Σύγκληση Τακτικής Γενικής Συνέλευσης Πέμπτη 24 Μάη 2018, στο 3ο Δ.Σ. Κορωπίου

Print Friendly, PDF & Email

ΑΠ: 51 / 15-5-2018                                                                                    Προς: τα μέλη

Η ανακοίνωση σε PDF  ΑΠ 51 Κάλεσμα τακτική ΓΣ 24-5-18

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

Το Δ.Σ. του συλλόγου σας καλεί στην Τακτική Γενική Συνέλευση του Συλλόγου που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη  24  Μάη 2018, στο 3ο Δ.Σ. Κορωπίου.

9.00 – 9.30 π.μ. Προσέλευση- Εκλογή Προεδρείου

9.30 – 9:45 π.μ. Χαιρετισμός από τους αιρετούς.

9:45 – 12:00 π.μ.   Συζήτηση για τις εξελίξεις στην εκπαίδευση και την κοινωνία  και για τα θέματα της  Η.Δ. της 85ης  Γ.Σ. της ΔΟΕ (διαβάστε εδώ :Προσωρινή Η.Δ. 87ης Γενικής Συνέλευσης), και για το Πρόγραμμα Δράσης του συλλόγου.

12.00 – 1.00 μ.μ.  – Αποφάσεις για το άμεσο πρόγραμμα δράσης του συλλόγου, τις προτάσεις του συλλόγου προς την 87η ΓΣ του κλάδου  και ψηφίσματα

Σημείωση: Επειδή ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΕΚΛΟΓΕΣ η Γ.Σ. θα ξεκινήσει κανονικά με βάση το πρόγραμμα και  καλείστε να συμμετέχετε για να εξασφαλιστεί χρόνος για ουσιαστική συζήτηση και αποφάσεις.

Σε μία περίοδο που:

  • το Υπουργείο Παιδείας με οδηγό την ΕΕ και τη νέα έκθεση του ΟΟΣΑ για την ελληνική εκπαίδευση συνεχίζει την επίθεση στη δημόσια εκπαίδευση και στα εργασιακά δικαιώματα των εκπαιδευτικών με την ομηρία αναπληρωτών και αδιοριστία, το νέο τύπου σχολείο με κινητικότητα και ελαστικά ωράρια για όλους τους εκπαιδευτικούς, τις συγχωνεύσεις και καταργήσεις τμημάτων και θέσεων εργασίας – ν/σχέδιο για νέες δομές τις περικοπές και την εισαγωγή της αυτοαξιολόγησης – αξιολόγησης, τους νέους κινδύνους για παράλληλο δίκτυο και voucher στο υποχρεωτικό   νηπιαγωγείο, την ειδική αγωγή και τα τμήματα ένταξης, το χτύπημα των μορφωτικών δικαιωμάτων των μαθητών.
  • η κυβέρνηση μιλάει για την «έξοδο» από τα Μνημόνια και έχει συμφωνήσει για συνέχιση της σκληρής επιτροπείας με μόνιμο έλεγχο καθημερινά και ανά 3μηνο για την τήρηση των πλεονασμάτων 2-2,5% έως το 2060 και μέτρων νέων περικοπών αλλά και την ΜΗ ακύρωση των αντιλαϊκών περικοπών την περίοδο των Μνημονίων. Τα 88 προαπαιτούμενα που εκκρεμούν για την 4η αξιολόγηση μέχρι τον Ιούνη του 2018 και την λιτότητα και Μνημόνια χωρίς τέλος για τους εργαζόμενους και τις νέες περικοπές σε μισθούς και συντάξεις, πλειστηριασμούς κατοικιών και ιδιωτικοποιήσεις παντού

ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΜΕΝΟΥΜΕ ΑΠΑΘΕΙΣ

Συμμετέχουμε όλοι στη ΓΣ για να συζητήσουμε ουσιαστικά :                                                                                           -Τα αντιεκπαιδευτικά μέτρα του Υπουργείου και την εφαρμογή των κατευθύνσεων της ΕΕ και του ΟΟΣΑ στην εκπαίδευση.

-Τα συμπεράσματα και τις δυνατότητες που αναδείχτηκαν από τους αγώνες για σταθερή και μόνιμη δουλειά με μονιμοποίηση όλων των αναπληρωτών το προηγούμενο διάστημα.

Πρέπει ΤΩΡΑ να πάρουμε αποφάσεις και τις αγωνιστικές πρωτοβουλίες    :                

  • Για την υπεράσπιση της εργασίας όλων των συναδέλφων – καμιά απόλυση και το δικαίωμα στη μόρφωση των παιδιών.
  • Να μην επιτρέψουμε την εφαρμογή των αντιεκπαιδευτικών μέτρων για περικοπές συγχωνεύσεις καταργήσεις θέσεων (τριμελής επιτροπές του ΠΔ 79 – μετακινήσεις μαθητών)
  • Να προετοιμαστούμε – θωρακιστούμε απέναντι στην εισαγωγή της αυτοαξιολόγησης – αξιολόγησης με το νέο ν/σχέδιο για τις δομές της εκπαίδευσης.
  • Να αγωνιστούμε για καθολική εφαρμογή της 2χρονης υποχρεωτικής προσχολικής αγωγής.
  • Να αποτρέψουμε το σχέδιο για την Παιδεία της αγοράς με τη νέα έκθεση του ΟΟΣΑ Τι κάνουμε μέχρι τη λήξη της χρονιάς, Τι αποφάσεις θα πάρουμε στο συνέδριο της ΔΟΕ για τη νέα χρονιά.
  • Να πάρουμε αποφάσεις για τη συμβολή του εκπαιδευτικού κινήματος απέναντι στα πολεμικά σενάρια και την εμπλοκή της χώρας στους ιμπεριαλιστικά σχέδια.

Διευκρινίσεις

  1. Στη Γ.Σ. έχουν δικαίωμα να συμμετάσχουν όλοι οι συνάδελφοι που υπηρετούν στις σχολικές μονάδες του συλλόγου και είναι μέλη του συλλόγου. Η άδεια που έχει εκδοθεί από τη Δ/ντρια Εκπαίδευσης, μετά από αίτημα του Συλλόγου, αφορά τα μέλη του Συλλόγου, εκπαιδευτικούς Π.Ε. και δόθηκε αποκλειστικά για την άσκηση των συνδικαλιστικών μας δικαιωμάτων. Αν υπάρξουν κάποιοι εκπαιδευτικοί που θέλουν να μην είναι μέλη του συλλόγου οφείλουν να παρουσιαστούν στην υπηρεσία τους κανονικά.
  2. Στη διάρκεια της ΓΣ θα γίνει και η οικονομική τακτοποίηση αναπληρωτών και μόνιμων συναδέλφων που δεν έχουν πληρώσει τη συνδρομή τους για την τρέχουσα χρονιά στην προηγούμενη ΓΣ (Νοέμβρης 2017).

Υπενθυμίζουμε ότι:

Για τους μόνιμους και αναπληρωτές συναδέλφους από τον κρατικό προϋπολογισμό οι συνδρομές  ήδη παρακρατούνται από τη μισθοδοσία τους. Για τους αποσπασμένους (25 ευρώ), τους αναπληρωτές  (15 ευρώ). Όσοι αναπληρωτές προσλήφθηκαν μετά τον Γενάρη του 2017 θα πληρώσουν τη μισή συνδρομή  που είναι και η συνδρομή για τους ΑΜΩ (αναπληρωτές μειωμένου ωραρίου).

Συνάδελφοι και συναδέλφισσες,

Η άδεια που παίρνουμε δεν είναι για κανένα άλλο λόγο παρά μόνο, για να μπορέσουμε να συζητήσουμε  και να πάρουμε συλλογικές αποφάσεις για την υπεράσπιση της ζωής μας και της δημόσιας εκπαίδευσης και να μην αφήσουμε την τύχη μας σε άλλους. Η συμμετοχή μας διασφαλίζει τη δυνατότητα να πάρουμε αποφάσεις για όλα όσα καθορίζουν τη ζωή μας  και να καθορίσουμε τις κατευθύνσεις και τη δράση συνδικαλιστικού μας κινήματος.

Η συμμετοχή ΟΛΩΝ στη Γ. Σ. είναι επιβεβλημένη, ουσιαστικά και τυπικά.

Η μη συμμετοχή μας, απαξιώνει και τελικά υπονομεύει τα δικαιώματά μας.

Να είμαστε όλοι εκεί

Κάρτες μέλους της ΔΟΕ και του συλλόγου

Όσοι συνάδελφοι δεν έχουν την κάρτα μέλους ΔΟΕ θα μπορούν να την προμηθεύονται, με την τακτοποίηση της συνδρομής τους, τη μέρα των εκλογών από το τραπεζάκι του συλλόγου.

Επισυνάπτουμε την Η.Δ. της ΔΟΕ και τις προτάσεις. (παρακαλούμε να έχετε ενημερωθεί για τη διευκόλυνση της συζήτησης). (διαβάστε εδώ :Προσωρινή Η.Δ. 87ης Γενικής Συνέλευσης)

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail