Τακτική Γενική Συνέλευση

Print Friendly, PDF & Email

ΑΠ: 115 / 29-4-2017                                                                                    Προς: τα μέλη

Θέμα:   Τακτική Γενική Συνέλευση και εκλογές στις 18/5

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

Το Δ.Σ. του συλλόγου σας καλεί στην Τακτική Γενική Συνέλευση του Συλλόγου που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη  18  Μάη 2017, στο 3ο Δ.Σ. Κορωπίου.

9.00 – 9.30 π.μ. Προσέλευση- Εκλογή Προεδρείου

9.30 – 9:45 π.μ. Χαιρετισμός από τους αιρετούς.

9:45- 12:00 π.μ.  Προτάσεις της ΔΟΕ. Συζήτηση για τα πεπραγμένα της ΔΟΕ και προτάσεις για τις εξελίξεις στην εκπαίδευση και την κοινωνία και τα θέματα της Η.Δ. της 86ης Γ.Σ. της ΔΟΕ.

Η συζήτηση θα περιλαμβάνει όλα τα κρίσιμα ζητήματα που αφορούν τα νέα βάρβαρα μέτρα λεηλασίας δικαιωμάτων και εισοδημάτων μας –  μέτρα για τη 2η αξιολόγηση (νέα φοροεπιδρομή, μισθοί και συντάξεις, ιδιωτικοποιήσεις, εργασιακά, Χρέος και Μνημόνια χωρίς τέλος).

Ιδιαίτερα θα συζητηθούν οι εξελίξεις για την επικείμενη εκπαιδευτική μεταρρύθμιση που προωθεί το Υπ Παιδείας σε συμφωνία με την ΕΕ και τον ΟΟΣΑ, τις θέσεις του συλλόγου και τις προτάσεις για το πρόγραμμα δράσης και πως θα αντιμετωπίσουμε την κατάσταση. (διορισμοί, τρόπος πρόσληψης – αναπληρωτές, Υπ. αποφάσεις για δημοτικό και νηπιαγωγείο και λειτουργία σχολείων και νηπιαγωγείων την επόμενη χρονιά (μέτρα για την υπεράσπιση των θέσεων εργασίας για όλους), ειδική αγωγή, ολοήμερα, Αξιολόγηση και Αυτοαξιολόγηση-Μέτρα αποτροπής, οργανικότητα, χρηματοδότηση εκπαίδευσης και άλλα)

Επισυνάπτουμε την Η.Δ. της ΔΟΕ και τις προτάσεις. (παρακαλούμε να έχετε ενημερωθεί για τη διευκόλυνση της συζήτησης).

12.00- 12.30 π.μ. Ψηφοφορία για τα πεπραγμένα της ΔΟΕ – Αποφάσεις (προς τη ΓΣ του κλάδου) και ψηφίσματα

 13:00-17:00 μ.μ. ΕΚΛΟΓΕΣ για αντιπροσώπους για την 86η Γ.Σ. του κλάδου που θα εκλέξουν το νέο ΔΣ της ΔΟΕ.

Για την ανάδειξη αντιπροσώπων η κατάθεση των ψηφοδελτίων από κάθε ενδιαφερόμενο θα γίνεται, το αργότερο μέχρι την Δευτέρα 15 Μαΐου και ώρα 6:00 μ.μ. Την ημέρα εκείνη θα συνεδριάσει το Δ.Σ. για την επικύρωση των ψηφοδελτίων. Πέρα από αυτή την ημερομηνία δε θα γίνεται δεκτή καμία κατάθεση ψηφοδελτίων.

Διευκρινίσεις

  1. Στη Γ.Σ. και τις εκλογές έχουν δικαίωμα να συμμετάσχουν όλοι οι συνάδελφοι που υπηρετούν στις σχολικές μονάδες του συλλόγου και μπορούν να είναι μέλη του συλλόγου εφόσον τακτοποιηθούν οικονομικά.

Υπενθυμίζουμε ότι:

Για τους μόνιμους και αναπληρωτές συναδέλφους από τον κρατικό προϋπολογισμό οι συνδρομές  ήδη παρακρατούνται από τη μισθοδοσία τους. Για τους αποσπασμένους (25 ευρώ), τους αναπληρωτές  (15 ευρώ). Όσοι αναπληρωτές προσλήφθηκαν μετά τον Γενάρη του 2017 θα πληρώσουν τη μισή συνδρομή (7 ευρώ) που είναι και η συνδρομή για τους ΑΜΟ (αναπλ. μειωμένου ωραρίου).

Όσοι συνάδελφοι, αναπληρωτές και μόνιμοι που δεν έχουν καταβάλει τη συνδρομή τους μπορούν στο σχολείο τους – θα ενημερώσουν το κάθε σχολείο τα μέλη του ΔΣ.

Καλύτερα η οικονομική τακτοποίηση να γίνει πριν από τη ΓΣ στα μέλη του ΔΣ για να αποφευχθούν οι ουρές και καθυστερήσεις στις εκλογές. Βέβαια η οικονομική τακτοποίηση μπορεί να γίνει και τη μέρα της Γ.Σ.  με πληρωμή στον ταμία του συλλόγου. Όσοι μόνιμοι συνάδελφοι πληρώνονται από τη Δ/νση Αν Αττικής θα μπορούν να υπογράφουν δήλωση για αποδοχή της παρακράτησης της συνδρομής τους από τη μισθοδοσία τους. Η συνδρομή θα παρακρατηθεί σε 5 δόσεις των 5 ευρώ η δόση.

  1. Η άδεια που έχει ζητηθεί και θα εκδοθεί από τη Δ/ντρια Εκπαίδευσης, μετά από αίτημα του Συλλόγου, αφορά τα μέλη του Συλλόγου, εκπαιδευτικούς Π.Ε. και δόθηκε αποκλειστικά για την άσκηση των συνδικαλιστικών μας δικαιωμάτων. Οι ελάχιστοι εκπαιδευτικοί που ζήτησαν να μην γίνουν μέλη του συλλόγου οφείλουν να παρουσιαστούν στην υπηρεσία τους κανονικά στο εργασιακό τους ωράριο.

3.Ψηφίζουμε με αστυνομική ταυτότητα.

4.Όποιοι συνάδελφοι θέλουν να είναι στην εφορευτική επιτροπή να το δηλώσουν στο Δ.Σ. (θα υπάρχει συμβολική οικονομική αποζημίωση).

Συνάδελφοι και συναδέλφισσες,

Η άδεια που παίρνουμε δεν είναι για κανένα άλλο λόγο παρά μόνο, για να μπορέσουμε να συζητήσουμε  και να πάρουμε συλλογικές αποφάσεις για την υπεράσπιση της ζωής μας και της δημόσιας εκπαίδευσης και να μην αφήσουμε την τύχη μας σε άλλους. Η συμμετοχή μας διασφαλίζει τη δυνατότητα να πάρουμε αποφάσεις για όλα όσα καθορίζουν τη ζωή μας  και να καθορίσουμε τις κατευθύνσεις και τη δράση συνδικαλιστικού μας κινήματος.

Επίσης οι εκλογές θα καθορίσουν το νέο ΔΣ της ΔΟΕ και τον προσανατολισμό στη δράση του.

Στις ιδιαίτερα κρίσιμες συνθήκες που ζούμε, ΜΟΝΟ συλλογικά μπορούμε να απαντήσουμε.

Η συμμετοχή ΟΛΩΝ στη Γενική Συνέλευση και στις εκλογές είναι επιβεβλημένη, ουσιαστικά και τυπικά.

Η μη συμμετοχή μας, απαξιώνει και τελικά υπονομεύει τα δικαιώματά μας.

Να είμαστε όλοι εκεί

Κάρτες μέλους της ΔΟΕ και του συλλόγου

Όσοι συνάδελφοι δεν έχουν την κάρτα μέλους ΔΟΕ θα μπορούν να την προμηθεύονται, με την τακτοποίηση της συνδρομής τους, τη μέρα των εκλογών από το τραπεζάκι του συλλόγου.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail