Τα ΚΕΝΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ στα σχολεία του συλλόγου μας καλπάζουν όπως και η ΠΑΝΔΗΜΙΑ

Print Friendly, PDF & Email

ΑΠ 6 /6-1-2022                                                       Προς: τα μέλη, Ενώσεις και συλλόγους γονέων, ΔΟΕ, Δ/νση Αν. Αττικής

 

Τα σχολεία του συλλόγου μας άνοιξαν το Σεπτέμβρη του ΄21 με δεκάδες κενά όλων των ειδικοτήτων, με τα περισσότερα ολοήμερα κλειστά με ευθύνη του ΥΠΑΙΘ και του κόφτη  της Δ/νσης Αν. Αττικής.

Πολλαπλασιάστηκαν με την πάροδο του χρόνου όπως ήταν αναμενόμενο λόγω προγραμματισμένων ή έκτακτων αδειών εκπαιδευτικών και ανοίγουν  με τεράστιες ελλείψεις όπως ακριβώς έκλεισαν άρα με δεκάδες κενά σε εκπαιδευτικούς και εκατοντάδες  ώρες διδασκαλίας χαμένες για τους μαθητές/τριές μας.

Από Δευτέρα 10/1/22 η κατάσταση προβλέπεται έκρυθμη καθώς  τα κενά  θα πολλαπλασιάζονται  λόγω νοσούντων εκπαιδευτικών.  Η Κεραμέως ανερυθρίαστα είπε στη συνάντηση με τη  ΔΟΕ ότι δεν υπάρχει καμία πρόβλεψη για πρόσληψη αναπληρωτώνκαι ότι τη λύση θα δώσει το σχολείο!!  Οι λύσεις για αναπλήρωση ωρών «εκ των ενόντων» από τα σχολεία είναι ανύπαρκτες, καθώς όλα τα σχολεία μας είναι «στραγγιγμένα» από ώρες. Με την πρώτη απουσία εκπαιδευτικού θα απορρυθμιστεί η λειτουργία του σχολείου. Η αδυναμία αντιμετώπισης περισσότερων κενών θα οδηγεί σχολεία να παραβιάζουν τα πρωτόκολλα προκειμένου να κρατήσουν τα παιδιά στα σχολεία. Σε καμία περίπτωση δε θα αποδεχτούμε άτυπες ή τυπικές υπερωρίες αλλά ούτε και «απασχολήσεις» μαθητών εν μέσω πανδημίας.

Τονίζουμε ότι οι ήδη κατακερματισμένοι εκπαιδευτικοί παράλληλης στήριξης έχουν τεράστια ευθύνη απέναντι στους μαθητές τους και πουθενά δεν προβλέπεται να αναλαμβάνουν άλλο έργο- ευθύνη τμήματος στο οποίο δεν ανήκουν ως εκπαιδευτικοί παράλληλης στήριξης – συνεκπαίδευσης. Το ίδιο ισχύει για τους εκπαιδευτικούς ΖΕΠ και τους ελάχιστους συναδέλφους των τμημάτων Ένταξης που συχνά γίνονται οι «μπαλαντέρ» των σχολείων!

Η Δ/νση Αν. Αττικής στο βωμό   του «δημόσιου συμφέροντος»  διαλύει προγράμματα σχολείων και εκπαιδευτικών , παιδαγωγική σχέση δασκάλου – μαθητή! Επανειλημμένα  έχει μετακινήσει  εκπαιδευτικούς, χωρίς αίτησή τους για να μπαλώσει κενά π.χ. (από το 1ο στο 2ο ΔΣ. Παιανίας ) εκπαιδευτικό  Γαλλικών ( από το 2ο στο 1ο Δ.Σ. Λαυρίου).  Έχει μετακινήσει 3 μήνες μετά την έναρξη των μαθημάτων  εκπαιδευτικό ( χωρίς αίτησή της) καταλύοντας την όποια παιδαγωγική σχέση  και  στερώντας μαθητή από αποκλειστική παράλληλη  στήριξη π.χ.  ( 2ο Δ.Σ. Κερατέας) για να καλύψει κενό σε σχολείο άλλης περιοχής.   Έχει μοιράσει εκπαιδευτικούς παράλληλης στήριξης πολλαπλάσια από 2 σε 3 μαθητές π.χ. ( 1ο Δ.Σ. Παιανίας)  αυξάνοντας σε όλες τις παραπάνω περιπτώσεις τους κινδύνους από ελλιπή υποστήριξη μαθητών.  Μας γυρίζει χρόνια πίσω με εκτεταμένες αναθέσεις ειδικοτήτων σε δασκάλους (για κάλυψη γυμναστικής, μουσικής, θεατρικής αγωγής, εικαστικών. Αποδέχεται παράτυπα την «απασχόληση»  των μαθητών, αντί για την  παροχή εκπαιδευτικού έργου σε γνωστικά αντικείμενα Αγγλικών και Πληροφορικής ενώ σε καμία νομοθεσία δεν προβλέπεται ούτε καν ως όρος  για κάτι τέτοιο. .

Ενδεικτικά και μόνο αναφέρουμε:

  • Από την αρχή της σχ. χρονιάς λείπουν εκπαιδευτικοί αγγλικών από το 1ο Δ.Σ. Λαυρίου, Αγ. Μαρίνας Κορωπίου, στο Κίτσι και στο 5ο Δ.Σ. Κορωπίου. 4ο Δ.Σ. Κερατέας, 2ο Δ.Σ. Αναβύσσου.
  • Χωρίς δασκάλο τάξης μαθητές στο 4ο Δ.Σ Καλυβίων & στο Δ.Σ. Κουβαρά
  • Από την αρχή της σχ. χρονιάς δεν τοποθετήθηκε επιπλέον νηπιαγωγός για κάλυψη ωραρίου 2ο Ν/Γ Καλυβίων που λειτουργεί ως 4θεσιο με αποτέλεσμα οι νηπιαγωγοί  να δουλεύουν υπερωριακά!
  • Δε λειτουργούν ολοήμερα στο 4ο Δ.Σ. Καλυβίων και 2ο Δ. Σ Μαρκοπούλου, Δ.Σ. Σαρωνίδας, 3ο  Δ.Σ. Λαυρίου,  Ειδικό Λαυρίου
  • Υπολειτουργούν τα ολοήμερα στο 5ο Δ.Σ. Κορωπίου,2ο Δ.Σ. Λαυρίου.
  • Πληροφορική δεν καλύπτεται στο 2ο Δ.Σ. Μαρκοπούλου & 4ο Δ.Σ. Καλυβίων.
  • Μουσικός δεν υπάρχει στα σχολεία του Λαυρίου και στο 3ο Δ.Σ. Κερατέας.
  • Γυμναστική αναπληρώνεται από ΠΕ 70 στη Σαρωνίδα, στο 2ο Δ.Σ. Κερατέας, στο 5ο Δ.Σ. Κορωπίου, στο 1ο & 2ο Δ.Σ. Καλυβίων.
  • Εικαστικά δεν έχει το 3ο Δ.Σ. Λαυρίου.
  • Θεατρική αγωγή δεν κάνουν από την αρχή της σχ. χρονιάς οι μαθητές του 3ου & 4ου Δ.Σ. Καλυβίων, του Δ.Σ. Σαρωνίδας., του 1ου Δ.Σ. Αναβύσσου
  • Ποτέ δεν έφτασαν εκπαιδευτικοί Αγγλικών στα νηπιαγωγεία του Λαυρίου και του Κορωπίου.   Άλλη μια φιέστα του υπουργείου που ναυάγησε.
  • 13 Δημοτικά και 3 νηπιαγωγεία μας μένουν χωρίς εκπαιδευτικό τμήματος ένταξης.
  • Λείπει ειδικός βοηθός από το Ν/Γ Αγίας Μαρίνας με αποτέλεσμα τη δυσλειτουργία ενός ολόκληρου τμήματος .
  • 3 Δημοτικά χωρίς εκπαιδευτικό Τμήματος Υποδοχής.
  • Δεκάδες μαθητές παραμένουν χωρίς παράλληλη στήριξη και ειδικό βοηθητικό προσωπικό, ενώ πολλοί από αυτούς δυσκολεύονται να τηρήσουν υποτυπωδώς τα υγειονομικά πρωτόκολλα, με αυξημένο κίνδυνο για όλη την εκπαιδευτική κοινότητα.

Να παρθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για αραίωση μαθητών.

Προσλήψεις αναπληρωτών άμεσα για να καλυφθούν όλα τα κενά με τους αντίστοιχους εκπαιδευτικούς ανά γνωστικό αντικείμενο!

Καμία ανάθεση! Καμία υπερωριακή απασχόληση!

Σε περίπτωση που το ωράριο εκπαιδευτικών  δεν επαρκεί για την κάλυψη των αναγκών το πρόγραμμα διαμορφώνεται ανάλογα όπως και τα σχολάσματα των μαθητών.

ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΝΑΛΩΣΙΜΟΙ!

Καλούμε όλα τα σχολεία και όλους τους  συναδέλφους να ενημερώσουν το σύλλογο για την εικόνα που διαμορφώνεται στα σχολεία τους προκειμένου να το αναδείξουμε και να  παρέμβουμε στη Δ/νση και το ΥΠΑΙΘ!

 

 

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail