Όλοι στο συλλαλητήριο την Πέμπτη 9/11, στις 6.30μμ στα Προπύλαια και πορεία στη Βουλή Όχι στα νέα μέτρα και την Γ΄ αξιολόγηση – Όχι στη φίμωση των σωματείων

ΑΠ 154/6-11-2017                                                                                                                                                       Προς : τα μέλη, ΔΟΕ

Όλοι στο συλλαλητήριο την Πέμπτη 9/11,

στις 6.30μμ στα Προπύλαια και πορεία στη Βουλή

Όχι στα νέα μέτρα και την Γ΄ αξιολόγηση – Όχι στη φίμωση των σωματείων

Ο Σύλλογος μας συμμετέχει και καλεί σε μαζική συμμετοχή στο παλαϊκό συλλαλητήριο που οργανώνουν Εργατικά Σωματεία, Επιτροπές Αγώνα, Συλλογικότητες Γειτονιάς, Συντονισμοί και αγωνιστές του κινήματος, που συμμετείχαν στη Συνέλευση Αγώνα που κάλεσε η Πρωτοβουλία Πρωτοβάθμιων Σωματείων για συντονισμό και πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 30/10.

Το συλλαλητήριο την Πέμπτη 9/11 να γίνει η μαζική έκφραση της οργής των εργαζόμενων και όλου του λαού ενάντια στη συνέχιση της θηλιάς των Μνημονίων, του Χρέους και των νέων 113 προαπαιτούμενων που επιβάλλουν κυβέρνηση, ΕΕ και κεφάλαιο.

Να βγούμε στο δρόμο για να αποτρέψουμε τα νέα μέτρα που ετοιμάζουν : τον αντιαπεργιακό νόμο, την αντεργατική προώθηση της αξιολόγησης δομών και εργαζομένων σε όλο το Δημόσιο, τις αντιδραστικές αλλαγές στην εκπαίδευση, την επιτάχυνση των αντιασφαλιστικών αναδιαρθρώσεων για παραπέρα μείωση των συντάξεων (νέες περικοπές προνοιακών και οικογενειακών επιδομάτων), νέα μέτρα ενίσχυσης της φορολεηλασίας. την ουσιαστική κατάργηση των κλαδικών συμβάσεων, αθρόες ιδιωτικοποιήσεις-ειδικά στην ενέργεια, η προώθηση των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών λαϊκής κατοικίας, η επέκταση της επισφαλούς-προσωρινής εργασίας, κατάργηση της κυριακάτικης αργίας. O ΣΕΒ ευθαρσώς προτείνει συμβάσεις «μηδενικών ωρών» και «μισθούς» σε κουπόνια…

Η “Ανάπτυξη” και η “ανταγωνιστικότητα” τους φέρνει κέρδη για το κεφάλαιο και νέα βάρη και χειροτέρευση της δουλειάς και της ζωής των εργαζομένων και του λαού. Η θηλιά των δημοσιονομικών πλεονασμάτων 3,5% μέχρι το 2023 και 2% μέχρι το 2060! σημαίνουν μνημόνια, μέτρα και επιτροπεία χωρίς τέλος.

Να διαδηλώσουμε ενάντια στις νέες συμφωνίες της κυβέρνησης στις ΗΠΑ. Την ώρα που κόβονται εργασιακά δικαιώματα και αμοιβές, επεκτείνεται η φτωχοποίηση και εξαθλίωση, κλείνουν συμφωνία 2,5δις(!!!) για νέες αγορές εξοπλισμών ενώ μετατρέπουν τη χώρα σε μια εκτεταμένη βάση ορμητήριο για τις πολεμικές επιχειρήσεις και τα ιμπεριαλιστικά σχέδια και αναπόφευκτα σε χώρα στόχο στις πολεμικές αντιπαραθέσεις και ανταγωνισμούς, με μεγάλους κινδύνους για το λαό.

Δεν περιμένουμε το συνδικαλισμό της ήττας και της υποταγής ΓΣΣΕ –ΑΔΕΔΥ που δεν θέλει να οργανώσει κανέναν ουσιαστικό αγώνα, γιατί ως «κοινωνικός εταίρος» έχει αποδεχτεί την ουσία της πολιτικής αυτής. Δε θέλουμε συμβολικές κινήσεις περιμένοντας την απεργία τις μέρες της ψήφισης των μέτρων. Χρειάζεται σύγκρουση και ρήξη.

ΔΕ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΑΝ ΔΕ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ

Με πρωτοβουλίες από τα κάτω και συντονισμό όλων των αγωνιζόμενων δυναμώνουμε αποφασιστικά τον αγώνα ΤΩΡΑ για να αποτρέψουμε νέα μέτρα και τη συνέχιση της καταστροφής