Αποφάσεις της τακτικής ΓΣ του συλλόγου Κ. Σωτηρίου 27/11/2019

Print Friendly, PDF & Email

  1. Υπερψηφίστηκαν τα πεπραγμένα του ΔΣ
  2. Σχετικά με την αξιολόγηση- συμμετέχουμε στην πρωτοβουλία σωματείων για ΑΠΕΡΓΙΑ ΑΠΟΧΗ

Απέναντι στο νόμο για τις δομές και την αξιολόγηση των στελεχών και την αυτοαξιολόγηση της σχολικής μονάδας όσο και στις εξαγγελίες του Υπ. Παιδείας και της κυβέρνησης για νέο νόμο που εισάγει την αξιολόγηση – αυτοαξιολόγηση   και εξωτερική αξιολόγηση  αντιπαραθέτουμε ένα πλατύ πανεκπαιδευτικό μέτωπο ενάντια στην αξιολόγηση σε κάθε επίπεδο της εκπαίδευσης και με βάση τη μέχρι τώρα νικηφόρα εμπειρία του εκπαιδευτικού κινήματος ΔΕ ΘΑ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ να εφαρμοστεί η αξιολόγηση – αυτοαξιολόγηση. Ο σύλλογος μας επιβεβαιώνει τις προηγούμενες αποφάσεις ΓΣ για ΑΠΕΡΓΙΑ ΑΠΟΧΗ από κάθε διαδικασία αξιολόγησης και συμμετέχουμε στην πρωτοβουλία 63 εκπαιδευτικών σωματείων (ΠΕ και ΔΕ) πανελλαδικά για προκήρυξη ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΑΠΟΧΗΣ. Καλούμε τη ΔΟΕ να προχωρήσει άμεσα σε απόφαση για όλο τον κλάδο και να απαντήσει επιθετικά στις εξαγγελίες του Υπουργείου Παιδείας οργανώνοντας τον αγώνα ενάντια στην αξιολόγηση σε όλα τα επίπεδα – από την αποτροπή ψήφισης του νέου νόμου για την αξιολόγηση έως την Απεργία -αποχή για να μην επιτρέψουμε την εφαρμογή της. Σε κάθε περίπτωση θα προχωρήσουμε σε συντονισμό με άλλα εκπαιδευτικά σωματεία στην οργάνωση του αγώνα.  

Επιβεβαιώνουμε το πλαίσιο των μέχρι τώρα αποφάσεών μας καθώς και όλα τα μέτρα ενάντια στην αξιολόγηση, τη συμμετοχή μας στην απεργία-αποχή. Καλούμε τους εκπαιδευτικούς να απέχουν από την αξιολόγηση των διευθυντών (την έκφραση γνώμης των συνυπηρετούντων μονίμων) καθώς και από οποιασδήποτε μορφής αυτοαξιολόγηση της σχολικής μονάδας και ατομικής αξιολόγησης. Καλούμε τους διευθυντές/ντριες να μη συμμετέχουν σε οποιασδήποτε μορφής αξιολόγησης των εκπαιδευτικών.

3. Για το Αγωνιστικό Πρόγραμμα δράσης

Για το Άμεσο πρόγραμμα δράσης

  • Μαζική στήριξη του κοινού κειμένου 63 Συλλόγων ΠΕ και ΕΛΜΕ για απεργία-αποχή από την αξιολόγηση. Έκδοση κοινής αφίσας Συλλόγων ΠΕ – ΕΛΜΕ με βάση το παραπάνω κείμενο. Συμμετοχή του Συλλόγου μας σε κοινή αφίσα
  • Κινητοποίηση στις 29 Νοεμβρίου, στο Υπουργείο Παιδείας στη 1μμ με 4ωρη διευκολυντική και σε όλες τις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης και Περιφερειακές Διευθύνσεις στην υπόλο ιπη Ελλάδα για όλα τα ανοιχτά ζητήματα της εκπαίδευσης. Κάλεσμα σε ΔΟΕ – ΟΛΜΕ για 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση την ίδια μέρα.
  • Το Σάββατο 30 Νοεμβρίου συμμετέχουμε :
  • στην κινητοποίηση των συνταξιουχικών οργανώσεων και σωματείων για το ασφαλιστικό στις 10.30πμ στα Προπύλαια
  • στη  Πανεργατική κινητοποίηση για εργασιακά ζητήματα σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα στις 12μμ, στην πλ. Κοραή και νωρίτερα Συγκέντρωση για το ασφαλιστικό με τις συνταξιουχικές οργανώσεις 10.30πμ στα Προπύλαια
  • Πέμπτη 5/12 2μμ κινητοποίηση για την προστασία της μητρότητας και την εξίσωση των δικαιωμάτων των ελαστικά εργαζόμενων στο Υπ. Εργασίας μαζί με σωματεία του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα
  • Παρασκευή 6/12 συμμετοχή στις αγωνιστικές κινητοποιήσεις και στα συλλαλητήρια ενάντια στην κρατική και αστυνομική βία και καταστολή, στην επέτειο της δολοφονίας του Α. Γρηγορόπουλου
  • Πανεκπαιδευτική κινητοποίηση στα μέσα του Δεκέμβρη στο κέντρο της Αθήνας.

Συντονιζόμαστε με τους συλλόγους και τις ΕΛΜΕ και ευρύτερα τα πρωτοβάθμια σωματεία σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα και κάθε αγωνιστική συλλογικότητα, σε ισότιμη βάση, με επιδίωξη αγωνιστικών πρωτοβουλιών και αγωνιστικού απεργιακού σχεδιασμού ξεπερνώντας την ολιγωρία και συναίνεση της ΔΟΕ και ΑΔΕΔΥ.

Συμμετέχουμε στο Συντονιστικό Αναπληρωτών και στις δράσεις του και στην καμπάνια για τα δικαιώματα στη μητρότητα και ίσα δικαιώματα  μονίμων και αναπληρωτών.

4. Σχετικά με το προσοντολόγιο και τον τρόπο πρόσληψης που διεκδικούμε

Η ψήφιση του νόμου με το νέο σύστημα προσλήψεων, που οδηγεί σε απολύσεις, δεν μας σταματά. Ο αγώνας μας παραμένει ανυποχώρητος! Αρνούμαστε να μετρήσουμε τις ζωές μας με ακαδημαϊκά κριτήρια ταξικού χαρακτήρα, αρνούμαστε την απαξίωση των πτυχίων και της προϋπηρεσίας μας. Αρνούμαστε να στραφούμε στον ανταγωνισμό, την ανθρωποφαγία και να αποδεχτούμε τον ΟΑΕΔ ως μελλοντικό εργοδότη μας! Όπως συλλογικά αγωνιστήκαμε όλο το προηγούμενο διάστημα, μαζί με χιλιάδες συναδέλφους μας, συλλογικά θα συνεχίσουμε να διεκδικούμε το δικαίωμα στη σταθερή και μόνιμη εργασία, θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για ένα δημόσιο δωρεάν σχολείο που θα υπηρετεί τις ανάγκες όλων των παιδιών.     

Απαιτούμε:

  • -Κατάργηση του νόμου 4589/2019 που περιλαμβάνει το νέο σύστημα προσλήψεων – προσοντολόγιο
  • -Μαζικούς μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών για την κάλυψη όλων των αναγκών. Άμεσος διορισμός/Μονιμοποίηση ΟΛΩΝ των αναπληρωτών που έχουν έστω και μία σύμβαση ΤΩΡΑ αποκλειστικά με βάση το πτυχίο και την προϋπηρεσία. Όχι στον διαγωνισμό του ΑΣΕΠ
  • -Να προσμετρηθεί όλη η προϋπηρεσία της περσινής και της φετινής σχολικής χρονιάς.
  • Κατάργηση του ν.3848/2010 (Διαμαντοπούλου) και του ν.4186/2013 (Αρβανιτόπουλου).
  • -Πλήρη εργασιακά, ασφαλιστικά και συνδικαλιστικά δικαιώματα –προστασία της μητρότητας.    
  • -Το εκπαιδευτικό μνημόνιο να μην εφαρμοστεί, όχι στην αύξηση ωραρίου και στις περικοπές.
  • -Μείωση αριθμού μαθητών ανά τμήμα, καμία συγχώνευση/κατάργηση, μείωση του ορίου συνταξιοδότησης.
  • -Δημιουργία οργανικών θέσεων για κάθε υπάρχουσα ειδικότητα. Κάλυψη ΟΛΩΝ των κενών με διορισμούς

Επιβεβαιώνουμε όλες τις μέχρι σήμερα αποφάσεις μας σχετικά με τους διορισμούς, τον τρόπο πρόσληψης, τα δικαιώματα των αναπληρωτών!

Δεν υπάρχει άλλος δρόμος εκτός από τον Αγώνα και τη σύγκρουση

Στο δρόμο των μεγάλων κινητοποιήσεων του Γενάρη, αποφασίζουμε να κλιμακώσουμε τη σύγκρουση από τη μεριά των εργαζόμενων. Απέναντι στα νέα αντιεκπαιδευτικά μέτρα, πρέπει να ανοίξει ένας νέος κύκλος αγώνων, ένας νέος κύκλος άνθισης των εκπαιδευτικών, των εργατικών και λαϊκών αγώνων και διεκδικήσεων. Γιατί ό,τι εφαρμόζεται δύσκολα ανατρέπεται, γιατί ό,τι χάνεται είναι κομμάτι της ζωής μας. Στη μνημονιακή οχταετία, μόνο η λαϊκή κινητοποίηση έφερε απονομιμοποίηση, ρωγμές, φραγμούς, καθυστερήσεις κι έστω κάποιες νίκες απέναντι στην επίθεση κυβερνήσεων, ΕΕ, ΟΟΣΑ  και ΔΝΤ.  Στην εκπαίδευση το ξέρουμε καλά, με το μπλοκάρισμα της εφαρμογής της αξιολόγησης, τη νίκη του αγώνα των απολυμένων εκπαιδευτικών της δευτεροβάθμιας, την αποτροπή των υποχρεωτικών μετακινήσεων, την προσμέτρηση της ώρας σίτισης ως διδακτικής για όλους τους εκπαιδευτικούς, την μείωση του αριθμού των μαθητών στα Νηπιαγωγεία και την Α΄ δημοτικού στους 22, τους 3,5 μήνες άδεια μητρότητας για τις αναπληρώτριες κλπ.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail