Ενωμένοι Εκπαιδευτικοί : πάντα κυβερνητικοί συνδικαλιστές – και με την κάθε λογής εξουσία * πάντα άφαντοι από τη δράση του συλλόγου λασπολογούν και κάνουν το άσπρο μαύρο για το 4ο ΔΣ Μαρκοπούλου * ΟΧΙ σε όλα από τους συνδικαλιστές της «ενότητας» και της «σύνθεσης»

• Κινητοποιήσεις για απόσυρση και κατάργηση του προσοντολογίου (πέρα από την ποδιά της ΔΟΕ που έχει κηρύξει την παύση των αγώνων)

• Mπλοκάρισμα σεμιναρίου ΣΕΕ για την αποτίμηση της Σχ. Μονάδας (στο οποίο όλες οι παρατάξεις όλων των συλλόγων όλης της Aνατολικής Αττικής συμφώνησαν)

• Eνεργοποίηση απεργιακού ταμείου

• Κάλεσμα σε μη συγκρότηση στις Ομάδες Εκπαιδευτικής Υποστήριξης Μαθητών

• Στήριξη συλλόγου στο 4ο Δ.Σ. Μαρκοπούλου

Συναδέλφισσες/συνάδελφοι,

Καταλαβαίνουμε πολύ καλά ότι όταν δεν έχεις τι να πεις για τη δράση του αντίπαλου σου – γιατί έτσι μας βλέπουν αυτοί που κατά τα άλλα ομνύουν στη σύνθεση και τη συνεργασία – τότε προσπαθείς να πετάξεις αλλού το κέντρο βάρους της αντιπαράθεσης. Ξέρουμε ότι όσο πλησιάζουμε στις εκλογές του συλλόγου για το νέο ΔΣ της ΔΟΕ θα επαναλαμβάνεται μονότονα σε κάθε ανακοίνωση τους η λασπολογία και με αυτιστικά επαναλαμβανόμενο τρόπο η αναφορά τους στην Ανεξάρτητη Κίνηση-Παρεμβάσεις ως ΑΝΤΑΡΣΥΑ επειδή ένα μέλος τους ανήκει πολιτικά εκεί. Γιατί αυτό που τους ενοχλεί είναι η ανεξάρτητη αυτοτελής δράση της Ανεξάρτητης Κίνησης/Παρεμβάσεις που βρίσκεται σε σύγκρουση με την κάθε λογής εξουσία και μαζικά και συλλογικά την αντιπαλεύει υπερασπίζοντας τα δικαιώματα των συναδέλφων και της δημόσιας εκπαίδευσης.

Οι ΕΕ επιλέγουν να είναι πάντα κυβερνητικοί συνδικαλιστές παλιότερα με την ΠΑΣΚ και τη ΔΑΚΕ και τώρα με την κυβερνητική ΑΕΚΕ – ΕΡΑ, να ταυτίζονται απολύτως με όλες τις αποφάσεις της ΔΟΕ. Ταυτίστηκαν την τελευταία διετία με όλες τις επιλογές του γραμματέα (από την παράταξή τους ΑΕΚΕ) στο Δ.Σ της ΔΟΕ που σε όλες τις κρίσιμες αποφάσεις της ΔΟΕ για τους εκπαιδευτικούς και το κίνημά τους αποτέλεσε μέρος της πλειοψηφίας που έβαζε τροχοπέδη και υπονόμευε τους αγώνες (αναπληρωτές-διορισμοί –κατάργηση προσοντολογίου, αξιολόγηση, αυτοαξιολόγηση , ομάδες εκπ. υποστήριξης, ΠΔ 79 –τριμελείς) χωρίς καμία δημόσια διαφοροποίηση. Βέβαια κατά τα άλλα θα επαναλάβουν στη ΓΣ του συλλόγου τις γενικολογίες για τις «ανεπάρκειες» της ΔΟΕ – τις οποίες έχουν ψηφίσει-στηρίξει προηγούμενα.

Εμείς θα τους καλέσουμε να εξηγήσουν:

Γιατί δεν ψήφισαν ούτε μία από τις αποφάσεις του συλλόγου σε όλη την περίοδο των μεγάλων αγώνων του Γενάρη; Αποφάσεις που έθεταν τα αιτήματα για τους αναπληρωτές σύμφωνα με τις αποφάσεις της ΓΣ του συλλόγου και έκαναν κριτική στη ΔΟΕ για τη θέση της και την υπονόμευση των αγώνων.

Γιατί δεν ήρθαν ούτε μία φορά στο πανό του συλλόγου σε όλες τις κινητοποιήσεις μαζί με τους δεκάδες συναδέλφους αναπληρωτές και μόνιμους του συλλόγου αλλά όποτε εμφανιζόταν πήγαιναν στο πανό της ΔΟΕ που κατά περίπτωση «κριτικάρουν»;

Γιατί στηρίζουν το προσοντολόγιο και μετά την ψήφιση του δεν υιοθετούν το αίτημα για κατάργηση του ταυτιζόμενοι με την πλειοψηφία της ΔΟΕ που κάνει πλάτες στο Υπ. Παιδείας και γιατί δε συμμετέχουν σε καμία κινητοποίηση συνέχισης του αγώνα;

Γιατί καταψήφισαν στο ΔΣ του συλλόγου ακόμα και την ενεργοποίηση του απεργιακού ταμείου;

Γιατί εναντιώνονται μόνο στην αξιολόγηση των στελεχών και κάνουν πλάτες στην αυτοαξιολόγηση της σχολικής μονάδας ;

Γιατί δεν ήρθαν σε καμία παρέμβαση του συλλόγου στους συντονιστές εκπαίδευσης και ήταν οι μόνοι που μας κατήγγειλαν ότι κακώς ακυρώσαμε το σεμινάριο των Συντονιστών την Παρασκευή 22/2 καθώς «δεν είχε σχέση με την αυτοαξιολόγηση» όπως είπαν!!! Το ευτράπελο είναι ότι το ισχυρίζονται αυτό όταν ο τίτλος του σεμιναρίου ήταν: «Ο ρόλος των ΠΕ.Κ.Ε.Σ. στον Προγραμματισμό και την Αποτίμηση Εκπαιδευτικού Έργου» και στην κινητοποίηση εκπροσωπούνταν όλες οι παρατάξεις από όλους τους συλλόγους στην Αν. Αττική.

Για το 4ο Δ.Σ. Μαρκοπούλου είναι πρόκληση να ισχυρίζονται ότι δε στηρίξαμε τους συναδέλφους όταν είναι γνωστή η ανακοίνωση του συλλόγου

Γιατί αυτοί που ήθελαν διακαώς να στηρίξουν τους συναδέλφους ΔΕΝ εισηγήθηκαν στο Δ.Σ καμία πρόταση κείμενου για τη στήριξη των συναδέλφων στην ανακοίνωση του συλλόγου στις 11/3/19 . Γιατί δεν έκαναν έστω καμία συγκεκριμένη παρατήρηση ή διόρθωση στο κείμενο στήριξης που κατέθεσε η ΑΚ. και απλά δήλωσαν τη διαφωνία τους;;

Γιατί έστω κι ένας εκπρόσωπος των Ενωμένων Εκπαιδευτικών δεν παραβρέθηκε το πρωινό της 13ης Μάρτη- μέρα αποχής των μαθητών, συγκέντρωσης γονέων παρουσίας ΜΜΕ- στην αντιπροσωπεία του συλλόγου μαζί με τα μέλη του προεδρείου από την πλευρά της Ανεξάρτητης Κίνησης ΠΡΟΚΕΙΜΈΝΟΥ ΝΑ ΑΝΤΙΠΑΡΑΤΕΘΟΥΝ με τους γονείς και να στηρίξουν τους συναδέλφους; Συνεχίζουν την τακτική του «από μακριά» όταν δεν έχουν δώσει παρόν σε καμία από τις πολλές κινητοποιήσεις του συλλόγου «Κ. Σωτηρίου & και γονέων όλα τα προηγούμενα χρόνια για το επίμαχο ζήτημα της σχ. στέγης στο Δήμο Μαρκοπούλου .

Γιατί στη δισέλιδη ανακοίνωσή τους δε βρίσκει κανείς ούτε μία λέξη τόσο για τη Δ/νση όσο και για το Δήμο Μαρκοπούλου;; η κάλυψη των Ενωμένων Εκπαιδευτικών της κάθε λογής εξουσία σε όλα τα επίπεδα «βγάζει μάτι».

Γιατί δεν καταγγέλλουν τη στάση της Δ/νσης η οποία κάνει τον «πόντιο πιλάτο» και με απαράδεκτο τρόπο «αδειάζει» τους συναδέλφους στο 4ο ΔΣ Μαρκοπούλου λέγοντας τόσο η Δ/ντρια όσο και ο υπεύθυνος εκπ. Θεμάτων προφορικά – πράγμα που αρνείται να δώσει γραπτά – ότι τη διεξαγωγή της έρευνας θα την αποφασίσουν στο σχολικό συμβούλιο. Μήπως οι ΕΕ δε θέλουν να διαταράξουν τη σχέση τους με τη διοίκηση;

Γιατί δε λένε κουβέντα για το Δήμο Μαρκοπούλου; ο Δήμος δεν είναι υπεύθυνος για την υγιεινή και την ασφάλεια των σχολικών αιθουσών;; Γιατί δεν καταγγέλλουν την απαράδεκτη στάση της αντιδήμαρχου Παιδείας του Δήμου η οποία δήλωνε ότι «Εγώ δεν υπογράφω!. Να υπογράψουν πρώτα οι δάσκαλοι!!!» Μήπως δε θέλουν να «τα χαλάσουν» με την πρώην συνυποψήφιά τους στο σύλλογο;

Τα παραμύθια κάποια στιγμή τελειώνουν.

Αποφύγαμε όλη αυτή την περίοδο να προβάλουμε την προκλητική απουσία και στάση των πάντα κυβερνητικών Ενωμένων Εκπαιδευτικών γιατί επικεντρώναμε στη θετική δράση του συλλόγου και όχι στις κούφιες παραταξιακές αντιπαραθέσεις. Μετά όμως και τη δεύτερη το τελευταίο διάστημα επιθετική ανακοίνωση τους σε βάρος της Ανεξάρτητης Κίνησης/Παρεμβάσεις με χοντρά ψέματα στα πρότυπα του μικροπαραταξιακού συνδικαλισμού παλαιάς κοπής που μόνο αυτό ξέρουν καλά να κάνουν αναγκαζόμαστε να ασχοληθούμε με τους «άφαντους» για την αποκατάσταση της αλήθειας. Έτσι κι αλλιώς η θετική δράση του συλλόγου θα συνεχίσει να είναι το κέντρο της δράσης μας.

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΙΝΗΣΗ του συλλόγου «Κ. Σωτηρίου»

ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ Π.Ε.