Σύγκληση της Τακτικής εκλογοαπολογιστικής Γ. Σ. την Τρίτη 24/11/15 και αρχαιρεσίες του συλλόγου

Print Friendly, PDF & Email

Η ανακοίνωση σε word για πιο εύκολη εκτύπωση.

Α Π 195 πρόσκληση 24-11 στην τακτική ΓΣ – εκλογές – συνδρομές

Α.Π.195/21-10-15

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,
Σας καλούμε στην Τακτική εκλογοαπολογιστική Γενική Συνέλευση και στις αρχαιρεσίες για το νέο Δ.Σ. του Συλλόγου που θα πραγματοποιηθεί την:
Τρίτη 24/11/15 , στο 3ο Δ.Σ. Κορωπίου – Ώρα έναρξης 9:00 π.μ.

Ημερήσια Διάταξη
9.00 – 9.15 π.μ. Προσέλευση-Εκλογή Προεδρείου.
9.15 – 9.30 π.μ. Χαιρετισμός – ενημέρωση από τους αιρετούς.
9.30 – 10:00 π.μ. Ενημέρωση από τους αντιπροσώπους για την 84η Γ.Σ. του κλάδου.
10:00 – 10:15 π.μ. Έκθεση πεπραγμένων του απερχόμενου Δ.Σ.
Έκθεση οικονομικού απολογισμού από τον Πρόεδρο της Ε.Ε.
10:15-11:10 π.μ. Κριτική πεπραγμένων.
11:10-11:20 π.μ. Δευτερολογία Προέδρου και ψήφιση πεπραγμένων.
11:20-12:30 π.μ. Συζήτηση για τις εξελίξεις και το πρόγραμμα δράσης του συλλόγου.
12:30- 1:00 π.μ. Αποφάσεις και ψηφίσματα.

1:00- 5:00 μ.μ. ΕΚΛΟΓΕΣ για το νέο Δ.Σ. του Συλλόγου
 Ψηφίζουμε με αστυνομική ταυτότητα

Για τις αρχαιρεσίες του συλλόγου η κατάθεση των ψηφοδελτίων από κάθε ενδιαφερόμενο θα γίνεται, το αργότερο μέχρι την Τετάρτη 18 Νοέμβρη και ώρα 6:00 μ.μ.
Την ημέρα εκείνη θα συνεδριάσει το Δ.Σ. για την επικύρωση των ψηφοδελτίων.

Σ.Σ. Η Γ.Σ. γίνεται με άδεια από τη διοίκηση και τα σχολεία θα είναι κλειστά.

Η συμμετοχή ΟΛΩΝ στη Γ. Σ. είναι επιβεβλημένη, ουσιαστικά και τυπικά.

Ιδιαίτερα στη σημερινή κρίσιμη κατάσταση εν μέσω μνημονίων και επιβολής με καταιγιστικούς ρυθμούς νέων μέτρων σε όλες τις πλευρές της ζωής όλων μας
• με τα σχολεία σε τραγική κατάσταση, με ελλείψεις εκπαιδευτικών και χρηματοδότησης, με τη λειτουργία τους στον “αέρα” να πιέζει για παραβιάσεις σε βάρος των μαθητών και εκπαιδευτικών, την ώρα που χιλιάδες αναπληρωτές παραμένουν άνεργοι.
• με την ανάγκη να συνεχίσουμε τις κινητοποιήσεις του συλλόγου που συνέβαλαν στην πίεση στο Υπουργείο για περισσότερες προσλήψεις
• με την πλήρη κατεδάφιση του ασφαλιστικού σε εξέλιξη και εν όψη του νέου μισθολογίου με νέες περικοπές, νέους φόρους ακόμα και κατασχέσεις σπιτιών
• με τον “διάλογο” του Υπ Παιδείας μέσω του οποίου θέλει να επιβάλει τις μνημονιακές δεσμεύσεις της κυβέρνησης για την Παιδεία που προβλέπει η ΕΕ και ο ΟΟΣΑ, για την αυτοαξιολόγηση, αξιολόγηση, μόνιμη κινητικότητα – οργανικότητα, συμπτύξεις συγχωνεύσεις, αύξηση του αριθμού μαθητών, αύξηση ωράριου, μόνιμη κινητικότητα και αξιολόγηση

ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΤΥΧΗ ΤΟΥΣ

Πρέπει να συζητήσουμε και να οργανώσουμε τη συλλογική μας στάση και πάλη. Η συμμετοχή μας διασφαλίζει τη δυνατότητα να πάρουμε αποφάσεις και πρωτοβουλίες, για να αντιμετωπίσουμε τα σοβαρά προβλήματα, με τα οποία είμαστε αντιμέτωποι. Να καθορίσουμε το Πρόγραμμα Δράσης του συλλόγου και τον προσανατολισμό του για τα επόμενα δύο χρόνια.
Επισημαίνουμε ότι η ΓΣ γίνεται στα πλαίσια κύκλου ΓΣ όλων των συλλόγων σε όλη τη χώρα, μέχρι της 27 Νοέμβρη και θα ακολουθήσει Ολομέλεια των προέδρων. Είναι πολύ σημαντικό να πάρουμε συλλογικές αποφάσεις που θα μεταφερθούν στην Ολομέλεια των προέδρων στη ΔΟΕ και θα δεσμεύσουν σε ένα αγωνιστικό πρόγραμμα δράσης για την ανατροπή της επίθεσης που βιώνουμε.
Επισημαίνουμε ότι η άδεια που δίνεται από τη Δ/ντρια Εκπαίδευσης, μετά από αίτημα του Συλλόγου,
αφορά τα μέλη του Συλλόγου και δίνεται αποκλειστικά για την συμμετοχή στις παραπάνω διαδικασίες.
 Να μην αφήσουμε την τύχη μας σε άλλους.
 Η μη συμμετοχή μας, απαξιώνει και τελικά υπονομεύει τα δικαιώματά μας.
 Ας απαντήσουμε με μεγαλύτερη και ουσιαστικότερη συμμετοχή στα συνδικάτο σε μια περίοδο που θέλουν να χτυπήσουν τα συνδικαλιστικά δικαιώματα και τη συλλογική δράση γενικότερα

Συνάδελφε μόνιμε, αναπληρωτή, συνάδελφε από μετάταξη από τη ΔΕ, συνάδελφε νέε και παλιέ, συσπειρώσου στο σύλλογο και πάρε την τύχη σου στα χέρια σου.

Στη Γ.Σ. μπορούν να λάβουν μέρος όλοι οι εκπαιδευτικοί που εργάζονται με οποιαδήποτε εργασιακή σχέση, στα σχολεία του Συλλόγου
Να είμαστε όλοι εκεί

Διευκρινίσεις για τη συνδρομή – οικονομική τακτοποίηση των μελών του συλλόγου
 Στις εκλογές έχουν δικαίωμα να συμμετέχουν όλοι οι συνάδελφοι που είναι οικονομικά τακτοποιημένοι.
 Η ΔΟΕ καθόρισε τη συνδρομή προς αυτή, στα 24 ευρώ για κάθε μέλος του συλλόγου. Απαιτούμε τη μείωση της συνδρομής από τη ΔΟΕ με κατάργηση των συνδικαλιστικών προνομίων και την ενίσχυση των αγώνων και των συλλόγων. (εκκρεμεί συνεδρίαση του ΔΣ της ΔΟΕ για τα οικονομικά στο επόμενο διάστημα)
Το ΔΣ αποφάσισε ομόφωνα :
 Να μειώσει τη συνδρομή στα 28 ευρώ (24 για τη ΔΟΕ και 4 για το σύλλογο) για τους μόνιμους.
 Να διαμορφωθεί στα 20 ευρώ για τους αναπληρωτές συναδέλφους καθώς πληρώνονται 8 – 9 μήνες το χρόνο. – τη διαφορά για τη ΔΟΕ (4 ευρώ) θα βάλει για κάθε συνάδελφο από το ταμείο του συλλόγου.
Η οικονομική τακτοποίηση να γίνει ως εξής :
1. Οι συνάδελφοι που μισθοδοτούνται από τη Δ/νση Αν Αττικής (μόνιμοι και αναπληρωτές από τον κρατικό προϋπολογισμό) θα τους γίνει παρακράτηση σε 6 δόσεις (5 Χ 5€ και 1Χ3 ευρώ) για τους μόνιμους και 5 Χ 4 ευρώ για τους αναπληρωτές τακτικού προϋπολογισμού από τη μισθοδοσία τους. Σ΄ αυτούς περιλαμβάνονται και οι συνάδελφοι που ήρθαν από μετάταξη από τη Δ.Ε.
2. Για τους συναδέλφους τόσο τους αποσπασμένους από άλλα ΠΥΣΠΕ όσο και για τους αναπληρωτές ΕΣΠΑ και ΠΔΕ θα πρέπει να πληρώσουν τη συνδρομή τους τη μέρα της ΓΣ για να μπορεί να γίνουν μέλη του συλλόγου και να ψηφίσουν.

Για τη διευκόλυνση όλων, τη μέρα των εκλογών θα υπάρχει
1. Υπεύθυνη δήλωση ότι “αποδέχονται την παρακράτηση της συνδρομής τους από τον εκκαθαριστή” την οποία θα καταθέτουν και θα μπορούν να ψηφίσουν όσοι μισθοδοτούνται από τη Δ/νση ΠΕ Αν. Αττικής (μόνιμοι και αναπληρωτές τακτικού προϋπολογισμού)
2. Οι αποσπασμένοι από άλλα ΠΥΣΠΕ, οι αναπληρωτές ΕΣΠΑ και ΠΔΕ θα πρέπει να καταβάλουν τη συνδρομή τους στον ταμία του συλλόγου και με την απόδειξη της οικονομικής τακτοποίησης θα μπορούν να ψηφίσουν.
3. Οι συνάδελφοι που υπηρετούν σε περισσότερα από ένα σχολεία και αυτά ανήκουν σε δύο συλλόγους να έρθουν σε επικοινωνία με το μέλη του Δ.Σ και να δηλώσουν σε ποιο σύλλογο θέλουν να συμμετέχουν.
Για την εφορευτική επιτροπή:
Όποιοι συνάδελφοι ενδιαφέρονται για να συμμετέχουν στην εφορευτική επιτροπή για τις εκλογές να το δηλώσουν στα μέλη του ΔΣ. Θα υπάρχει και οικονομική αποζημίωση 40 ευρώ.

Σημείωση : Για όλα τα παραπάνω, αν υπάρχει οποιοδήποτε ζήτημα ο κάθε συνάδελφος μπορεί να απευθύνεται στα μέλη του ΔΣ.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail