Μαζικοί -μόνιμοι διορισμοί ΤΩΡΑ! 23/2 στις 1:30μμ στην περιφερειακή Δ/νση εκπαίδευσης Αττικής # 2 Μάρτη στο πανελλαδικό συλλαλητήριο στις 1μμ στο Υπ. Παιδείας # 2 /3 συνέλευση αγώνα συλλόγων και αναπληρωτών

Print Friendly, PDF & Email

ΑΠ : 23/ 18-2-2018                                    Προς:  ΔΟΕ,  συλλόγους ΠΕ και ΕΛΜΕ, τα μέλη

 

2 Μάρτη απόγευμα Συνέλευση Αγώνα συλλόγων και επιτροπών αναπληρωτών των συλλόγων – Στάση εργασίας στις 23/2 και 2/3.

 

 • Μαζικοί διορισμοί στην εκπαίδευση με τη μονιμοποίηση όλων των αναπληρωτών με βάση το πτυχίο και την προϋπηρεσία. Εξίσωση των δικαιωμάτων των αναπληρωτών με τους μόνιμους εκπαιδευτικούς
 • Να σταματήσουμε την αντιεκπαιδευτική μεταρρύθμιση κυβέρνησης – ΕΕ – ΟΟΣΑ
 • Κάτω τα χέρια από το ωράριο και την ώρα σίτισης. Μείωση του αριθμού των μαθητών στην τάξη. Καθολική 2χρονη υποχρεωτική προσχολική αγωγή και εκπαίδευση αποκλειστικά στο δημόσιο νηπιαγωγείο. Κατοχύρωση Ειδικής Αγωγής.
 • Κατάργηση του ν. 3848. Όχι σε αλλαγή του τρόπου πρόσληψης και προσοντολόγιο. Τέρμα στην ελαστική εργασία και την ομηρία των 25000 αναπληρωτών.

 

8 χρόνια μηδενικών διορισμών στην εκπαίδευση  τον καιρό των Μνημονίων είναι αρκετά. Οι αναπληρωτές  είναι καταδικασμένοι να ζουν σε συνεχή ανασφάλεια, κακοπληρωμένοι, ευέλικτοι, χωρίς στοιχειώδη εργασιακά δικαιώματα, ανήμποροι να σχεδιάσουν τον οποιοδήποτε οικογενειακό τους προγραμματισμό, χωρίς προοπτική και με τη Δαμόκλειο σπάθη της απόλυσης πάνω απ το κεφάλι.

Οι μηδενικοί διορισμοί είναι αποτέλεσμα και συνδέονται άμεσα με το μοντέλο εκπαίδευσης της αγοράς που θέλουν να επιβάλλουν εδώ και χρόνια. Το φτηνό ευέλικτο σχολείο της αγοράς χωρίς κρατική χρηματοδότηση, με τους λιγότερους εκπαιδευτικούς, την ευθύνη για όλα στο σχολείο στους εκπαιδευτικούς. Αυτό το μοντέλο επιδιώκουν με την «αυτονομία» τους. Δηλαδή καταστροφή χιλιάδων θέσεων εργασίας στην εκπαίδευση και πολλαπλασιασμός των καθηκόντων στους εκπαιδευτικούς που μένουν στο σχολείο – διπλή δουλειά με τα μισά λεφτά και σχολείο κάτεργο για εκπαιδευτικούς και μαθητές.

 

Σήμερα είναι ζωτικής σημασίας για την εκπαίδευση και για όλους τους εκπαιδευτικούς (αναπληρωτές και μόνιμους) να σπάσει η αδιοριστία και η «καραντίνα» των μνημονίων  στους διορισμούς. Να γίνουν μαζικοί μόνιμοι διορισμοί και μονιμοποίηση όλων των χιλιάδων αναπληρωτών στην εκπαίδευση που δουλεύουν ακόμη και 15 χρόνια αναπληρωτές.

Όμως αγώνας για μαζικούς διορισμούς σημαίνει πρώτα από όλα αποτροπή της επερχόμενης εκπαιδευτικής μεταρρύθμισης και του μνημονίου για την εκπαίδευση που υλοποιεί το Υπ. Παιδείας σε συμφωνία με τον ΟΟΣΑ και την ΕΕ.             Σημαίνει:

 • Να μην εφαρμοστεί το 30ωρο που ανοίγει το δρόμο για την αύξηση του εργασιακού και διδακτικού ωραρίου και είναι το επόμενο βήμα στο μνημόνιο για την Παιδεία.
 • Να μην επιτρέψουμε την κατάργηση της ώρας σίτισης που επιβάλαμε με τον αγώνα μας και αντιστοιχεί σε χιλιάδες θέσεις εργασίας αναπληρωτών.
 • Να μην περάσει το σχέδιο για συγχωνεύσεις καταργήσεις σχολείων και τμημάτων και η έμμεση και άμεση αύξηση του αριθμού των μαθητών στην τάξη. Να μην επιτρέψουμε τη λειτουργία των 3μελών επιτροπών ανά δ/νση που θα μετακινούν μαθητές για να κλείνουν ή να μην ανοίγουν τμήματα εξαφανίζοντας με αυτό τον τρόπο θέσεις εργασίας.
 • Να μην περάσει η αυτοαξιολόγηση – αποτίμηση της σχολικής μονάδας η οποία πέρα από τον τεράστιο γραφειοκρατικό όγκο δουλειάς στους εκπαιδευτικούς (και την παραμονή στο σχολείο γι αυτή τη δουλειά) προωθεί την υποχρηματοδότηση, τους χορηγούς και το σχέδιο τους για voucher με ελεύθερη επιλογή σχολείου από το μαθητή, τον ανταγωνισμό, κατηγοριοποίηση, υποβάθμιση και κλείσιμο σχολείων – θα σημαίνει,  προοπτικά, εκτός των άλλων και  την καταστροφή θέσεων εργασίας.
 • Να μην περάσει το πιστοποιητικό παιδαγωγικής και διδακτικής επάρκειας που απαξιώνει κι άλλο τα πτυχία και θα επιβάλει νέο κύκλο παρακολούθησης μαθημάτων μετά το πτυχίο και νέες εξετάσεις πιστοποίησης – προϋπόθεση για να μπορεί κάποιος να μπει στον πίνακα … αναπληρωτών ή να αποκτήσει δικαίωμα για εργασία ακόμα και στον ιδιωτικό τομέα!
 • Να μην περάσει το νέο Λύκειο και τα σχέδια για την τεχνική επαγγελματική εκπαίδευση που πέρα από την ένταση της ταξικότητας του σχολείου για τα παιδιά μας και το πέταγμα της μισής νεολαίας στη μαθητεία χωρίς καν απολυτήριο Λυκείου, καταργεί Λύκεια και οδηγεί στην κατασκευή χιλιάδων πλεονασμάτων σ όλες τις καθηγητικές ειδικότητες συμπιέζοντας τους εκπαιδευτικούς σ όλη την κλίμακα της εκπαίδευσης.
 • Να μην περάσει ο νέος τρόπος πρόσληψης με το προσοντολόγιο του ΟΟΣΑ και την απαξίωση της προϋπηρεσίας. Να μην επιτρέψουμε να επιβάλουν ένα μόνιμο μηχανισμό ανατροπής των πινάκων και ανακύκλωσης των ελαστικά εργαζόμενων εκπαιδευτικών. Όχι στην ανθρωποφαγία και τον εμφύλιο ανάμεσα στους εκπαιδευτικούς.

 

Είμαστε αντίθετοι και θεωρούμε εχθρικές για τα συμφέροντα των συναδέλφων αναπληρωτών απόψεις που μιλάνε για συγκεντρώσεις «χωρίς πανό συλλόγων και συνθήματα» λες και αυτά εμποδίζουν τους διορισμούς!!! Τέτοιες απόψεις εξυπηρετούν το Υπ Παιδείας και αφήνουν στο απυρόβλητο την πολιτική του και τις αιτίες της αδιοριστίας.

Με βάση αυτά ο σύλλογος «Κ. Σωτηρίου» καλεί σε αποφασιστική συμμετοχή στην οργάνωση του αγώνα τώρα.

ΚΑΜΙΑ ΑΝΑΜΟΝΗ!

Στη λογική αυτή προτείναμε  τόσο στη ΔΟΕ όσο και σε όλους τους συντονισμούς εκπαιδευτικών σωματείων που συμμετείχαμε  να προχωρήσουμε σε πανεκπαιδευτική απεργία στις 2 Μάρτη με αιχμή τους μαζικούς διορισμούς στην εκπαίδευση, την αποτροπή της αντιεκπαιδευτικής μεταρρύθμισης και την διεκδίκηση για μισθούς αξιοπρέπειας – να σπάσει ο κύκλος των περικοπών μειώσεων – κάλυψη των απωλειών και αυξήσεις τώρα.

Απαιτούμε από τη ΔΟΕ έστω και τώρα να ξανασυνεδριάσει άμεσα και να προχωρήσει σε τέτοια απόφαση.

 

Σε κάθε περίπτωση ο σύλλογος μας θα συμβάλει στην καλύτερη δυνατή οργάνωση του αγώνα από «τα κάτω» σε συντονισμό με τα εκπαιδευτικά σωματεία, το Συντονιστικό των Αναπληρωτών  και άλλες συλλογικότητες που θέλουν να στηρίξουν τον αγώνα με το συνολικό ενωτικό  δρόμο που προτείνουμε.

 

Το ΔΣ προκηρύσσει διευκολυντική στάση εργασίας από 1-3 ώρες για την Παρασκευή 23/2

(τη στάση θα κάνει χρήση ο κάθε συνάδελφος – από 1 έως 3 ώρες κατά δήλωσή του, μπορεί να κάνει χρήση για τις τελευταίες ώρες του πρωινού ωραρίου είτε του ολοήμερου – ώστε να διευκολυνθεί να συμμετέχει στη συγκέντρωση των συλλόγων και ΕΛΜΕ στην περιφέρεια εκπαίδευσης  Αττικής.)

 

 • Θα ανακοινώσει στάση εργασίας – τέτοια που να εξασφαλίζει τη μεγαλύτερη μαζική συμμετοχή στο πανελλαδικό συλλαλητήριο στις 2/3 στο Υπ Παιδείας ανάλογα με την τελική στάση της ΔΟΕ και του συντονισμού εκπαιδευτικών σωματείων τη μέρα αυτή.
 • Καλεί τους αναπληρωτές του συλλόγου να συμμετέχουν στην πανελλαδική συνέλευση αγώνα στις 2/3 για τη συνέχιση και κλιμάκωση του αγώνα.

 

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail