ΑΠ 57/20/6/2016                    Προς: Δ/νση ΠΕ Αν Αττικής, τα μέλη

Θέμα : Ανάληψη υπηρεσίας εκπαιδευτικών που είναι στη διάθεση και συναδέλφων των σχολείων που είναι σε αναστολή λειτουργίας

Με ανακοίνωση την Παρασκευή το μεσημέρι η δ/νση Αν Αττικής καλεί όλους τους συναδέλφους χωρίς οργανκή – βρίσκονται στη διάθεση και όσων έχψουν οργανική σε σχολεία που βρίσκονται σε αναστολή να παρουσιαστούν την Τρίτη 21/6/2016 για αναληψη υπηρεσίας στη Δ/νση στα Γλυκά Νερά..

Θεωρούμε την ανακοίνωση αυτή ιδιαιτέρως προβληματική που έρχεται να ταλαιπωρήσει τους συναδέλφους χωρίς κανένα λόγο. Τους υποχρεώνει να κάνουν πολλά χιλιόμετρα – αναλογα το σχολείο και την περιοχή που υπηρετούν, σε μια μέρα με καύσωνα και να συνοστίζονται εκατοντάδες ανθρωποι στη Δ/νση για μια απλή αναφορά.

Ζητάμε να υπάρξει νέα ανακοίνωση προς τα σχολεία που να δίνει τη δυνατότητα και στους συναδέλφους που υπηρετούν στην Αν Αττική να κάνουν ανάληψη υπηρεσίας με μέιλ από τα σχολεία που υπηρέστησαν αυτή τη σχ. χρονιά και να αποστείλουν την πρωτότυπη αίτηση τους ταχυδρομικώς, με την αλληλογραφία του σχολείου.

Ανάλογη διαδικασία προβλέπεται από την ανακοίνωση της δ/νσης για τους συναδέλφους με οργανική οι οποίοι δεν υπηρέτησαν φέτος στην Αν Αττική. Επίσης, ανάλογη διαδικασία ακολουθήθηκε και την περσινή χρονιά χωρίς κανένα πρόβλημα ούτε για την υπηρεσία ούτε για τους συναδέλφους. Δε χρειάζεται να προσθέτουμε ανούσιες γραφειοκρατικές διαδικασίες και να δυσκολεύουμε άσκοπα εκατοντάδες συναδέλφους.

Καλούμε να βγει εγγαίρως σχετική ανακοινωση από τη δ/νση και τους συναδέλφους να επικοινωνήσουν και να αποφύγουν ασκοπες μετακινήσεις.

το ΔΣ