Εκτίμηση αποτελεσμάτων- Συγκριτικά στις εκλογές για αντιπροσώπους στη ΔΟΕ στο σύλλογο «Κ. Σωτηρίου»

Print Friendly, PDF & Email

Συνάδελφοι και συναδέλφισσες,

Θέλουμε να ευχαριστήσουμε όλους εσάς που με τη στάση και την ψήφο σας συμβάλετε στην αποφασιστική ενίσχυση της ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ και της δώσατε 323 ψήφους και το ποσοστό του 55,4%, συνεχίζοντας τη σταθερά αυξητική τάση από την πρώτη εμφάνισή της στο σύλλογο ( 20 χρόνια πριν) μέχρι σήμερα.

Το αποτέλεσμα των εκλογών

• μας γεμίζει ικανοποίηση και δύναμη για να συνεχίσουμε τον αγώνα για την εκπαίδευση και τη ζωή μας
• μας επιφορτίζει με ακόμα μεγαλύτερη ευθύνη να ανταποκριθούμε στην εμπιστοσύνη των συναδέλφων

Δείχνει παράλληλα τη διάθεση των συναδέλφων

• να καταρρίψουν τις επιθέσεις που δέχθηκε το σχήμα μας πριν τις εκλογές
• να ενισχύσουν το αγωνιστικό ρεύμα στο συνδικαλιστικό μας κίνημα
• να δηλώσουν την απαίτηση για μια άλλη κατεύθυνση της ΔΟΕ κόντρα στον κατεστημένο συνδικαλισμό και τη συνδιαλλαγή με κάθε μορφής εξουσίας
• να ενισχύσουν τον πολιτικό και αγωνιστικό προσανατολισμό του συνδικαλιστικού –εκπαιδευτικού κινήματος, που θα βάζει μπροστά τα δικαιώματα και τις ανάγκες των εκπαιδευτικών και της εκπαίδευσης χωρίς εκπτώσεις, αμφισβητώντας τα όρια των πολιτικών των Μνημονίων – συμφωνιών με την ΕΕ και της εξυπηρέτησης του Χρέους. Ένα κίνημα που θα οικοδομείται στη βάση των εκπαιδευτικών, μέσα από τις Γ. Συνελεύσεις, τις επιτροπές αγώνα και το συντονισμό των αγωνιστικών τμημάτων των εκπαιδευτικών.

Σ΄ αυτή την κατεύθυνση καλούμε για άλλη μια φορά τους συναδέλφους να συμβάλουν με την ενεργή συμμετοχή τους κόντρα σε λογικές ανάθεσης και αναμονής.

Επισήμανση για την κατανομή των εδρών:

Το αρχικό εκλογικό αποτέλεσμα για αντιπροσώπους στη ΔΟΕ της 26ης Μαΐου όπως ήδη γνωρίζετε μας έδωσε εκτός από το 56% του συνόλου και 4 από τους συνολικά 6 αντιπροσώπους που βγάζει ο σύλλογος μας.

Μετά από αμφισβήτηση του αποτελέσματος από το ΠΑΜΕ (καθώς υπήρχε λάθος από τις δικαστικούς στην άθροιση των αποτελεσμάτων), το μεσημέρι της 27ης Μαΐου παραβρεθήκαμε στο Ειρηνοδικείο Κορωπίου τα μέλη της εφορευτικής επιτροπής, οι δικαστικοί αντιπρόσωποι και εκπρόσωποι όλων των παρατάξεων.

Με τη νέα καταμέτρηση διαπιστώθηκε ότι τα άκυρα ψηφοδέλτια από 45 που είχαν υπολογιστεί αρχικά ήταν τελικά 42. Παράλληλα άλλαξε ο αριθμός των έγκυρων ψηφοδελτίων από 580 σε 583 και αυτό κατά συνέπεια αύξανε το μέτρο κατά ένα και κατά συνέπεια άλλαζε την κατανομή των εδρών.

Βέβαια, παρουσία όλων δείξαμε 3 καταφανώς άκυρα ψηφοδέλτια τα οποία είχαν τελικά καταμετρηθεί ως έγκυρα αλλά οι δικαστικοί, για διαδικαστικούς λόγους, αρνήθηκαν να συζητήσουν επί της ουσίας την ακυρότητα των ψηφοδελτίων και επέμειναν στην τελική τους κρίση της μέρας των εκλογών. (σημειώνουμε ότι μόνο 2 επιπλέον άκυρα ψηφοδέλτια ήταν ο ικανός αριθμός για να διατηρηθεί το μέτρο το ίδιο και κατά συνέπεια η ίδια κατανομή των εδρών – δηλαδή 4 στην Αν. Κίνηση).
Με βάση το νέο μέτρο – αυξημένο κατά ένα – υπολείπονταν από το υπόλοιπο της ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ μία ψήφος για να της κατοχυρωθεί η 4η έδρα. Έτσι για μία ψήφο λιγότερη της ΑΚ την έδρα κατέλαβε η Αγωνιστική Συσπείρωση- ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών με 42 ψήφους και 7.2%

Παρά την απώλεια της έδρας με αυτό τον τρόπο, το αποτέλεσμα των εκλογών είναι αδιαμφισβήτητο και κρατάμε την πραγματική δύναμη που μας έδωσαν οι συνάδελφοι στον αγώνα μας για την αλλαγή πορείας στο σχολείο, την κοινωνία και το συνδικάτο!

 Δείτε εδώ τα

ΣΥΓΚΡΙΤΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΚΛΟΓΩΝ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΩΝ Κ ΣΩΤΗΡΙΟΥ

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail