Η συμβολή μας στον αγώνα ενάντια στην καταστολή✌️ Έμπρακτη αλληλεγγύη στους διωκόμενους 🤝Στηρίζουμε -συμμετέχουμε στην Επιτροπή Αλληλεγγύης.

ΑΠ 166-10 /1/21                                               Προς: τα μέλη, ΔΟΕ, ΟΛΜΕ, ΑΔΕΔΥ, ΣΕΠΕ, ΕΛΜΕ, σωματεία, φοιτητικούς συλλόγους , συλλογικότητες, Επιτροπή Αλληλεγγύης

Ο σύλλογος Π.Ε. «Κ. Σωτηρίου» θεωρεί καθοριστικό για τα συμφέροντα και τα δικαιώματα των εκπαιδευτικών και ολόκληρης της κοινωνίας,τον έμπρακτο αγώνα για την κατοχύρωση των συνδικαλιστικών και λαϊκών ελευθεριών και της συλλογικής δράσης ενάντια στην επίθεση της κυβέρνησης -που με χουντικής έμπνευσης απαγορεύσεις- επιχειρεί  να καταλύσει κατοχυρωμένα Συνταγματικά δικαιώματα.

Πήρε απόφαση, κάλεσε πλατιά  και συμμετείχε σε όλες τις κινητοποιήσεις που επιχείρησε να απαγορεύσει η κυβέρνηση (Πολυτεχνείο, απεργία 26 Νοέμβρη, 6 Δεκέμβρη, κινητοποίηση ενάντια στον αντιλαϊκό προϋπολογισμό κλπ). Επιπρόσθετα εκκρεμεί δίκη σε βάροςμέλους του ΔΣ του συλλόγου καθώς ήταν στους συλληφθέντες για τη συμμετοχή του στις εκδηλώσεις μνήμης και αγώνα στη μέρα της δολοφονίας του Αλέξη Γρηγορόπουλου.

Από την πρώτη στιγμή κατήγγειλε την καταστολή και την τρομοκρατία και εξέδωσε ψηφίσματα αλληλεγγύης στους αγωνιστές που χτυπήθηκαν από την αστυνομική βία με όποιο τρόπο.Παραθέτουμε:

Εκτιμάμε ότι η έκταση της επίθεσης που εκδηλώθηκε με τις 9 δίκες  σε 7 πόλεις της χώρας και για τα πρόστιμα που αφορούν 115 αγωνιστές ( ανάμεσά τους και εκπαιδευτικοί) και φτάνουν στο τεράστιο εξωντψτικό ποσό των 51.300 ευρώ δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί παρά μόνο από ένα μαζικό κίνημα αλληλεγγύης και αγώνα για τις λαϊκές ελευθερίες και δικαιώματα.

Σ΄ αυτή την κατεύθυνση :

1. Ο σύλλογος Κ Σωτηρίου στηρίζει ενεργά τη συγκρότηση της Επιτροπή Αλληλεγγύης στους διωκόμενους-ες για την ελευθερία σε κινητοποιήσεις. Θα συμμετέχει στην Επιτροπή και καλεί με τη σειρά και άλλα εργατικά σωματεία, φοιτητικούς, συλλόγους, συλλογικότητες αγώνα και αλληλεγγύης, αγωνιστές του εργατικού, νεολαιίστικου και λαϊκού κινήματος να συμμετέχουν.
  2. Θα ενισχύσει την οικονομική καμπάνια καταθέτοντας για αρχή 150 ευρώ στο λογαριασμό της Επιτροπής και καλεί κάθε σωματείο και αγωνιστική συλλογικότητα και κάθε εργαζόμενο ατομικά να στηρίξει έμπρακτα και οικονομικά την αλληλεγγύη στους διωκόμενους. (Ο λογαριασμός για την κατάθεση της οικονομικής ενίσχυσης από το φορέα είναι κοινός έχει ανοιχτεί για αυτό το σκοπό και είναι σε 3 ονόματα με πρώτο όνομα Καττής Δημήτριος. Είναι στην Εθνική Τράπεζα με ΙΒΑΝ : GR5601101510000015100478807
  3. Ενισχύει την καμπάνια συγκέντρωσης και ατομικών υπογραφών από εργαζόμενους για να ακυρωθούν τα πρόστιμα και να παύσουν οι διώξεις και θα ενημερώσει τα μέλη του για να υπογράψουν. (Μπορείτε να υπογράψετε εδώ).
  4. Θα συμμετέχει στη διαδικτυακή συνέντευξη τύπου την Τρίτη 12/1/2021 στις 12 το μεσημέρι στα Γραφεία της ΔΟΕ.