ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΙΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΩΝ, ΜΕΤΑΘΕΣΕΙΣ, ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΙΣ, ΑΠΟΣΠΑΣΕΙΣ ΕΝΤΟΣ ΠΥΣΠΕ.

Ελευθέριος Μαραγκουδάκης

Εκπαιδευτικός Π.Ε. 70

Αιρετός Π.Υ.Σ.Π.Ε. Ανατολικής Αττικής

Τηλ: 6973829038

e-mail: elmar@sch.gr

Γλυκά Νερά, 25 Ιουλίου 2011

ΠΡΟΣ: Τους εκπαιδευτικούς Π.Ε

Ανατολικής Αττικής

και τα Δ.Σ. των Συλλόγων Εκπαιδευτικών Π.Ε.

«Αλέξανδρος Δελμούζος»

«Γλυφάδας – Βούλας – Βάρης – Βουλιαγμένης»

«Κ. Σωτηρίου»

«Σωκράτης»

Συναδέλφισσες και Συνάδελφοι,

Σας ενημερώνω για τα θέματα που βρίσκονται σε εξέλιξη:

Τοποθετήσεις Διευθυντών Σχολικών Μονάδων.

Θα γίνουν από το ΠΥΣΠΕ μετά την 1η Αυγούστου 2011, λόγω των προθεσμιών που προβλέπει τροπολογία, που ψηφίζεται από τη Βουλή αυτήν την εβδομάδα και αφορά τις παράλληλες υποψηφιότητες για τις θέσεις Σχολικού Συμβούλου και Διευθυντή Σχολικής Μονάδας. Σημειώνω, ότι σύμφωνα με ενημέρωση του αιρετού μας στο ΚΥΣΠΕ Δημήτρη Μπράτη μέχρι το τέλος της εβδομάδας, θα αναρτηθούν τα μόρια των υποψήφιων Σχολικών Συμβούλων κι έτσι οι υποψήφιοι θα μπορούν να επιλέξουν σε ποιο πίνακα θα παραμείνουν. Αυτό βέβαια ελάχιστα βελτιώνει τα συμφέροντα των Συναδέλφων, αφού σύμφωνα με το Ν.3848 αλλά κυρίως σύμφωνα με τη λογική η διαδικασία επιλογής των Σχολικών Συμβούλων θα έπρεπε να έχει προηγηθεί της διαδικασίας επιλογής Διευθυντών Σχολικών Μονάδων.

Μεταθέσεις εντός ΠΥΣΠΕ – τοποθετήσεις Συναδέλφων που βρίσκονται στη Διάθεση του ΠΥΣΠΕ.

Αναμένονται από το Υπουργείο οι τελικοί πίνακες, δεδομένου ότι η επεξεργασία των αιτήσεων μετάθεσης και των δηλώσεων προτίμησης γίνεται από κεντρικό σύστημα του Υπουργείου Παιδείας, κοινό για όλα τα ΠΥΣΠΕ. Δεν αναμένονται πριν το τέλος της εβδομάδας. Όταν γίνουν οι τοποθετήσεις στις κενές οργανικές, θα υπάρξει ενδεχομένως νέος κύκλος κάλυψης των οργανικών θέσεων, που θα μείνουν κενές και στον οποίο δικαίωμα δήλωσης θα έχουν μόνο όσοι εκπαιδευτικοί, θα εξακολουθούν να βρίσκονται στη Διάθεση του ΠΥΣΠΕ.

Αποσπάσεις από ΠΥΣΠΕ σε ΠΥΣΠΕ.

Σύμφωνα με ενημέρωση του αιρετού μας στο ΚΥΣΠΕ Δημήτρη Μπράτη θα γίνουν μετά τις 15 Αυγούστου 2011.

Αποσπάσεις εντός ΠΥΣΠΕ.

Σε σημερινή επικοινωνία με τη Διευθύντρια Π.Ε. έγινε η εκτίμηση ότι οι αιτήσεις θα γίνουν το τρίτο δεκαήμερο του Αυγούστου. Εξέφρασα την άποψη, ότι θα πρέπει όλοι οι Συνάδελφοι να έχουν τη δυνατότητα ενημέρωσης και αυτό δεν μπορεί να γίνει αν η καταληκτική ημερομηνία είναι πριν την 2η Σεπτεμβρίου 2011 όπως και πέρυσι. Σε κάθε περίπτωση το θέμα της προθεσμίας για τις αιτήσεις είναι ανοικτό, καθώς μπορεί να ρυθμιστεί από εγκύκλιο του Υπουργείου, αφού φέτος για πρώτη φορά οι αποσπάσεις εντός ΠΥΣΠΕ θα γίνουν με το νέο σύστημα μοριοδότησης που θα γίνουν και οι αποσπάσεις από ΠΥΣΠΕ σε ΠΥΣΠΕ. Εκτιμώ, ότι οι Συνάδελφοι δεν πρέπει να ανησυχούν για τις προθεσμίες.

Συναδέλφισσες και Συνάδελφοι,

Δυστυχώς το όλο σύστημα με ευθύνη του Υπουργείου είναι «δυσκίνητο» με αποτέλεσμα όλα να γίνονται τελευταία στιγμή και οι Συνάδελφοι να μην μπορούν να κάνουν σε όλα τα επίπεδα τον προγραμματισμό τους. Πρέπει να γίνει κατανοητό στην πολιτική ηγεσία του Υπουργείου, ότι η αναβάθμιση του Δημόσιου Σχολείου εξαρτάται από τον Εκπαιδευτικό αλλά ξεκινά από την οργάνωση και την αποτελεσματικότητα που διακρίνει την κεντρική διοίκηση.

Ελευθέριος Μαραγκουδάκης

Αιρετός ΠΥΣΠΕ Ανατ. Αττικής

Όσοι Συνάδελφοι επιθυμούν να λαμβάνουν τα ενημερωτικά δελτία στο προσωπικό τους ταχυδρομείο, μπορούν να μου στείλουν μήνυμα στην ηλεκτρονική διεύθυνση elmar@sch.gr.

No comments yet.