Απόφαση για το πρόγραμμα δράσης και την ολομέλεια των προέδρων 19/10

ΑΠ 195 / 16-10-2019                                             Προς: τα μέλη, ΔΟΕ

Tην   Τρίτη 15 Φεβρουαρίου 2019 πραγματοποιήθηκε η έκτακτη ΓΣ του συλλόγου με συμμετοχή 30 συναδέλφων χωρίς απαρτία. Με τη συζήτηση που έγινε,  το ανοιχτό ΔΣ κατέληξε στα εξής :

Με βάση τα αιτήματα του συλλόγου όπως αποτυπώνονται στις τελευταίες αποφάσεις και στα αιτήματα για τις πρόσφατες κινητοποιήσεις αποφασίζουμε και μεταφέρουμε στην ολομέλεια των προέδρων της ΔΟΕ :

1.Καλούμε τη ΔΟΕ  να πάρει απόφαση για , 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση 23/10 απέναντι στο νέο αντισυνδικαλιστικό και αντιαπεργιακό αναπτυξιακό νομοσχέδιο που προωθεί για ψήφιση την επόμενη εβδομάδα η κυβέρνηση και ανοίγει διάπλατα το δρόμο στην ιδιωτικοποίηση στους δήμους ενώ χαρίζει το περιβάλλον βορά στα κέρδη του κεφαλαίου. Είναι απαράδεκτο ότι η ΑΔΕΔΥ και ΓΣΕΕ δεν παίρνουν καμία πρωτοβουλία για απεργιακό σχέδιο αποτροπής του Νομοσχέδιου που υποθηκεύει το μέλλον των Α΄ βάθμιων σωματείων. Πρέπει να επιδιώξουμε να μετατρέψουμε την απεργία σε πανεργατική καθώς ήδη υπάρχει πανυγειονομική απεργία και απεργία στις τηλεπικοινωνίες (ΝΟΚΙΑ) εκείνη τη μέρα.

2. Απέναντι στην επίθεση του Υπ. Παιδείας από το νηπιαγωγείο έως την τριτοβάθμια εκπαίδευση – απέναντι στα κενά και την αδιοριστία, την ομηρία των αναπληρωτών και την άρνηση της μονιμοποίησης τους με βάση το πτυχίο και την προϋπηρεσία, απέναντι στον ανταγωνισμό, το προσοντολόγιο και την αριστεία, την αξιολόγηση και αυτοαξιολόγηση με το νέο ν/σχεδιο που ετοιμάζει το Υπ. Παιδείας :

Επιβεβαιώνουμε την απόφαση για απεργία αποχή από αυτοαξιολόγηση – αξιολόγηση – συμμετέχουμε στο συντονισμό και προβολή των αποφάσεων των συλλόγων με ολοκληρωμένες αποφάσεις και όχι στους διαχωρισμούς της αξιολόγησης των στελεχών από την αυτοαξιολόγηση όπως έκανε η πλειοψηφία της ΔΟΕ στο συνέδριο.

Προετοιμάζουμε το σύλλογο για αντιπαράθεση στο μοντέλο εκπαίδευσης και στην αξιολόγηση και θα τη σταματήσουμε όπως όλα τα προηγούμενα χρόνια με τον ενωμένο αγώνα μας.

3. Πιάνοντας το νήμα των πανεκπαιδευτικών κινηματικών αγώνων των προηγούμενων χρόνων, επιδιώκουμε την πλατιά και μαζική συγκρότηση ενός πανεκπαιδευτικού μετώπου, ενάντια στη αντιδραστική αναδιάρθρωση της εκπαίδευσης σύμφωνα με τις επιταγές της ΕΕ και του ΟΟΣΑ. Είναι αναγκαίος ο συντονισμός όλων των πληττόμενων κομματιών του εκπαιδευτικού κινήματος και προτείνουμε και επιδιώκουμε να οργανώσουμε πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στο τέλος Οκτώβρη – αρχές Νοέμβρη με τις ΕΛΜΕ, τους φοιτητικούς συλλόγους που βρίσκονται σε καταλήψεις και κινητοποιήσεις και τους μαθητές που οργανώνουν συλλαλητήριο. Θα προχωρήσουμε στην οργάνωση του πανεκπαιδευτικού αγώνα από τα κάτω ακόμα και αν η ΔΟΕ δεν το επιδιώξει.

4. Θα συμβάλουμε στο  συντονισμό σωματείων, σε ισότιμη βάση, τόσο στην εκπαίδευση όσο και σε πανεργατικό επίπεδο ώστε να διαμορφώσουμε αγωνιστικό μέτωπο απέναντι στην αντιεκπαιδευτική επίθεση αλλά και στην επίθεση στο εργατικό εισόδημα, την ιδιωτικοποίηση του ασφαλιστικού και την ελαστικοποίηση της εργασίας.

5. Θα οργανώσουμε καμπάνια ενημέρωσης και πρωτοβουλίες για επικοινωνία και κοινή δράση σε αγωνιστική κατεύθυνση με τους γονείς και την κοινωνία απέναντι στο μοντέλο του σχολείου της αγοράς που προωθεί κυβέρνηση ΕΕ- ΟΟΣΑ με την αυτονομία, την αξιολόγηση- αυτοαξιολόγηση τον ανταγωνισμό, την υποχρηματοδότηση.

Σ΄ αυτή την κατεύθυνση ο σύλλογος θα οργανώσει προβολή της ταινίας « Σχολική τσάντα γεμάτη λεφτά» στις αρχές Νοέμβρη για να συζητήσει και να μεταφέρει την εμπειρία από το αμερικάνικο παράδειγμα για το που οδήγησε την εκπαίδευση το μοντέλο του ΟΟΣΑ που ακολουθούν κατά γράμμα όλες οι ελληνικές κυβερνήσεις.

6.  O Σύλλογος εκφράζει τη διαφωνία του στην αλλαγή του καταστατικού του ΙΠΕΜ –ΔΟΕ   που  διευκολύνει τη μετατροπή του σε φορέα υλοποίησης προγραμμάτων ΕΣΠΑ.  Κάτι τέτοιο δημιουργεί όρους εξάρτησης της Ομοσπονδίας  από την ΕΕ και το κράτος  αλλοιώνει το χαρακτήρα της και  οδηγεί στην απώλεια της αυτονομίας και ανεξαρτησίας της.

ΔΕ ΘΑ ΜΕΙΝΟΥΜΕ ΑΠΑΘΕΙΣ – ΜΟΝΟ ΜΕ ΤΗ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΜΑΣ ΔΡΑΣΗ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΠΕΤΥΧΟΥΜΕ ΝΙΚΕΣ ΣΤΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ

Η πρόεδρος                                                                                       Ο γραμματέας

Βιολέττα Πατέλη                                                                                Γιάννης Ρούπας