Κινητοποίηση: Υπουργείο Παιδείας, Παρασκευή 29 Σεπτέμβρη, 1μ.μ. Διευκολυντική στάση εργασίας 1-3 ώρες / Ενισχυτική διδασκαλία στους αναπληρωτές

Print Friendly, PDF & Email

ΑΠ 141/  24-9-2017                                                                                       Προς: ΔΟΕ, τα μέλη

ΘΕΜΑ: 1.Μόνιμοι μαζικοί διορισμοί ΤΩΡΑ! Πλήρη παιδαγωγικά, εργασιακά, ασφαλιστικά και συνδικαλιστικά δικαιώματα στους αναπληρωτές.

  1. Ώρες ενισχυτικής διδασκαλίας, κατοχυρωμένο παιδαγωγικό δικαίωμα για τους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς

Μόνιμοι μαζικοί διορισμοί ΤΩΡΑ

Για μια ακόμη χρονιά χιλιάδες αναπληρωτές προσλήφθηκαν για να καλύψουν μόνιμες και διαρκείς ανάγκες των σχολείων.

Ο  Σύλλογός μας θέτει ως κυρίαρχο αίτημα αυτό των ΜΟΝΙΜΩΝ ΔΙΟΡΙΣΜΩΝ. Ενάντια στους μνημονιακούς περιορισμούς και τις πολιτικές που στερούν από το δημόσιο σχολείο τους μόνιμους εκπαιδευτικούς που είναι απαραίτητοι για τη λειτουργία του και καταδικάζουν δεκάδες χιλιάδες συναδέλφους μας στην ελαστική, ευέλικτη και ανασφαλή εργασία.

ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΟΙ ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΟΥΜΕ

  • Απαιτούμε να γίνουν μαζικοί διορισμοί μονίμων εκπαιδευτικών σε γενική και ειδική αγωγή (1/1) και όλων των ειδικοτήτων. Προσλήψεις αναπληρωτών αποκλειστικά και μόνο για την κάλυψη έκτακτων αναγκών. Κατάργηση κάθε μορφής ελαστικής εργασίας!
  • Άμεση κάλυψη όλων των πραγματικών αναγκών γενικής, ειδικής αγωγής σε πρωινό και ολοήμερο
  • Δημιουργία οργανικών θέσεων για όλες τις υπάρχουσες ειδικότητες εκπαιδευτικών.
  • Ίδρυση ΤΕ σε κάθε σχολείο (νηπιαγωγείο-δημοτικό) με απαραίτητο εξοπλισμό και εποπτικό υλικό. Στελέχωση των ειδικών σχολείων και των τμημάτων ένταξης με το απαραίτητο προσωπικό. Παράλληλη στήριξη για κάθε παιδί με γνωμάτευση.
  • Μείωση της αναλογίας των μαθητών ανά τμήμα. Καμιά συγχώνευση – κατάργηση τμήματος δημοτικού και νηπιαγωγείου. Κανένα τμήμα χωρίς το δάσκαλό του – όχι στην κατάργηση του δάσκαλου τάξης.
  • Πλήρης εξομοίωση όλων των αδειών σε σχέση με τους μόνιμους εκπαιδευτικούς (κανονικές, αναρρωτικές, μητρότητας, επαπειλούμενης κύησης, φοιτητικές κλπ) με αποδοχές, προσμέτρηση της προϋπηρεσίας και των ενσήμων.
  • Αυξήσεις στους μισθούς ώστε να μπορούμε να ζούμε με αξιοπρέπεια. Ιδιαίτερα για εκείνους που υπηρετούν σε περιοχές με δυσμενείς συνθήκες να χορηγείται επίδομα ενοικίου – θέρμανσης – σίτισης – μετακόμισης και μειωμένο εισιτήριο στα ΜΜΜ.
  • Απόσυρση του ΠΔ 79 και των Υπουργικών Αποφάσεων για το δημοτικό σχολείο και νηπιαγωγείο.

ΣΤΑ ΣΥΛΛΟΓΙΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΔΕ ΧΩΡΟΥΝ ΑΤΟΜΙΚΕΣ ΛΥΣΕΙΣ,

ΠΑΡΑ ΜΟΝΟ ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΙΣ!

Καλούμε σε κινητοποίηση στο Υπουργείο Παιδείας, Παρασκευή 29 Σεπτέμβρη, 1μ.μ.

Το ΔΣ προκηρύσσει από 1- 3 ώρες διευκολυντική στάση εργασίας  για τη συμμετοχή των συναδέλφων και ο κάθε συνάδελφος μπορεί να κάνει χρήση των ωρών που χρειάζεται ανάλογα με το πρόγραμμά του σε πρωινό και ολοήμερο πρόγραμμα.

Καλούμε το Δ.Σ. της ΔΟΕ να πάρει αντίστοιχη απόφαση.

Καλούμε σε συντονισμό των Συλλόγων ΠΕ και ΕΛΜΕ Αττικής, σε χρόνο που θα προσδιοριστεί μετά από συνεννόηση με τα ΔΣ των άλλων Συλλόγων ΠΕ και ΕΛΜΕ.

 

  1. Σχετικά με την ενισχυτική διδασκαλία στους αναπληρωτές

Εκτός από τις αδικίες που συντελούνται εις βάρος των συναδέλφων αναπληρωτών  (αδιοριστία, ανασφάλεια, άδειες ασθένειας, κύησης, μητρότητας κλπ) , φέτος είχαμε να αντιμετωπίσουμε και παιδαγωγικού χαρακτήρα διάκριση.

Κατά την έναρξη της σχ. χρονιάς,  καθ΄ υπόδειξη της διοίκησης  με επίσημη ενημέρωση των σχολικών συμβούλων προς τους διευθυντές των σχ. μονάδων δόθηκε οδηγία  ότι δεν έχουν δικαίωμα ενισχυτικής διδασκαλίας οι αναπληρωτές ΕΣΠΑ. Αποτέλεσμα αυτού: διαμόρφωση  ωρολογίων  προγραμμάτων με επιβάρυνση των συναδέλφων αναπληρωτών καθώς αναλαμβάνουν  2 -3 μέρες  ολοήμερου. Ο σύλλογος «Κ. Σωτηρίου» από την πρώτη στιγμή αμφισβήτησε την οδηγία τόσο με  αναφορά στο θέμα αυτό σε γραπτή ανακοίνωση 13/9/17  https://www.syllogosksotiriou.gr/%ce%bd%ce%b1-%ce%ba%ce%b1%ce%bb%cf%85%cf%86%ce%b8%ce%bf%cf%8d%ce%bd-%cf%84%cf%89%cf%81%ce%b1-%cf%8c%ce%bb%ce%b1-%cf%84%ce%b1-%cf%80%cf%81%ce%b1%ce%b3%ce%bc%ce%b1%cf%84%ce%b9%ce%ba%ce%ac-%ce%ba%ce%b5/

όσο και με από κοινού παρέμβαση με τους αιρετούς στο ΠΥΣΠΕ. Απαιτώντας     ίσα δικαιώματα μεταξύ μονίμων και αναπληρωτών, ξεκαθαρίζοντας ότι η ενισχυτική διδασκαλία  αποτελεί εκπαιδευτικό έργο και δεν προσκρούει στη σύμβαση των αναπληρωτών δεν αποδεχτήκαμε μια τέτοια αυθαίρετη και μεροληπτική οδηγία. Καμία περιστολή δικαιωμάτων με όχημα τα ευρωπαϊκά  προγράμματα ΕΣΠΑ!

Σας ενημερώνουμε επίσημα και οριστικά ότι μετά τις παρεμβάσεις μας η απάντηση επιβεβαίωσε την ορθότητα της θέσης μας για το αυτονόητο δικαίωμα των αναπληρωτών στην ανάληψη και ενισχυτικής διδασκαλίας.

Η ενισχυτική διδασκαλία αποτελεί μέρος του παιδαγωγικού έργου και ως τέτοιο μοιράζεται ισότιμα μεταξύ των εκπαιδευτικών μιας σχ. μονάδας.

Οι σύλλογοι  Διδασκόντων και οι διευθυντές καλούνται να  λάβουν υπόψη την εξέλιξη αυτή για τη διαμόρφωση των ωρολογίων προγραμμάτων.

 

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail