Μέρα χαράς, μέρα νίκης του αντιφασιστικού κινήματος!!! Αυτό είναι το τείχος της δημοκρατίας# Κλαίμε από χαρά και όχι από τα δακρυγόνα σας!!

Print Friendly, PDF & Email

 

Σε παλλαϊκή διαδήλωση εξελίχθηκε η συγκέντρωση στο Εφετείο. Η συγκέντρωση ήταν μεγαλειώδης ενώ δυναμικό παρόν δίνει απλός κόσμος κάθε ηλικίας μαζί με εργατικά σωματεία, συλλόγους, αντιφασιστικές και πολιτικές οργανώσεις, συλλογικότητες γειτονιάς.

«Ισόβια στους Ναζί», «Τον φασισμό καλά κατάλαβέ τον, δεν θα πεθάνει μόνος τσάκισέ τον», είναι μόνο μερικά από τα συνθήματα των πανό που αναρτήθηκαν παρακείμενα κτήρια. Πολύ μαζικά  τα  μπλοκ των εκπαιδευτικών σωματείων. Δεκάδες συνάδελφοι από το σύλλογό μας, ιδιαίτερα η νέα γενιά έδωσαν δυναμικό παρόν.

Οι δυνάμεις καταστολής δεν άφησαν τον κόσμο να χαρεί την σημαντική αντιφασιστική νίκη! Με το που ανακοινώθηκε ότι ο Μιχαλολιάκος και τα άλλα στελέχη της Χ.Α. είναι ένοχοι για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης ο κόσμος ξέσπασε σε πανηγυρισμούς. Πετάχτηκαν 4 (μετρημένα) πλαστικά μπουκάλια προς την πλευρά των ΜΑΤ που δεν βρήκαν καν το στόχο. Τα ΜΑΤ άρχισαν να ρίχνουν νερό με τα οχήματα-αντλίες νερού, δακρυγόνα και χειροβομβίδες κρότου-λάμψης μέσα στον κόσμο, στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας. Τα μπλοκ των διαδηλωτών άρχισαν να υποχωρούν συντεταγμένα.

Συγκλονιστική η πορεία προς το κέντρο της Αθήνας από Αλεξάνδρας προς Κηφισίας μέχρι το Σύνταγμα !!

Το τείχος της δημοκρατίας. Δεν πέρασαν. Και δεν θα περάσουν ποτέ!

Από το σύλλογό μας

 

 

Αυτή η κραυγή θα μας ακολουθεί πάντα! «Τα κατάφερες γιε μου»

 

Δεν υπάρχει λέξη για τους γονείς που χάνουν τα παιδιά τους, για αυτή την διακοπή της φυσικής αλληλουχίας της ζωής.
Υπάρχουν ζωές που χάνονται για να μη χαθούν κι άλλες, ανώνυμοι μέχρι χτες άνθρωποι που συμπύκνωσαν στις ζωές τους την ιστορία μιας ολόκληρης κοινωνίας. Και πια είναι φίλοι όλων μας, παιδιά όλων μας. Και οι γονείς τους, γονείς όλων μας.
Σας ευχαριστούμε και θα συνεχίσουμε.

 

&
“Η απόφαση του δικαστηρίου είναι ιστορική. Το δικαστήριο δίκασε τη Χρυσή Αυγή ως εγκληματική οργάνωση. Έκρινε το σύνολο του Πολιτικού Συμβουλίου (7 άτομα: Μιχαλολιάκος, Λαγος, Κασιδιάρης, Γερμενής, Παναγιώταρος, Παππάς, Ματθαιόπουλος) ως διευθυντική ομάδα εγκληματικής οργάνωσης. Και το σύνολο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας (11 άτομα) ως ενταχθέντες σε εγκληματική οργάνωση.
Αυτό που το αντιφασιστικό κίνημα έλεγε επί δεκαετίες, ότι η Χρυσή Αυγή είναι μια ναζιστική συμμορία μαχαιροβγαλτών, επισφραγίστηκε σήμερα από τη δικαστική απόφαση. Όλες οι εγκληματικές ενέργειες εκπορεύονταν από τον Αρχηγό. Όλες οι δολοφονίες και τα μαχαιρώματα πήγαζαν από τον Μιχαλολιάκο. Τώρα περιμένουμε την απόφαση του δικαστηρίου για τις ποινές και τις αναστολές, με την ελπίδα ότι δεν θα δώσει περιθώρια για παρερμηνείες.
Μιλάμε σήμερα για μια πρώτη μεγάλη δικαίωση των θυμάτων της ναζιστικής βίας. Μπορούμε να πούμε ότι ο κόσμος της αλληλεγγύης, ο κόσμος της ανθρωπιάς, ο δημοκρατικός κόσμος που διαδήλωσε κατά δεκάδες χιλιάδες έξω από το Εφετείο, μετράει μια νίκη. Αποδείξαμε, στις σημερινές δύσκολες συνθήκες για την κοινωνία μας, ότι οι μέλισσες μπορούν να νικάνε τους λύκους. Αυτό είναι το μήνυμα που στέλνουμε σήμερα από το Εφετείο , όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και σε ολόκληρο τον κόσμο”.
Θανάσης Καμπαγιάννης, δικηγόρος πολιτικής αγωγής των Αιγύπτιων αλιεργατών στη δίκη της Χρυσής Αυγής.
&
Ο Σαχζάτ Λουκμάν (Shehzad Luqman) ήταν 27χρονος άνδρας πακιστανικής καταγωγής που δολοφονήθηκε από μέλη της Χρυσής Αυγής τα ξημερώματα της 17ης Ιανουαρίου 2013 στη γειτονιά μας στα Πετράλωνα. Για τη δολοφονία του έχουν καταδικαστεί οι Χ. Στεργιόπουλος και Δ. Λιακόπουλος, οι οποίοι κρίθηκαν σήμερα ένοχοι και για το αδίκημα της ένταξης σε εγκληματική οργάνωση.
Ο πατέρας του…
Ανάρτηση του συλλόγου δασκάλων “Νίκος Πλουμπίδης” τον “μακρινό ” Γενάρη του 2013
Ο άνθρωπος στο ποδήλατο Υπήρξε
Οι περισσότεροι αγνοούν το όνομά του.
Αφανίστηκε από τις μαχαιριές
Των λύκων της νύχτας
Αν και προσπάθησε να ξεφύγει
Ποδηλατώντας ξέφρενα
Με όλη τη δύναμη των εικοσιεπτά του χρόνων.
Την άλλη μέρα
Οι τελάληδες στην πολιτεία μας αναρωτιόντουσαν φωναχτά
Αν το ποδήλατο ήταν κλεμμένο,
Αν ο άνθρωπος παραβίασε τον κώδικα οδικής κυκλοφορίας
Αν είχε ταυτότητα.
Οι φύλακες μάς είπαν να μην ανησυχούμε
Γιατί ήταν ξένος
Κι η μάνα του είναι πολύ μακριά
Κι οι φίλοι του είναι φτωχοί
Και το κρέας του
Φθηνό είναι.
Κι εμείς ησυχάσαμε
Γιατί είχαμε τις δουλειές μας, τις έννοιες μας, τους έρωτές μας
Όμως τα λυπημένα του μάτια κοιτάζουν ακόμα
Απορημένα.
Χ.Β
&
Στην Ελλάδα του 2020

Μαθητές και καθηγητές του Πειραματικού Γυμνασίου-Λυκείου του Α.Π.Θ που τιμούν το λειτούργημά τους .

Δυστυχώς υπάρχει και η αντίστροφη εικόνα , σχολεία και καθηγητές που χθες το βράδυ έστειλαν πρόγραμμα τηλεκπαίδευσης για να εκβιάσουν τα παιδιά να λύσουν την κατάληψη. Τιμή για τους πρώτους, ντροπή για τους δεύτερους.
&
ΟΙ ΝΑΖΙ ΣΤΗ ΦΥΛΑΚΗ
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail