Πάρτε τώρα πίσω την απαράδεκτη ανυπόγραφη  ανακοίνωση της Δ/νσης Ανατολικής Αττικής για εφαρμογή τηλεκπαίδευσης!

Print Friendly, PDF & Email

ΑΠ 17 /23-1-2022                                                         Προς: τα μέλη, ΣΕΠΕ, ΕΛΜΕ, ΔΟΕ, Δ/νση Αν. Αττικής

Συνεχίζοντας την αυθαιρεσία του ΥΠΑΙΘ η Δ/νση Αν. Αττικής έστειλε 7 μμ email στα σχολεία που τα καλεί να φροντίζουν για την παροχή τηλεκπαίδευσης από την πρώτη διδακτική ώρα και μέχρι πότε;;

H ανακοίνωση αυτή δεν είναι μόνο απαράδεκτη είναι και επικίνδυνη. Πρέπει τώρα να ανακληθεί.

Σε καμία περίπτωση δεν είναι υποχρεωμένοι ούτε οι Δ/ντες , ούτε οι εκπαιδευτικοί  να την εφαρμόσουν.

Συγκεκριμένα δεν έχει καν τη μορφή εγκυκλίου , δεν υπογράφεται από κανέναν για να είναι σαφές ποιος δίνει την εντολή κι άρα  αναλαμβάνει την ευθύνη για αυτή την οδηγία και τις συνέπειές της.

Δεν υπάρχει αναφορά στη νομοθεσία στην οποία βασίζεται η οδηγία αυτή αποκαλύπτοντας ότι είναι παντελώς αυθαίρετη και αστήρικτη νομικά.

Η οδηγία πέραν των άλλων είναι και εξαιρετικά επικίνδυνη διότι δεν περιλαμβάνει με συγκεκριμένο τρόπο πώς, πού και με τι όρους θα υλοποιηθεί η παροχή τηλεκπαίδευσης που ζητάει.

  • Ζητάνε από τους εκπαιδευτικούς προσωπικό εξοπλισμό να την εφαρμόσουν;; Κάτι εντελώς παράνομο.
  • Ζητάνε από τους εκπαιδευτικούς να μετακινηθούν στο σχολείο τους σε μέρα που οι μετακινήσεις είναι επικίνδυνες προκειμένου να παρέχουν από το χώρο εργασίας και ποιος το αναλαμβάνει αυτή την ευθύνη;;;
  • Οι διευθυντές πρέπει ν ανοίξουν το σχολείο και να παρέχουν εξοπλισμό για την υλοποίηση τη οδηγίας ενώ οι δήμοι που έχουν την ευθύνη των κτιρίων έχουν ανακοινώσει ότι είναι κλειστά τα σχολεία;; Ποιος αναλαμβάνει την ευθύνη γι΄αυτό ;;

Κανένας να μην αναλάβει προσωπική ευθύνη και να δώσει οδηγίες οι οποίες δε βασίζονται  σε συγκεκριμένη εγκύκλιο και νομοθεσία.

Για τους εκπαιδευτικούς ισχύουν τα όσα γράφτηκαν από το σύλλογο 🔺ΚΛΕΙΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ όχι  μόνο λόγω ❄️παγετών αλλά και γιατί δεν πήραν μέτρα για την πανδημία ❌ Κανένας εκπαιδευτικός δεν υποχρεούται να παρέχει τηλεκπαίδευση από το σπίτι του – ⛔️Λέμε ΟΧΙ στην κοροϊδία και στις επικοινωνιακές τακτικές του ΥΠΑΙΘ και της κυβέρνησης – Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. “Κώστας Σωτηρίου”Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. “Κώστας Σωτηρίου” (syllogosksotiriou.gr)

Καλούμε τους εκπαιδευτικού επίσης να ζητάνε γραπτή εντολή για ότι τους ζητηθεί και ενυπόγραφη εντολή και τους καλούμε να κατά θέσουν δήλωση την επισυναπτόμενη δήλωση.

Παρά τις επίμονες προσπάθειες επικοινωνίας με τη Δ/νση Αν. Αττικής δεν μπορέσαμε να επικοινωνήσουμε τηλεφωνικά και να θέσουμε όλα τα παραπάνω.

 

ΕΔΩ Η ΔΗΛΩΣΗ που μπορούν να καταθέτουν οι εκπαιδευτικοί σε περίπτωση πίεσης από διευθυντές/ντριες

 

Σας ενημερώνω ότι λόγω της απόφασης του Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη περί διακοπής της δια ζώσης λειτουργίας των σχολείων της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στην Αττική το επόμενο διήμερο 24 και 25 Ιανουαρίου 2022, αδυνατώ να εισέλθω στον χώρο του σχολείου και να καλύψω το ωράριό μου με διδασκαλία στη φυσική τάξη. Επιπλέον υπενθυμίζεται ότι με βάση το ισχύον θεσμικό πλαίσιο για την τηλεργασία ορίζεται ότι «Η υπηρεσία του φορέα που είναι αρμόδια για την παροχή εξοπλισμού και την πληροφοριακή υποστήριξη, προμηθεύει τον υπάλληλο με τον απαραίτητο και κατάλληλο για την αποτελεσματική εκτέλεση των καθηκόντων του μέσω τηλεργασίας, τηλεπικοινωνιακό εξοπλισμό και τεχνολογική συσκευή (εφεξής «Σταθμός Τηλεργασίας») και παρέχει υποστήριξη για την εγκατάστασή του, εφόσον τούτο είναι επιθυμητό από τον υπάλληλο…».

Τέλος, για κάθε άλλη εντολή της υπηρεσίας μας παρακαλώ να ενημερωθώ για αυτή όπως προβλέπεται, δηλαδή να είναι έγγραφη και ενυπόγραφη. Επιπλέον, για λόγους ασφαλείας θα παρακαλούσα να μου στείλετε εγγράφως ότι οι εκπαιδευτικοί μπορούν να έρθουν στο σχολείο, κατά παράβαση της απόφασης του Περιφερειάρχη που κλείνει τα σχολεία, και ότι αναλαμβάνετε την ευθύνη σε περίπτωση ατυχήματος στην προσπάθεια κάποιου/ας συναδέλφου/ίσσας να φτάσει ή να αποχωρήσει από το σχολείο.

 

 

 

 

 

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail