Μαζική παράσταση διαμαρτυρίας των συλλόγων Π.Ε. Αν. Αττικής στη Δ/νση Π.Ε. τη Δευτέρα 5/12/16 στις 13:45μμ

ΑΠ 84 – 27/11/16        Προς: Δ/νση ΠΕ Αν. Αττικής, Σχ. Σύμβουλοι , σύλλογοι, ΔΟΕ,

τα μέλη

Οι σύλλογοι ΠΕ Αν Αττικής αποφάσισαν κοινή μαζική παράσταση στη Δ/νση ΠΕ τη Δευτέρα 5/12 στις 13:45μμ και καλούν τους συναδέλφους να συμμετέχουν για σοβαρά άμεσα ζητήματα που αφορούν ζητήματα λειτουργίας και απασχολούν τους συναδέλφους. Συγκεκριμένα πέρα από άλλα ζητήματα θα απαιτήσουμε από τη Δ/ντρια :

1. Την αναγνώριση της ώρας σίτισης ως διδακτικό ωράριο για όλους τους εκπαιδευτικούς που βρίσκονται στη σίτιση και όχι μόνο στους υπεύθυνους ολοήμερων τμημάτων. Θα καταθέσουμε μαζικά αποφάσεις συλλόγων διδασκόντων και ατομικές αιτήσεις των εκπαιδευτικών στη Δ/νση Π. Ε. Ανατ. Αττικής. Καλούμε συλλόγους διδασκόντων και συναδέλφους που δεν έχουν τοποθετηθεί για το ζήτημα να κοινοποιήσουν τις αποφάσεις και αιτήσεις τους στο Δ.Σ. του συλλόγου μέχρι της 5/12. Παραπέμπουμε στην παλιότερη σχετική απόφαση του συλλόγου. :

Τι κάνουμε με την ώρα σίτισης για όλους και την ενισχυτική διδασκαλία. — ΣΧΕΔΙΟ ΠΡΑΚΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΩΝ — Σχέδιο ατομικής αίτησης – ερωτήματος κάθε συναδέλφου στο ολοήμερο.

1. Την υπεράσπιση των Νηπιαγωγών που με απόφαση του συλλόγου διδασκόντων έχουν αποστείλει το πρόγραμμα λειτουργίας του νηπιαγωγείου με βάση την απόφαση της ΔΟΕ και του συλλόγου με την ισότιμη αντιμετώπιση του πρωινού και του ολοήμερου τμήματος και με εναλλαγή των νηπιαγωγών στο ολοήμερο.

1. Την κάλυψη όλων των κενών και ελλείψεων σε εκπαιδευτικούς στη Δ/νση Π.Ε. Αν. Αττικής σε εκπαιδευτικούς γενικής αγωγής, δασκάλους παράλληλων στηρίξεων για όλα τα παιδιά που το έχουν ανάγκη – ένας δάσκαλος παράλληλης στήριξης για κάθε παιδί με διάγνωση του ΚΕΔΔΥ – μέχρι σήμερα μετά και τη νέα έγκριση από το ΥΠΕΠΘ διαγνώσεων παράλληλης στήριξης στην Αν Αττική υπάρχουν 183 διαγνωσμένοι μαθητές και μόλις 57 από αυτού “καλύπτονται” από 49 αναπληρωτές εκπαιδευτικούς. Ενώ παραμένουν

παραμένουν 13 τμήματα Τ.Ε.  στην Α΄ Αν. Αττικής και 13 Τ.Ε. στη Β ΄ Αν. Αττικής   χωρίς εκπαιδευτικό ειδικής αγωγής.

4Α.Τη δημιουργία οργανικών θέσεων για την κάλυψη όλων των αναγκών των σχολείων της Δ/νσης με μόνιμους εκπαιδευτικούς των νέων ειδικοτήτων (ΠΕ05, ΠΕ07, ΠΕ08, ΠΕ18-32, ΠΕ19) και τον άμεσο προσδιορισμό των οργανικών θέσεων που συστάθηκαν πρόσφατα από το Υπ. Παιδείας ανά σχολική μονάδα και απόδοση τους στους μεταταγμένους συναδέλφους.

Αν δε γίνει ο προσδιορισμός τώρα, η δημιουργία των οργανικών από το Υπ. Παιδείας είναι ως μη γενόμενη καθώς δεν μπορούν να διατεθούν οι οργανικές θέσεις αυτές στους συναδέλφους. Πολύ χειρότερα αν παραμείνουν οι οργανικές στη Δ/νση γενικά χωρίς προσδιορισμό ανά σχολική μονάδα ανοίγει πολύ χειρότερο ζήτημα για ουσιαστική κατάργηση των οργανικών θέσεων ανά σχολική μονάδα για όλους μας με αλλαγή του χαρακτήρα της οργανικής θέσης.

Έτσι θα μονιμοποιηθεί η ομηρία και ανασφάλεια !

Β. Την αναμοριοδότηση των μεταταγμένων με προσδιορισμό των μορίων τους με βάση αυτά που ισχύουν στην Δ.Ε. – δηλαδή το χρόνο απόκτησής τους χωρίς τη μετατροπή τους σε μόρια που ισχύουν στα αντίστοιχα σχολεία της ΠΕ. (βλέπε σχετική απόφαση του συλλόγου: Επαναϋπολογισμός μορίων των μη κοινών ειδικοτήτων στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση). Μετά τη δικαίωση από τα δικαστήρια συναδελφισσών ΠΕ05 στην Ξάνθη και την αποδοχή της απόφασης του δικαστηρίου από το Υπ Παιδείας και την αλλαγή της μοριοδότησης από την οικεία δ/νση απαιτούμε να αποκατασταθεί η ενιαία μοριοδότηση για όλους τους μεταταγμένους συναδέλφους. Δηλαδή να διατηρηθεί  η αρχική τους μοριοδότηση από την Δ.Ε . για τα χρόνια που υπηρέτησαν εκεί εφόσον δεν υπάρχουν συνάδελφοι σ΄ αυτές τις ειδικότητες που υπηρέτησαν εκείνα τα χρόνια στην Π.Ε. ώστε να αδικηθούν από την προσμέτρηση των μορίων της ΔΕ.

Επίσης τον τρόπο συμπλήρωσης του ωραρίου και την άρση των αδιαφανών κανόνων και διαδικασιών με τις οποίες η Δ/νση Π. Ε. κατανέμει τα κενά και το διδακτικό ωράριο στις συναδέλφους των ειδικοτήτων ΠΕ05 και ΠΕ07, αλλά και τις σοβαρές παρατυπίες και μη σύννομες διαδικασίες στις τοποθετήσεις των εκπαιδευτικών όλων των ειδικοτήτων και στις μετακινήσεις τους, οι οποίες σημειώνονται από την έναρξη του φετινού σχολικού έτους έως τώρα.

Γ. Οργανικές θέσεις για όλες τις ειδικότητες και όλους τους εκπαιδευτικούς.

1. Ζητήματα που αφορούν τους συναδέλφους αναπληρωτές (Αναγνώριση προϋπηρεσίας αναπληρωτών, πληρωμή κλιμακίων – αναδρομικά, αναγνώριση μεταπτυχιακών τίτλων σπουδών, άδειες μητρότητας, δικαίωμα για ορισμό αναπληρωτή /τριας ως υποδιευθυντή/τριας σε Δ.Σ. με το ανάλογο επιμίσθιο, ζητήματα υπηρεσιακής εξυπηρέτησης τους από τη δ/νση ).
  1. Λειτουργία ΔΥΕΠ – συμπλήρωση ωραρίου σε αυτές μονίμων και αναπληρωτών -καταστρατήγηση ωραρίων

Το ΔΣ του συλλόγου καλεί όλους τους συναδέλφους και ιδιαίτερα αυτούς που τους αφορούν άμεσα τα παραπάνω ζητήματα να συμμετέχουν στη μαζική παράσταση διαμαρτυρίας και να ενισχύσουν την απαίτηση για άμεση ικανοποίηση των αιτημάτων ιδιαίτερα αυτών που αφορούν το επίπεδο της Δ/νσης ΠΕ Αν Αττικής.

Επειδή τις μέρες αυτές η επιτάχυνση των αντιλαϊκών μέτρων για τη 2η αξιολόγηση της τρόικα περιλαμβάνει και μέτρα για την Παιδεία και ήδη υπάρχουν δημοσιεύματα αλλά θα υπάρξουν και επίσημες ανακοινώσεις από το υπουργείο Παιδείας που αφορούν ζητήματα όπως αυτό της αυτοαξιολόγησης – αξιολόγησης θα θέσουμε στη Δ/νση και τα γενικότερα ζητήματα που προκύπτουν.

Συλλογικά και συσπειρωμένοι στο Σύλλογό μας, στο σωματείο μας, διεκδικούμε την ικανοποίηση των αναγκών και δικαιωμάτων μας, αντιπαλεύουμε την αντιεκπαιδευτική, αντιλαϊκή πολιτική.

ypografes syllogos