Αίτημα νομικής γνωμοδότησης για μείωση ωραρίου σύμφωνα με τα χρόνια προϋπηρεσίας των συναδέλφων αναπληρωτών

Print Friendly, PDF & Email

Α.Π.189/19-10-15                                                                                                          Προς : ΔΟΕ

 

Σας γνωρίζουμε ότι ύστερα από αίτημα συναδέλφου αναπληρώτριας,  που έχει συμπληρώσει 10 χρόνια πραγματικής προϋπηρεσίας, προς τη διεύθυνση Ανατολικής Αττικής για μείωση ωραρίου στις 23 ώρες σύμφωνα με το νόμο, η διεύθυνση υποστήριξε ότι δεν είναι σαφές το νομικό πλαίσιο   μείωσης  ωραρίου για τους αναπληρωτές. Αντί για τη χορήγηση του μειωμένου ωραρίου και την υπογραφή με αυτό της σύμβασης με την αναπληρώτρια, υπέβαλε αίτημα προς το αρμόδιο τμήμα του υπουργείου για να δοθεί απάντηση στο αν τελικά οι αναπληρωτές δικαιούνται τη μείωση ωραρίου.
Τόσο ο σύλλογος Π.Ε.”K. Σωτηρίου” όσο και οι αιρετοί του ΠΥΣΠΕ Ανατολικής Αττικής επικαλέστηκαν τα κατοχυρωμένα και νομικά, δικαιώματα στο ίσο ωράριο των αναπληρωτών σύμφωνα με τους νόμους Ν2517/97 και Ν 3149/03. Ωστόσο η διεύθυνση επικαλέστηκε το νόμο για το μισθολόγιο και την αναγνώριση μέχρι τα 7 χρόνια για τους αναπληρωτές και δεν αποδέχτηκε αυτό που υποστήριξε και ο σύλλογος ότι αυτό αφορά τη μισθολογική και βαθμολογική εξέλιξη και μόνο και όχι την κατοχύρωση του κλιμακωτού ωραρίου η οποία προβλέπεται από προαναφερόμενο νομικό πλαίσιο.
Με βάση τα παραπάνω  θεωρούμε πολύ σημαντική την κατοχύρωση των ίδιων δικαιωμάτων και στο θέμα του ωραρίου για όλους τους συναδέλφους αναπληρωτές καθώς κινδυνεύουμε μέσα από αυτή τη διαδικασία να αμφισβητηθεί στο εξής η μείωση  για όλους τους αναπληρωτές συναδέλφους.

Ζητάμε από τη ΔΟΕ να τεκμηριώσει και νομικά με γνωμοδότηση της νομικής συμβούλου της ΔΟΕ το ζήτημα της μείωσης του ωραρίου των αναπληρωτών αλλά και να βάλει στην ατζέντα των διεκδικήσεών τόσο με συγκεκριμένες αγωνιστικές πρωτοβουλίες όσο και στις άμεσες επαφές της με το Υπουργείο Παιδείας προκειμένου να μην υπάρξει πισωγύρισμα σε αυτό το ζήτημα.

ypografes syllogos

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail