Σχετικά με τη λειτουργία του ΠΥΣΠΕ : Με μυστικά ραντεβού, κρυμμένοι σαν τους τυφλοπόντικες συνεδριάζουν πλέον τα μέλη της διοίκησης του ΠΥΣΠΕ, κρυφά από τους αιρετούς!!! Υπόλογοι στον κλάδο όσοι συνεργούν σε τέτοιες μεθοδεύσεις – Οι πρώτοι 20 συνάδελφοι χωρίς σχολείο που προορίζονται για μετακινήσεις στην περιφέρεια στους ΠΕ06 είναι γεγονός — Όλοι αύριο 1/9 στις 2μ.μ. στη συγκέντρωση των συλλόγων στη συνεδρίαση του ΠΥΣΠΕ στη Δ/νση. Όλοι την Παρασκευή 2/9, 2μμ στο 3ο Δ. Σ. Παλλήνης (κάτω από τη Δ/νση) στην κοινή συνεδρίαση ΠΥΣΠΕ – ΠΥΣΔΕ Αν. Αττικής

Print Friendly, PDF & Email

 

Στο ένα μετά το άλλο προχωράει στα πραξικοπήματα η Δ/ντρια Ξυθάλη Βασιλική και το σύνολο πλέον των μελών της διοίκησης του ΠΥΣΠΕ προκειμένου να επιβάλουν το σχέδιο καρατόμησης σχολείων και εκπαιδευτικών του Υπουργείου Παιδείας.

Μετά την συγκέντρωση δηλώσεων αποδοχής ή όχι υπεραρίθμων ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΠΥΣΠΕ ακολούθησε η ανακοίνωση ως απόφαση του ΠΥΣΠΕ των λειτουργικών υπεραριθμιών παρά τις διαβεβαιώσεις στους συγκεντρωμένους ότι δε θα συζητιόταν το θέμα το πρωί της Τρίτης 30/8

Στην παράσταση διαμαρτυρίας την Τετάρτη 31/8 των Δ.Σ. στις 9πμ στο ΠΥΣΠΕ Αν Αττικής αποκαλύφθηκε η μεθόδευση για την υφαρπαγή της απόφασης. Το χαρακτηριστικότερο ήταν όταν η δ/ντρια είπε στα Δ.Σ. των συλλόγων και στους αιρετούς ότι καταλαβαίνει ότι λόγω της κούρασης και της στιγμής μπορεί να μην άκουσαν και να μην κατάλαβαν οι αιρετοί ότι συζητήθηκε το θέμα και ότι έγινε ψηφοφορία και πάρθηκε απόφαση!!!

Τραγική είναι η στάση των διορισμένων μελών στο ΠΥΣΠΕ Λεμπέση Κυριάκου και Κανελλοπούλου Χριστίνας οι οποίοι καλύπτουν τις μεθοδεύσεις της Δ/ντριας και προσυπογράφουν την απόφαση.

Όμως δεν έφταναν όλα αυτά. Η διευθύντρια ξεπερνώντας τον εαυτό της – όσο δύσκολο και να είναι αυτό – οργάνωσε μυστική συνεδρίαση του ΠΥΣΠΕ το απόγευμα 31/8 σε τόπο και ώρα που ουδέποτε κάλεσε τους αιρετούς όπως όφειλε από το νόμο!!! Τέτοια δημοκρατική λειτουργία του ΠΥΣΠΕ!

Και ενώ το πρωί με την παρέμβαση των συλλόγων δεν έγινε η συνεδρίαση και τα μέλη του ΠΥΣΠΕ έφυγαν, το βράδυ αναρτήθηκαν στην ιστοσελίδα της δ/νσης οι τοποθετήσεις των εκπαιδευτικών ειδικοτήτων που εκκρεμούσαν.

Θα μάθουμε ποια ονόματα είναι αυτά που υπογράφουν την απόφαση και θα ενημερώσουμε τον κλάδο για την κατάντια τους να αποδεχτούν να κάνουν μυστικοσυμβούλια πίσω από την πλάτη των συναδέλφων. Με το ολίσθημά τους αναλαμβάνουν τεράστια ευθύνη.

Το πιο σοβαρό είναι ότι ήδη από τις μέχρι τώρα τοποθετήσεις βλέπουμε την κορυφή του παγόβουνου και το ποιες είναι οι πραγματικές επιδιώξεις του Υπ. Παιδείας που υπηρετεί με ευφάνταστους τρόπους η διοίκηση.

Οι πρώτοι 20 συνάδελφοι χωρίς σχολείο που προορίζονται για μετακινήσεις στην περιφέρεια στους ΠΕ06 είναι γεγονός ενώ οι πολλαπλές μετακινήσεις τα πολλά σχολεία και τμήματα, οι δύο και τρεις εκπαιδευτικοί της ίδιας ειδικότητες σε πολλά σχολεία – με άλλα λόγια οι εκπαιδευτικοί λάστιχό και το αλαλούμ στα σχολεία είναι η συμπληρωση της εικόνας.

Με βάση τα λεγόμενα της διευθύντριας στο ΠΥΣΠΕ οι συνάδελφοι προορίζονται για μετακίνηση στην περιφέρεια !!! και αυτό είναι μόνο η αρχή.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους και ιδιαίτερα όσους έχουν μπει ήδη στη λίστα προς διάθεση και όσους έχουν αδικηθεί να συμμετέχουν στη συγκέντρωση την Πέμπτη 1/9 στις 2μμ στη συνεδρίαση του ΠΥΣΠΕ στα γραφεία της Δ/νσης.

Να απαιτήσουμε :

  • Να σταματήσει η αυθαιρεσία, οι παρανομίες και η αντιδημοκρατική λειτουργία της Διοίκησης.

  • Να ακυρωθούν οι υπεραριθμίες σε όποιο σχολείο υπάρχουν τουλάχιστον δύο τμήματα ολοήμερου.

  • Να γίνει επανατοποθέτηση όλων των ειδικοτήτων από την αρχή με τρόπο που να διατεθεί το ωράριο σε όλους και κανένας να μην περισσεύει. (αναλογα με την ανάθεση στους Γαλλικών)

  • Να γίνει νέα προσμέτρηση των κενών με υπολογισμό όλων των εκπαιδευτικών αναγκών (για το ολοήμερο, ενισχυτική διδασκαλία, δραστηριότητες ειδικοτήτων κλπ)

Καλούμε από κοινού με την ΕΛΜΕ Αν. Αττικής την Παρασκευή 2/9 στις 2μμ στην κοινή συνεδρίαση των ΠΥΣΠΕ – ΠΥΣΔΕ

Ενημερώνουμε τους συναδέλφους ότι προετοιμάζουμε συλλογικά και δυναμικά την έναρξη του αγώνα με την απεργία 15 Σεπτέμβρη που αποφάσισε η 85η Γ.Σ του κλάδου

το ΔΣ καλεί σε έκτακτη ΓΣ του συλλόγου την Τετάρτη 7/9 για την προετοιμασία της απεργίας και τα μέτρα για την έναρξη των σχολείων

(θα ακολουθήσει αναλυτική ανακοίνωση)

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail