Ψήφισμα για άδικο πρόστιμο που επιβλήθηκε στον Π.Ε.ΣΥ.Θ.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΠ 68- 7/9/16                                  Προς: ΠΕΣΥΘ, ΔΟΕ, μέλη

Θέμα: Ψήφισμα για άδικο πρόστιμο που επιβλήθηκε στον Π.Ε.ΣΥ.Θ.

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Αμαρουσίου διαμαρτύρεται για την επιβολή του προστίμου που επιβλήθηκε στον Πανελλήνιο Επιστημονικό Σύλλογο Θεατρολόγων (Π.Ε.ΣΥ.Θ.). Η  επιβολή του προστίμου στον Π.Ε.ΣΥ.Θ., για υποτιθέμενες παρατυπίες που δεν αφορούν σε καταχρήσεις ή βλάβη του Δημοσίου, εξοντώνει οικονομικά το Σωματείο το οποίο έχει μια πλούσια, 20ετή, αγωνιστική πορεία και το οδηγεί στη διάλυση.

Οι αιτίες βρίσκονται στην αντιμετώπιση από το κράτος οποιουδήποτε συλλόγου (επιστημονικού, πολιτιστικού, αθλητικού κτλ.) υπό το ίδιο καθεστώς που αντιμετωπίζει μία επιχείρηση καθώς και του ίδιου του Πολιτισμού ως εμπορεύματος.

Το καθεστώς αυτό οδηγεί στην υπαγωγή όλης της πολιτιστικής ζωής της χώρας στην επιχειρησιακή δραστηριότητα μονοπωλιακών ομίλων.

Συμπαραστεκόμαστε στον Π.Ε.ΣΥ.Θ. και καλούμε το σύνολο της Επιστημονικής Κοινότητας, Πανεπιστημιακούς Δασκάλους και επιστημονικά σωματεία, το σύνολο του Ελληνικού λαού, εργατικά σωματεία και μεμονωμένα κάθε σκεπτόμενο άνθρωπο να σταθεί στο πλευρό του.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

Από το ΥΠ.ΠΟ.A. και προσωπικά από τον Υπουργό Πολιτισμού να πάρει τα απαραίτητα μέτρα για τη διαγραφή του χρέους και του εξοντωτικού προστίμου του Π.Ε.ΣΥ.Θ.

Την αλλαγή του νομικού πλαισίου που αντιμετωπίζει την επιστημονική δραστηριότητα του Συλλόγου ως εμπόρευμα.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail