Χαιρετισμός Αιρετών και κάλεσμα για συγκέντρωση διαμαρτυρίας- μπλοκάρισμα διαδικασιών ΠΥΣΠΕ

Print Friendly, PDF & Email

 

Ευχόμαστε σε όλες και όλους τους συναδέλφους υγεία και δύναμη για τη νέα χρονιά ώστε να αντεπεξέλθουμε στην πρωτοφανή επίθεση που δεχόμαστε σχετικά με τα εργασιακά και μορφωτικά δικαιώματα σε κάθε σχολική μονάδα και την υλοποίηση της ΥΑ για το νέο τύπο λειτουργίας των σχολείων και νηπιαγωγείων, στις πολύ δύσκολες καταστάσεις τις οποίες καλούμαστε  να αντιμετωπίσουμε.

Συνάδελφοι και συναδέλφισσες,

Πέρυσι η χρονιά έκλεισε με 3.οοο κενά που δεν καλύφτηκαν ποτέ, ενώ φέτος το Υπουργείο Παιδείας, επιχειρεί να περικόψει το εκπαιδευτικό έργο σε κάθε σχολείο, ώστε να «λειτουργήσουν» δήθεν πλήρως κι από την πρώτη μέρα, αλλά με δεκάδες χιλιάδες εκπαιδευτικούς λιγότερους!  Πρόκειται για μια οργανωμένη μνημονιακή απάτη, που η εφαρμογή της θα προκαλέσει το χαρακτηρισμό χιλιάδων εκπαιδευτικών (δασκάλων, νηπιαγωγών, ειδικοτήτων) ως υπεράριθμων με επακόλουθα την ομηρία και τις μετακινήσεις, ενώ χιλιάδες αναπληρωτές με χρόνια δουλειάς στην εκπαίδευση δεν πρόκειται να επαναπροσληφθούν, άρα απολύονται.

Συνάδελφοι και συναδέλφισσες,

Όσα αναρτώνται στην ιστοσελίδα της Διεύθυνσης σαν «κενά» ή «υπεραριθμίες», είναι προϊόν παράτυπων αυθαίρετων ενεργειών, που γίνονται με κυβερνητικές εντολές, χωρίς καμιά νομιμοποίηση και επικύρωση (θα δοθούν αναλυτικά στοιχεία στο επόμενο ενημερωτικό). Επόμενος στόχος η απόσπαση της συνενοχής των συλλόγων διδασκόντων, που καλούνται να συνεδριάσουν και να κατανείμουν διδακτικές ώρες  την 1η του Σεπτέμβρη πέρα από τις ανάγκες των σχολείων.

Πρέπει μαζικά να συνεχίσουμε να μπλοκάρουμε όλες τις διαδικασίες που οδηγούν σε περικοπές, πλαστές υπεραριθμίες, μετακινήσεις – απολύσεις συναδέλφων!

Καλούμε όλους τους συναδέλφους, μαζί όλους αυτούς που γνώρισαν ήδη από τις πρώτες τοποθετήσεις τα αποτελέσματα τις υλοποίησης των υπουργικών αποφάσεων να μπλοκάρουν όπως μάλιστα καλεί, με σχετική ανακοίνωσή της και η ΔΟΕ , κάθε παραπέρα απόπειρα της διεύθυνσης  να καταστρατηγήσει το υπάρχον νομικό πλαίσιο εκδηλώνοντας έναν ολοένα εντεινόμενο αυταρχισμό και πρωτόγνωρες για τα εκπαιδευτικά ήθη τακτικές.

ΌΛΟΙ ΑΥΡΙΟ ΣΤΙΣ 2ΜΜ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΣΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΠΥΣΠΕ ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ.

ΌΛΟΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 2ΜΜ ΣΤΟ 6ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΓΕΡΑΚΑ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΠΥΣΠΕ – ΠΥΣΔΕ ΑΝ. ΑΤΤΙΚΗΣ

των:

αιρετού   Χρήστου Κανδηλώρου   6977531018, hcatri@gmail.com  και

αναπληρώτριας αιρετού Βιολέττας Πατέλη 6976372500, v-pateli@windowslive.com

εκλεγμένων με το ΕΝΩΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail