Χαιρετίζουμε τους διαδηλωτές εκπαιδευτικούς! Απαντάμε στη βία της κυβέρνησης με οργάνωση και κλιμάκωση του Αγώνα μας!

Η Πανελλαδική Γραμματεία Εκπαιδευτικών του ΠΑΜΕ χαιρετίζει τους συναδέλφους εκπαιδευτικούς που συμμετείχαν στις 29 Μάρτη στις δράσεις των Συλλόγων και ΕΛΜΕ και σήμερα 30 Μάρτη στα δυο μεγάλα Πανεκπαιδευτικά Συλλαλητήρια, σε Αθήνα και Θεσ/νίκη αλλά και σε άλλα τοπικά!

Η σημερινή συγκέντρωση και πορεία στην Αθήνα, αλλά και στη Θεσ/νίκη ήταν συνέχεια των μεγάλων Συγκεντρώσεων στις 2/3 και στις 16/3 στο Υπ. Παιδείας.

Στο αίτημά μας να γίνει συνάντηση με τον Πρωθυπουργό της χώρας, απαιτώντας να δεσμευτεί για μαζικούς μόνιμους διορισμούς, ώστε να λειτουργήσουν με καλύτερους όρους τα σχολεία από το φθινόπωρο του 2018, μας «απάντησαν» με MAT, βία και εκφοβισμό, όπως έκαναν άλλωστε και τις 2/3 στο Υπ. Παιδείας.

Με τον ίδιο τρόπο «υποδέχτηκαν» άλλωστε και τους συμβασιούχους και τους εργαζόμενους διαδηλωτές στη Θεσσαλονίκη, με ΜΑΤ και χημικά, την ίδια ώρα που ο Πρωθυπουργός έδινε διαπιστευτήρια στους βιομήχανους για ανάπτυξη προς όφελός του, άρα νέο τσάκισμα της ζωής!

Άδικα όμως κοπιάζουν και ελπίζουν: Δε λυγίζουμε!

Αυτή είναι η «δίκαιη» ανάπτυξή τους, η δήθεν «καθαρή» έξοδός τους από τα μνημόνια, με παράλληλη εφαρμογή των μνημονιακών νόμων και μέτρων ως το 2060.

Τους ξεκαθαρίζουμε ότι θα μας βρίσκουν μπροστά τους, ως την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων μας. Το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή δουλειά αφορά όλους τους εργαζόμενους, αφορά ειδικά τη νέα γενιά!

Δυναμώνουμε την πάλη μας ενάντια στο νομοσχέδιο για τις νέες δομές στην εκπαίδευση, που προβλέπει αθρόες συγχωνεύσεις δομών, τσάκισμα της Ειδικής Αγωγής αφήνοντας στο έλεος τα παιδιά με ειδικές ανάγκες, εξοντωτική αξιολόγηση, που θα τσακίσει παραπέρα τα σχολεία και θα φέρει ακόμα και απολύσεις σε όσους δεν πιάνουν τη στοχοθεσία, που θα καθορίζει αυστηρά το Υπ. Παιδείας και οι νέες δομές θα επιτηρούν την εφαρμογή της!

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Το τελευταίο διάστημα νέες δυνάμεις μπαίνουν στον αγώνα! Όλο και περισσότεροι, μόνιμοι και συμβασιούχοι, συνάδελφοι κατανοούν ότι η μόνιμη δουλειά όπως και η ζωή με δικαιώματα, δε χαρίζονται, καταχτιούνται, με οργάνωση και αγώνα! Αυτό είναι θετικό και ελπιδοφόρο!

Καμιά εμπιστοσύνη στις ηγεσίες σε ΔΟΕ κι ΟΛΜΕ! Αποτελούν εμπόδιο στη οργάνωση του αγώνα. Συσπειρωμένοι στα σωματεία μας, ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ και ΕΛΜΕ, διεκδικούμε τα δικαιώματά μας!

Έχουμε το δίκιο με το μέρος μας και θα νικήσουμε!

30/3/2018