Σχετικά με την υποχρεωτικότητα ή μη του προγράμματος “Η τσάντα στο σχολείο”

Print Friendly, PDF & Email

ΑΠ 15/ 20-1-2018                       Προς: συλλόγους ΠΕ και ΕΛΜΕ

 

Ύστερα από ερωτήματα και επισημάνσεις συναδέλφων σχετικά με το πρόγραμμα του Υπουργείου « Η τσάντα στο σχολείο» διευκρινίζουμε τα εξής :

Για την ουσία του προγράμματος ο σύλλογος τοποθετήθηκε, συνοπτικά και χωρίς να εξαντλεί όλες τις πλευρές του θέματος, με την απόφαση:

 Η τσάντα στο σχολείο- Άλλο ένα πυροτέχνημα

Σχετικά με το αν το πρόγραμμα είναι υποχρεωτικό ύστερα από σχετική διερεύνηση ενημερώνουμε ότι από πουθενά δεν προκύπτει η υποχρεωτικότητα του προγράμματος. Άλλωστε η ίδια η εγκύκλιος έχει τίτλο την “έγκριση του προγράμματος” η οποία τίθεται στο σύλλογο διδασκόντων του κάθε σχολείου για να αποφασίσει. Κατά συνέπεια ο κάθε σύλλογος διδασκόντων έχει την δυνατότητα να αποφασίσει αν το εγκρίνει ή όχι, όπως άλλωστε συμβαίνει και με πολλά άλλα προγράμματα που έρχονται σε γνώση των συλλόγων διδασκόντων.

Με βάση τα παραπάνω καλούμε τους συλλόγους διδασκόντων να συζητήσουν και να αποφασίσουν ελεύθερα χωρίς καμία πίεση από οποιαδήποτε κατεύθυνση σχετικά με την υλοποίηση ή όχι του προγράμματος με βάση την αναγκαία παιδαγωγική συζήτηση και αφού εξετάσει όλα τα ζητήματα λειτουργίας που ανακύπτουν.

Σε κάθε περίπτωση αν προκύψει ζήτημα ή αμφισβήτηση της απόφασης του συλλόγου διδασκόντων καλούνται οι συνάδελφοι να απευθύνονται άμεσα στο ΔΣ του συλλόγου.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail