Αιρετοί ΑΠΥΣΠΕ -ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ Αρ. 2- Παράσταση διαμαρτυρίας στην περιφέρεια 23/2-Μόνιμοι διορισμοί τώρα!

Print Friendly, PDF & Email

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ

ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ Π.Ε.

 

                                             Τακτικό μέλος Ακρίτας Καλούσης

6973359166

Αναπλ. Μέλος

Βιολέττα Πατέλη

6976372500

 

Μόνιμοι διορισμοί τώρα!

Η μόνη απάντηση στην ενίσχυση του δημόσιου – δωρεάν σχολείου και της δίχρονης δημόσιας υποχρεωτικής προσχολικής αγωγής και εκπαίδευσης

 

Την Παρασκευή 23/2/2018 και ύστερα από κάλεσμα των ΣΕΠΕ και ΕΛΜΕ Αττικής και του Συντονιστικού Αναπληρωτών, έγινε παράσταση διαμαρτυρίας την Περιφερειακή Διεύθυνση Αττικής με αιχμή των αιτημάτων τους μαζικούς διορισμούς, την εναντίωση στην αδιοριστία αλλά και το εργασιακό και διδακτικό ωράριο, τις επικείμενες συγχωνεύσεις, τα κενά.

Τον λόγο πήραν οι εκπρόσωποι των εκπαιδευτικών σωματείων και έθεσαν τα αιτήματα του εκπαιδευτικού κινήματος στον Περιφερειακό Διευθυντή Χαράλαμπο Λόντο και τον υπεύθυνο των Σχολικών Συμβούλων Χρήστο Αναστόπουλο.

Εισαγωγικά τόνισαν την πολιτική επιλογή της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ στην εφαρμογή του εκπαιδευτικού μνημονίου, την εφαρμογή των οδηγιών του ΟΟΣΑ και της Ε.Ε. για την εκπαίδευση.

Τα θέματα  που τέθηκαν ήταν τα εξής:

Καταδείχτηκε η ανάγκη για μαζικούς  διορισμούς όλων των αναπληρωτών με βάση το πτυχίο και την προϋπηρεσία. Επισημάναμε την αναγκαιότητα αυτών  αφού ακόμα και σήμερα -τέλη Φλεβάρη- τα κενά που υπάρχουν στην Αττική αλλά και σε όλη την χώρα είναι εκατοντάδες.

 Η συγκάλυψη των πραγματικών κενών από τα ΠΥΣΠΕ και τη διαμόρφωση των τεχνητών υπεραρίθμων με στόχο των περιορισμό των θέσεων εργασίας και κατά συνέπεια την πρόσληψη λιγότερων αναπληρωτών.

Οι συγχωνεύσεις της επόμενης χρονιάς με στόχο τη δυσμενή αναλογία εκπαιδευτικού/ μαθητών με βάση και την ψήφιση της νέας ρύθμισης του εκπαιδευτικού μνημονίου.

Τέθηκε το θέμα  για τον ρόλο των τριμελών επιτροπών όπως αυτές προβλέπονται από το Π.Δ. 79, που στόχο έχουν και πάλι τη μείωση των θέσεων εργασίας

Το επίκαιρο θέμα την προσχολικής αγωγής και εκπαίδευσης και το πώς η περιφέρεια θα το διαχειριστεί.

Και τέλος το θέμα της εκπαίδευσης των προσφυγόπουλων, της συνέχισης του αποκλεισμού πολλών από αυτά και τη συνέχιση της απαράδεκτης γκετοποίησης τους στις ΔΥΕΠ και όχι την ένταξή τους στα πρωινά τμήματα.

Επίσης τέθηκαν τα άνισα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα των αναπληρωτών, το μείζον θέμα της παράλληλης στήριξης και της διάχυσής του εκπαιδευτικού σε δύο και τρεις μαθητές, όπως επίσης το φημολογούμενο ταβάνι στη προϋπηρεσία των αναπληρωτών για την μόνιμη πρόσληψή τους. Τέθηκε επίσης η άνιση αντιμετώπιση περιοχών της Δυτικής αττικής στην εκπαίδευση των τσιγγανοπαίδων.

 

Σε όλα αυτά ο Περιφερειακός Διευθυντής Αττικής Χαράλαμπος Λόντος υπερασπιζόμενος τις επιλογές και την πολιτική της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ προσπάθησε να δικαιολογήσει με κάθε τρόπο την άσχημη κατάσταση που επικρατεί στα σχολεία ακόμη και τώρα που βρισκόμαστε στη μέση της σχολικής χρονιάς.

Έτσι για το θέμα των διορισμών απάντησε ότι το «ότι δεν γίνονται διορισμοί φταίει το νομικό κενό που υπάρχει και όχι η πολιτική της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ και η εφαρμογή των μνημονίων». Αυτός διαβεβαίωσε ότι στέλνει όλα τα κενά που του δίνουν τα ΠΥΣΠΕ και ότι δεν έχει αποφασιστικό ρόλο σε αυτή τη διαδικασία. Μέχρι στιγμής δεν γνωρίζει τα οργανικά κενά που του έστειλαν τα ΠΥΣΠΕ αλλά δήλωσε ότι δεν είναι ταχυδρόμος και με αυτό τον τρόπο υπονόησε ότι δεν πρόκειται να στείλει ούτε καν τα περικομμένα των ΠΥΣΠΕ. Το κριτήριό του προς αυτήν την κατεύθυνση είναι τι θα του πουν οι Διευθυντές ΠΥΣΠΕ και τα ΠΥΣΠΕ.

Για τις συγχωνεύσεις τόνισε ότι θα εφαρμόσει ότι λέει ό νόμος και ότι παρόλο που για την επόμενη χρονιά έχουν ολοκληρωθεί οι προτάσεις για συγχωνεύσεις, που είναι μηδενικές, αυτό μπορεί να αλλάξει αν στο επόμενο διάστημα αλλάξει το νομοθετικό πλαίσιο και οι εντολές από το υπουργείο. Δεν δεσμεύτηκε ότι δε θα προχωρήσει σε συγχωνεύσεις το επόμενο διάστημα.

Για το νηπιαγωγείο δήλωσε ότι δεν έχει ψηφισθεί ακόμα ο νόμος αλλά παρόλα αυτά έχει κάνει μια προεργασία με δήμους, αν μπορούν να στηρίξουν τη δίχρονη υποχρεωτική αγωγή και εκπαίδευση. Υπάρχουν δήμοι που μπορούν και δήμοι που αδυνατούν να τη στηρίξουν. Δήλωσε εμμέσως μάλιστα ότι θα υπάρχει διπλό δίκτυο και μάλιστα στον ίδιο δήμο.

Για τα προσφυγόπουλα υπεραμύνθηκε τη επιλογή της κυβέρνησης ως μοναδικής λύσης για την εκπαίδευση των παιδιών των προσφύγων και δεν έκανε λόγο για την πλήρη ένταξη των παιδιών στα πρωινά σχολεία. Δήλωσε μάλιστα ότι έχει καλύψει σε μεγάλο ποσοστό τα τμήματα υποδοχής παρόλο που η πραγματικότητα των σχολείων και τα στοιχεία των συλλόγων απεδείκνυαν το αντίθετο. Μεγάλες οι  καθυστερήσεις στη στελέχωσή τους, τεράστια γραφειοκρατία για τη σύσταση τους.

Για τις τριμελείς επιτροπές του Π.Δ. 79 που προβλέπονται για να μετακινούνται  μαθητές όταν συμπληρώνονται τα 25 παιδιά στο τμήμα, ώστε να μη σπάει σε δύο τμήματα, δήλωσε ότι θα εφαρμοστεί ο νόμος και μάλιστα θα βοηθήσει και σε πολλές περιπτώσεις.

Για τα δικαιώματα των αναπληρωτών, τους διορισμούς, το ταβάνι στην προϋπηρεσία, την παράλληλη στήριξη ην εκπαίδευση των  τσιγγανόπαιδων δήλωσε αναρμόδιος και παρέμπεψε στον υπουργό παιδείας .

 

Είναι φανερό ότι η συνέχιση της πολικής της κυβέρνησης στην εκπαίδευση στο επόμενο διάστημα θα είναι αυτή που έχουν ετοιμάσει με το εκπαιδευτικό μνημόνιο αλλά και  με το νέο σχέδιο νόμου που ετοιμάζουν για το επόμενο διάστημα και περιλαμβάνει την αυτοαξιολόγηση, την αξιολόγηση τις νέες δομές, νέο λύκειο, πρόσβαση στα ΑΕΙ.

Είναι με λίγα λόγια η εφαρμογή των οδηγιών του ΟΟΣΑ, της ΕΕ στη εκπαίδευση όπου στόχο έχουν τα εργασιακά δικαιώματα των εκπαιδευτικών και τα μορφωτικά δικαιώματα των παιδιών της εργαζόμενης πλειοψηφίας.

Ο μόνος δρόμος για εμάς, για το μάχιμο εκπαιδευτικό κίνημα, είναι ο ανυποχώρητος αγώνας.

 

-Παρασκευή 2/3 , 1 μ.μ. πανελλαδική συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Παιδείας

Παρασκευή 2/3 στις 5 μ.μ. στο Παιδαγωγικό στη Ναυαρίνου πανελλαδική συνέλευση αγώνα                                  

   σωματείων της εκπ/σης – επιτροπών αγώνα αναπληρωτών – συλλόγων/συλλογικοτήτων αναπληρωτών

Δεν μπορούμε να περιμένουμε την πλειοψηφία της ΔΟΕ να βγάλει απεργιακή κινητοποίηση για την Παρασκευή 2/3/2018. Θα επαναληφθεί το σκηνικό της 15ης Ιανουαρίου. Θα φθάσουμε παραμονή της Παρασκευής για την όποια απόφαση.

ΤΩΡΑ οι ΣΕΠΕ να πάρουν αποφάσεις για τις μεγαλύτερες δυνατόν, σε διάρκεια, στάσεις εργασίας.

 

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

 • Να σταματήσουμε την αντιεκπαιδευτική μεταρρύθμιση κυβέρνησης – ΕΕ – ΟΟΣΑ. Την ανατροπή του εκπαιδευτικού μνημονίου.
 • Μόνιμους μαζικούς διορισμούς στη εκπαίδευση με μοναδικό κριτήριο την προϋπηρεσία και το πτυχίο.
 • Κάτω τα χέρια από το εργασιακό και διδακτικό ωράριο.
 • Διορισμός όλων των αναπληρωτών/τριών για την άμεση κάλυψη των 25.000 τουλάχιστον κενών στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση, χωρίς όρους και προϋποθέσεις .
 • Κανένας αναπληρωτής χωρίς δουλειά.
 • Πλήρη εργασιακά, ασφαλιστικά και συνδικαλιστικά δικαιώματα στους αναπληρωτές. Εξίσωση δικαιωμάτων των αναπληρωτών εκπαιδευτικών με αυτά των μόνιμων.
 • Δεν μπαίνουμε σε κανένα παζάρι μορίων, δε δεχόμαστε κανένα πλαφόν στην προϋπηρεσία, κανένα προσοντολόγιο.
 • Άμεση εφαρμογή της δίχρονης υποχρεωτικής προσχολικής αγωγής και εκπαίδευσης σε όλη την επικράτεια, όλα τα παιδιά 4 έως 6 ετών στο δημόσιο νηπιαγωγείο. Ίδρυση νέων νηπιαγωγείων, μαζικοί διορισμοί νηπιαγωγών, άμεσες λύσεις για κτιριακό και υλικοτεχνική υποδομή.
 • Να συσταθούν άμεσα όλες οι απαραίτητες οργανικές θέσεις για όλες τις υπάρχουσες ειδικότητες της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης.
 • Κάλυψη όλων των κενών, ένας εκπαιδευτικός Παράλληλης Στήριξης για όλες τις ώρες που αντιστοιχούν σε κάθε μαθητή με γνωμάτευση.
 • Καμία υποχρεωτική μετακίνηση μαθητή, όχι στα πληθωρικά τμήματα – μπλοκάρουμε τις τριμελείς επιτροπές του ΠΔ 79.
 • Διεκδικούμε αυξήσεις στους μισθούς για να μπορούμε να ζούμε με αξιοπρέπεια από το μισθό μας! Κάλυψη των απωλειών της οχταετίας, απόδοση όλων των χαμένων κλιμακίων. Όχι στο τέχνασμα της «προσωπικής διαφοράς»
 • Όχι στην αξιολόγηση/αυτοαξιολόγηση. Παιδαγωγική ελευθερία και δημοκρατία στο σχολείο.

 

 

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail