Αρ. Πρωτ. 1454 Αθήνα 11/6/2019Προς

1. Τον Υπουργό Παιδείας

κ. Κωνσταντίνο Γαβρόγλου

2. Τους Συλλόγους Εκπαιδευτικών Π.Ε.

 

 

Θέμα: Οι αποκλεισμοί εν όψει «διορισμών» συνεχίζονται

 

Όπως, δυστυχώς, φαίνεται, πέρα από τους αποκλεισμούς που αποφασίστηκαν από Υπουργείο Παιδείας και Α.Σ.Ε.Π. (όπως των συναδέλφων που δεν έχουν εξομοίωση) ο τρόπος με τον οποίο οργανώθηκε η διαδικασία της υποβολής των αιτήσεων οδηγεί και σε άλλους.

Είναι πολλές οι διαμαρτυρίες συναδέλφων αναπληρωτών Ειδικής Αγωγής, οι οποίοι αντιμετωπίζουν κίνδυνο αποκλεισμού από τον ενιαίο πίνακα γιατί φέρονται ότι δεν πλήρωσαν έγκαιρα το απαιτούμενο παράβολο εξ’ αιτίας δυσλειτουργίας του συστήματος και όχι από δική τους υπαιτιότητα.

Συγκεκριμένα, αν και κατέθεσαν εμπρόθεσμα όλα τα δικαιολογητικά τους και εξασφάλισαν ηλεκτρονικά το απαιτούμενο παράβολο ως τις 24 Μαΐου, όπως προβλεπόταν, δεν το πλήρωσαν έγκαιρα γιατί, όταν το εξέδιδαν, το σύστημα, παραπλανητικά,  τους ενημέρωνε ότι έχουν περιθώριο πληρωμής του ως και ενάμιση μήνα μετά.

Ο κίνδυνος που αντιμετωπίζουν οι συνάδελφοι, όχι μόνο να μη διοριστούν ως μόνιμοι αλλά και να μην προσληφθούν ως αναπληρωτές (αφού ο πίνακας είναι ενιαίος), είναι σαφές ότι οφείλεται σε υπαιτιότητα των «υπευθύνων»

Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. καλεί την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας να παρέμβει άμεσα και να αποτρέψει τον άδικο αυτό αποκλεισμό εξασφαλίζοντας στους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς την, σε κάθε περίπτωση, εγκυρότητα της πληρωμής του παράβολου ανεξαρτήτως των προθεσμιών που ισχύουν ή δεν ισχύουν, παρανόηση για την οποία μόνο οι εκπαιδευτικοί δεν ευθύνονται.

 

Πατήστε ΕΔΩ για να το κατεβάστε σε PDF

 

 

Αρ. Πρωτ. 1458 Αθήνα 14/6/2019Προς

Τους Συλλόγους Εκπαιδευτικών Π.Ε.

 

Θέμα: Είσοδος των εκπαιδευτικών στα πρατήρια του στρατού

 

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Με την απόφαση Φ.400/120/14840/1-3-2019 του Υπουργού Εθνικής Άμυνας (μετά την θετική ανταπόκριση του αναπλ. Υπουργού Εθν. Άμυνας κ. Παν. Ρήγα), ικανοποιήθηκε το αίτημα των εκπαιδευτικών Ομοσπονδιών για είσοδο των εκπαιδευτικών στα πρατήρια του στρατού  και στο Πρατήριο του Ναυτικού  σε όλη την Ελλάδα.

Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. έπειτα από επικοινωνία του με τις αρμόδιες υπηρεσίες και προκειμένου να αποφευχθούν γραφειοκρατικές διαδικασίες που για να γίνουν ολοκληρωμένα και να έχουν ουσιαστικό νόημα, απαιτούν χρόνο, σας ενημερώνει ότι οι εκπαιδευτικοί μέλη της Δ.Ο.Ε.  μπορούν να εισέρχονται στα πρατήρια με την επίδειξη της Ταυτότητας Εκπαιδευτικού της Δ.Ο.Ε. ή, αν για οποιονδήποτε λόγο δεν είναι κάτοχοί της, με μια βεβαίωση του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (του οποίου είναι μέλη) με την οποία θα βεβαιώνεται ότι αποτελούν οικονομικά τακτοποιημένα μέλη του. Θα πρέπει επίσης να έχουν μαζί τους, ώστε να την επιδεικνύουν αν τους ζητηθεί, την αστυνομική τους ταυτότητα.

Για να δείτε τα πρατήρια και το ωράριο λειτουργίας παρακαλώ πατήστε εδώ:

http://www.army.gr/el/themata-prosopikoy/monimoi/pratiria

 

Πατήστε ΕΔΩ για να το κατεβάστε σε PDF