ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΣΠΑΣΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ΤΩΝ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ και στον Σύλλογό μας (Ανεξάρτητη Κίνηση – Ανταρσύα)

Print Friendly, PDF & Email

Ο κόσμος της εργασίας δέχεται την ανηλεή και ανάλγητη επίθεση της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας, που στην παρούσα φάση, μετουσιώνεται με το αντιδραστικό και αντεργατικό νομοσχέδιο Χατζηδάκη που καταργεί το οχτάωρο, περιορίζει τη λειτουργία των συνδικάτων και επιχειρεί να υλοποιήσει όλες τις ακραίες νεοφιλελεύθερες επιδιώξεις των τελευταίων χρόνων, σε βάρος των εργαζομένων.

Απέναντι σ’ αυτήν τη μάχη των μαχών, απαιτείται οι εργαζόμενοι και τα συνδικάτα, πέρα από τις επιμέρους διαφωνίες και προσεγγίσεις μας απέναντι στα διάφορα ζητήματα, να συναντηθούμε και να θέσουμε ως πρωταρχικό και μοναδικό στόχο τη δημιουργία ενός ενιαίου και αραγούς εργατικού και κοινωνικού μετώπου, ώστε να μην περάσει το συγκεκριμένο τερατούργημα.

Η κυβέρνηση μετέβαλε τις ημερομηνίες κατάθεσης στη βουλή και χρησιμοποιεί διάφορα επικοινωνιακά παιχνίδια, για να περάσει τις θέσεις της. Στα πλαίσια της αντιμετώπισης αυτής της κατάστασης η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ με τη σύμφωνη γνώμη ΟΛΩΝ των παρατάξεων ανέβαλε την προγραμματισμένη απεργιακή κινητοποίηση για τις 3 Ιουνίου, ώστε να πραγματοποιηθεί Γενική Απεργία στις 10 Ιουνίου και με τη συμμετοχή της ΓΣΕΕ και των εργαζόμενων στον ιδιωτικό τομέα, οργανώνοντας βέβαια μια σειρά από επιπλέον δράσεις-συλλαλητήρια. Η ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ που δε συμφώνησε σε αυτή την απόφαση ήταν αυτή των Παρεμβάσεων που στη συνέχεια, ως συνήθως, κατήγγειλε όλους τους άλλους, ΤΟΥΣ ΠΑΝΤΕΣ, ως πουλημένους, παρουσιάζοντας τους εαυτούς τους ως τους μοναδικούς αγωνιστές κ.λ.π. Στην ουσία λειτουργούν, για μια ακόμη φορά, διασπαστικά απέναντι στις μεγάλες προσπάθειες που καταβάλλονται για ενιαίο και αραγές μέτωπο.

Στη συνέχεια, στο ΔΣ του Συλλόγου μας, προτείναμε ως ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ, αλλά και με τις δυνάμεις που μας εκπροσωπούν στην ΑΔΕΔΥ, απεργιακό συλλαλητήριο για την Πέμπτη 3 Ιουνίου στις 7 το απόγευμα, πρόταση που συγκεντρώνει ήδη μεγάλη αποδοχή και από άλλα σωματεία και παρατάξεις.

Η Ανεξάρτητη Κίνηση-Παρεμβάσεις «Κ.Σωτηρίου» αντιπρότεινε και αποφάσισε να κινηθεί και πάλι διασπαστικά και να αποφασίσει κινητοποίηση στις 1 το μεσημέρι την ίδια μέρα.

Καταγγέλουμε στο σύνολό της τη στάση αυτή σε μια τόσο κρίσιμη για τους εργαζόμενους χρονική συγκυρία και την αφήνουμε στην κρίση σας… Είναι πλέον προφανές ποιοι, υπηρετώντας την μικροπαραταξιακή τους λογική, δυναμιτίζουν την ενότητα και μέσω διασπαστικών δράσεων «ρίχνουν νερό στον μύλο της κυβέρνησης».

 

Σας καλούμε στο απογευματινό συλλαλητήριο την Πέμπτη στις 7 το απόγευμα στα Προπύλαια και σε καθολική συμμετοχή στη Γενική Απεργία ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ στις 10 Ιουνίου.

 

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ 8ΩΡ0, ΤΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ!

ΜΟΝΙΜΗ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ!

ΕΝΟΤΗΤΑ-ΑΓΩΝΑΣ-ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail