ΨΗΦΙΣΜΑ Συλλόγου Π.Ε « Κ. Σωτηρίου» ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΓΕΝΙΚΩΝ ΚΑΘΗΚΟΝΤΩΝ

Print Friendly, PDF & Email

ΑΠ 26 /  7-3-18                                                                       Προς : μέλη,

                               Κοινοποίηση : Δήμους: Σαρωνικού, Λαυρεωτικής ,Παιανίας Μαρκοπούλου

 

Στο πλαίσιο της ανακύκλωσης της ανεργίας, και της απορρόφησης κονδυλίων του ΕΣΠΑ, απολύονται σε λίγες μέρες εργαζόμενοι/ες στα σχολεία μας που εργάζονται μέσω προγραμμάτων ΟΑΕΔ ως υπεύθυνοι «γενικών καθηκόντων» καθώς λήγουν οι 8μηνες συμβάσεις τους.

Οι εργαζόμενοι απολύονται ενώ έχουν προσφέρει από τα τέλη της  περσινής χρονιάς όχι μόνο υποστηρικτικό και βοηθητικό ρόλο όπως καθοριζόταν από την εγκύκλιο πρόσληψης τους αλλά καθοριστικό για καθένα από τα σχολεία μας όπου τοποθετήθηκαν. Με κυρίαρχο το αίσθημα προσφοράς, δίνοντας τον καλύτερο εαυτό τους στήριξαν παιδιά, εκπαιδευτικούς , διευθυντές.

Θα λείψουν από τα σχολεία. Όχι μόνο όπως λείπει ήδη εκπαιδευτικό και άλλο βοηθητικό (επιστημονικό ή όχι) προσωπικό, αλλά και με την πρόσθετη αναστάτωση που η απουσία τους θα προκαλέσει στον εμπεδωμένο (εδώ και μήνες) τρόπο λειτουργίας των σχολείων. Συνεισέφεραν σε μεγάλο βαθμό στο να αντιμετωπιστούν οι πρόσθετες δυσκολίες συμπληρωματικού βοηθητικού έργου κάθε είδους που είναι αναγκαίο για το σχολείο.

Είναι γνωστό το πάγιο αίτημα των συνδικαλιστικών φορέων των Εκπαιδευτικών σε όλες τις βαθμίδες για κάλυψη όλων των σχολείων με μόνιμο βοηθητικό προσωπικό (γραμματειακή υποστήριξη, επιστάτες- φύλακες, τραπεζοκόμους κλπ)

Οι ωφελούμενοι είναι εργαζόμενοι και έχουν δικαίωμα στην εργασία – τα σχολεία τους χρειάζονται!

ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΟΛΥΘΕΙ ΚΑΝΕΙΣ

Απαιτούμε άμεσα την παράταση των συμβάσεων των συγκεκριμένων ανθρώπων μέχρι το τέλος του σχολικού έτους και να αμοίβονται και να έχουν τα δικαιώματα που κατοχυρώνονται στη συλλογική σύμβαση της ΠΟΕ ΟΤΑ και όχι με 495 ευρώ των προγραμμάτων ΕΣΠΑ. Ταυτόχρονα διεκδικούμε την μετατροπή των συμβάσεων τους σε αορίστου χρόνου ώστε να παραμείνουν στα σχολεία. Χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό για τη δημιουργία μόνιμων θέσεων με διορισμό βοηθητικού προσωπικού (γραμματειακής τραπεζοκόμοι, επιστάτες κ.λπ.) σε όλες τις σχολικές μονάδες στην εκπαίδευση.

Το Δ.Σ. του συλλόγου αλλά και όλοι εκπαιδευτικοί μέλη του συλλόγου μας εκφράζουν την συμπαράσταση της στους/στις απολυόμενους/ες.

Αγωνιζόμαστε  μαζί τους για μόνιμη και σταθερή εργασία. Διεκδικούμε τη δημιουργία οργανικών θέσεων βοηθητικού προσωπικού σε όλα τα σχολεία.

 

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail