ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΗΣ 26ΗΣ ΜΑΡΤΙΟΥ 2010 (από Ελευθέριο Μαραγκουδάκη αν. Αιρετό Π.Υ.Σ.Π.Ε. Ανατολικής Αττικής)

Ελευθέριος Μαραγκουδάκης

Δάσκαλος 4ου Δημοτικού Σχολείου Παιανίας

αν. Αιρετός Π.Υ.Σ.Π.Ε. Ανατολικής Αττικής

Τηλ: 6973829038

e-mail: elmar@sch.gr

Παιανία, 26 Μαρτίου 2010

ΠΡΟΣ: Τους εκπαιδευτικούς Π.Ε.

Ανατολικής Αττικής και                                                                                                    τα Δ.Σ. των Συλλόγων Εκπαιδευτικών Π.Ε.

«Αλέξανδρος Δελμούζος»

«Σωκράτης»

«Κ. Σωτηρίου»

«Γλυφάδας – Βούλας – Βάρης – Βουλιαγμένης»

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ

ΤΟΥ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΗΣ 26ΗΣ ΜΑΡΤΙΟΥ 2010

Συναδέλφισσες και Συνάδελφοι,

Το Υπηρεσιακό Συμβούλιο αποφάσισε στη συνεδρίαση της  26ης Μαρτίου και στην οποία συμμετείχα τα εξής:

1. Μετακινήσεις – αποσπάσεις εκπαιδευτικών

α) Τοποθετήθηκε προσωρινά στο 3ο Γραφείο μόνιμη Συνάδελφος που επέστρεψε από άδεια.

β) Μετακινήθηκε προσωρινά στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Αρτέμιδας αναπληρώτρια Συνάδελφος.

γ)  Μετακινήθηκε με αίτησή της λόγω υπεραριθμίας Συνάδελφος από το  2ο Δημ. Σχ. Πόρτο Ράφτη στο 1ο Δημ. Σχ. Μαρκοπούλου.

δ)  Μετακινήθηκε με αίτησή της λόγω υπεραριθμίας Συνάδελφος από το  3ο Δημ. Σχ. Καλυβίων στο 4ο Δημ. Σχ. Βούλας.

ε)   Μετακινήθηκε Συνάδελφος που κάνει παράλληλη στήριξη από το   1ο Δημ. Σχ. Αγίου Στεφάνου στο 2ο Δημ. Σχ. Αγίου Στεφάνου, λόγω μεταγραφής του μαθητή από το ένα σχολείο στο άλλο.

Κατά τη συζήτηση του θέματος διαμαρτυρήθηκα για τον τρόπο εισαγωγής των θεμάτων, καθώς το ΠΥΣΠΕ δεν είναι όργανο διεκπεραίωσης ειλημμένων αποφάσεων των Προϊσταμένων. Έθεσα εκ νέου το θέμα σε κάθε συνεδρίαση οι Προϊστάμενοι να ενημερώνουν και να εισηγούνται εγγράφως για όλα τα κενά και για τους Εκπαιδευτικούς που ενδεχομένως πλεονάζουν. Με τον τρόπο αυτό και το ΠΥΣΠΕ θα ιεραρχεί τις ανάγκες και οι Συνάδελφοι θα επιλέγουν σύμφωνα με την επιθυμία τους και το συμφέρον τους. Η υπάρχουσα κατάσταση με τους Προϊσταμένους να αξιολογούν και να αποφασίζουν μόνοι τους πρέπει να σταματήσει.

2. Χορήγηση άδειας άσκησης έργου με αμοιβή

Αποφασίστηκε να εγκριθούν αιτήσεις Συναδέλφων που πληρούσαν τις προϋποθέσεις του Νόμου (υπαλληλικός κώδικας). Σε μία περίπτωση η άδεια χορηγήθηκε μόνο για όσες ώρες προβλέπονται και όχι για τις ώρες που αναφέρονταν στην αίτηση.

3. Χορήγηση επιδόματος μεταπτυχιακών σπουδών

Χορηγήθηκε σε κάτοχο τίτλου μεταπτυχιακών σπουδών, που έχουν συνάφεια με την εκπαίδευση, το  σχετικό επίδομα. Απορρίφθηκε αίτηση Συναδέλφου επειδή δεν είχε προσκομίσει τίτλο αλλά βεβαίωση ολοκλήρωσης των σπουδών, που ανέφερε, ότι εκκρεμεί η καθομολόγηση.

Προ ημερησίας διατάξεως συζητήθηκαν τα παρακάτω θέματα:

Α) Ανάκριση σε βάρος Συναδέλφων του 11ου Δημ. Σχ. Αχαρνών.

Ο Προϊστάμενος του 1ου Γραφείου δήλωσε ότι θα σταματήσει την ανάκριση σε βάρος των Συναδέλφων του 11ου Δημ. Σχ. Αχαρνών μετά τη δήλωση ανάκλησης της καταγγελίας που έκανε η μητέρα του μαθητή. Επιφυλάσσομαι ανάλογα με την εξέλιξη της υπόθεσης, να επανέλθω στο θέμα.

Β) Μόρια Εκπαιδευτικών που ζητούν μετάθεση – Νέο σύστημα πληρωμής.

Ο πρόεδρος του ΠΥΣΠΕ επιβεβαίωσε όσα στο ενημερωτικό για τη συνεδρίαση της 10ης Μαρτίου 2010 αναφέρει ο τακτικός αιρετός Θανάσης Γκούμας. Ο Προϊστάμενος του 1ου Γραφείου είπε, ότι πράγματι στη συνεδρίαση δεν γνώριζε για τα θέματα και στη συνέχεια ενημερώθηκε από τους υπαλλήλους του γραφείου του. Κατόπιν τούτων οι συνάδελφοι, και ιδιαίτερα οι συνάδελφοι που υπηρετούν στα γραφεία, ας βγάλουν τα συμπεράσματά τους.

Συναδέλφισσες και Συνάδελφοι,

Με την ευκαιρία των εορτών του Πάσχα δεχθείτε τις ειλικρινείς μου ευχές για υγεία και πρόοδο σε όλους τους τομείς. Εύχομαι στον καθένα ξεχωριστά να βρούμε τη δύναμη να αντιμετωπίσουμε τη συγκυρία που είναι δύσκολη. Σε ότι αφορά τις επαγγελματικές – συνδικαλιστικές διεκδικήσεις ας στηρίξουμε τους συλλόγους μας και το συνδικάτο μας κι ας μη μένουμε αμέτοχοι θεατές στην υποβάθμιση της ποιότητας της ζωής μας.

Καλό Πάσχα και καλή Ανάσταση!

Ελευθέριος Μαραγκουδάκης

No comments yet.