Συνεχίζουμε αποφασιστικά τον αγώνα – Νέα πανεκπαιδευτική κινητοποίηση στις 25/4, 1.30μμ στα Προπύλαια. Στάση εργασίας έως 3 ώρες για τη συμμετοχή των συναδέλφων

Print Friendly, PDF & Email

ΑΠ 39/ 18-3-2018                                                                               Προς: τα μέλη, ΣΕΠΕ, ΔΟΕ

 

  • ενάντια στην ελαστική εργασία για σταθερή και μόνιμη δουλειά για όλους
  • για να αποσυρθεί το ν/σχέδιο για τις δομές την αυτοαξιολόγηση – αξιολόγηση στην εκπαίδευση και ανατροπή του εκπαιδευτικού Μνημονίου και της νέας έκθεσης του ΟΟΣΑ.

Από τα τέλη Φλεβάρη η εκπαίδευση και ιδιαίτερα με μεγαλύτερη συμμετοχή της νέας βάρδιας των εκπαιδευτικών – των χιλιάδων αναπληρωτών που ζει για χρόνια στην ανασφάλεια και την περιπλάνηση, δίνουν  μια μεγάλη μάχη που τάραξε τα νερά της ανημπόριας, της απογοήτευσης, της αναμονής. Συναντήθηκε με το φοιτητικό κίνημα και με πανεκπαιδευτικό συντονισμό άνοιξε ξανά το δρόμο του αποφασιστικού αγώνα και της σύγκρουσης με την εκπαιδευτική πολιτική κυβέρνησης ΕΕ και ΟΟΣΑ. Αποδεικνύεται ότι οι εκπαιδευτικοί δεν έχουν να περιμένουν τίποτα θετικό και η  αναμονή διευκολύνει μόνο την κυβέρνηση και το Υπ. Παιδείας να ολοκληρώσουν το σχέδιο κατεδάφισης της δημόσιας εκπαίδευσης και των εργασιακών δικαιωμάτων.

Δεν ξαναγυρίζουμε πίσω στην αδράνεια – δεν τους χαρίζουμε τις ζωές μας

Χρειάζεται τώρα να συνεχίσουμε και να κλιμακώσουμε αυτό τον αγώνα.

Να απαντήσουμε στην κλιμάκωση της επίθεσης της κυβέρνησης και του Υπ. Παιδείας

Μας αφορά όλους και πρέπει να δώσουμε τη μάχη ενάντια

  • Στη νέα οριστική έκθεση του ΟΟΣΑ για την ελληνική εκπαίδευση η οποία προβλέπει νέα αντιεκπαιδευτικά μέτρα για την ολοκλήρωση του σχολείου της αγοράς
  • Στο ν/σχέδιο για την αλλαγή στις δομές της εκπαίδευσης που φέρνει την αυτοαξιολόγηση και αξιολόγηση μαζί με νέες περικοπές και την κατεδάφιση της ειδικής αγωγής
  • Στην προσπάθεια διάσπασης των αναπληρωτών με την αλλαγή του τρόπου πρόσληψης και τα κριτήρια του ΟΟΣΑ.
  • Στην ελαστική εργασία στην εκπαίδευση και παντού την περικοπή των εργασιακών δικαιωμάτων και της μόνιμης και σταθερής δουλειάς για όλους – να συναντηθούμε στον αγώνα με τους συμβασιούχους που κινητοποιούνται στην υγεία, το Υπ. Πολιτισμού αλλά και με τους εργαζόμενους στη ΔΕΗ που κινητοποιούνται την ίδια μέρα ενάντια στο ξεπούλημα των μονάδων  του λιγνίτη και την ιδιωτικοποίηση της ενέργειας.

Δεν αποδεχόμαστε τα κάθε είδους παζάρια  όπως πρόσφατα την πρόταση για 5ετή σύμβαση αντί για μόνιμους διορισμούς που προτείνει ο ΟΟΣΑ και «σερβίρει» το Υπ. Παιδείας «διαφωνώντας». Η πρόταση αυτή δείχνει ότι υπολογίζουν και πιέζονται από τον αγώνα μας και προσπαθούν να υποχωρήσουν σε ενδιάμεσες «λύσεις» που ενώ δείχνουν μια μεγαλύτερη από τη σημερινή κατάσταση σταθερότητα για τους αναπληρωτές μας βάζουν να αποδεχτούμε ένα νέο καθεστώς κατάργησης των μόνιμων διορισμών και άρσης της μονιμότητας για όλους τους νεότερους συναδέλφους από δω και πέρα.

Δεν «τσιμπάμε» σε κάλπικες υποσχέσεις και διαβεβαιώσεις για νέο τρόπο διορισμού με το προσοντολόγιο. Είδαμε στην πράξη τι έγινε με την αναμονή και την αποδοχή των καθησυχαστικών υποσχέσεων και το σταμάτημα του αγώνα στους ΟΤΑ. Στις μόνιμες προσλήψεις στους ΟΤΑ που ανακοινώθηκαν μόλις το 5-7% των συμβασιούχων μπήκε στους προσωρινούς πίνακες των διοριστέων!!! και επιβλήθηκαν χιλιάδες απολύσεις όλων των συμβασιούχων.

Απαιτούμε τώρα : Μονιμοποίηση όλων των αναπληρωτών – Μόνιμο διορισμό όλων με βάση το πτυχίο και την προϋπηρεσία. Μαζικούς μόνιμους διορισμούς για την κάλυψη όλων των πραγματικών αναγκών της δημόσιας εκπαίδευσης

Ο αγώνας αυτός είναι άμεσα συνδεδεμένος με την ανατροπή του εκπαιδευτικού Μνημονίου και του ανταγωνιστικού σχολείου της αγοράς που διαμορφώνει. Γι αυτό συνδέεται με τον αγώνα ενάντια στις περικοπές χιλιάδων θέσεων εργασίας με

  • Την απόσυρση του νομοσχέδιου για τις δομές στην εκπαίδευση και την αυτοαξιολόγηση σχολικής μονάδας, αξιολόγηση και εξωτερική αξιολόγηση
  • Την μάχη για την άμεση εφαρμογή της 2χρονης υποχρεωτικής προσχολικής αγωγής αποκλειστικά στα δημόσια νηπιαγωγεία με την υποδοχή όλων των παιδιών 4-6 ετών.
  • Τον αγώνα ενάντια στις συγχωνεύσεις καταργήσεις τμημάτων και σχολείων (3μελής επιτροπές του ΠΔ 79 κλπ) Την υπεράσπιση της ειδικής αγωγής.
  • Την κατοχύρωση των μορφωτικών δικαιωμάτων των παιδιών μαζί με την εργασία των εκπαιδευτικών.

Συνδέεται με τον αγώνα ενάντια στην νέα αντιεκπαιδευτική μεταρρύθμιση συνολικά (το νέο Λύκειο, τη μαθητεία, το πιστοποιητικό παιδαγωγικής και διδακτικής επάρκειας, το νόμο Γαβρόγλου για τα ΑΕΙ και τις συγχωνεύσεις στην τριτοβάθμια εκπαίδευση)

Για αυτό δεν μπορεί παρά να είναι πανεκπαιδευτικός ο αγώνας.

Συνδέεται με τον αγώνα ενάντια την ελαστική και μαύρη εργασία παντού σε όλο το δημόσιο (συμβασιούχοι, ΕΣΠΑ, κοινωφελείς εργαζόμενοι, 2μηνα κλπ) αλλά και στον εργασιακό μεσαίωνα στον ιδιωτικό τομέα.

Τώρα πρέπει όλοι οι φορείς (σωματεία , ομοσπονδίες) να επιδιώξουν και να σχεδιάσουν το μέγιστο συντονισμό σε όλα τα επίπεδα με στόχο την κλιμάκωση του αγώνα ΜΕΧΡΙ ΤΗ ΝΙΚΗ. Ήδη μια σειρά σύλλογοι εκπαιδευτικών, φοιτητικοί σύλλογοι και το Συντονιστικό Αναπληρωτών καλούν στην κινητοποίηση.

Μέχρι 3 ώρες στάση εργασίας για την Τετάρτη 25/4.

Ο σύλλογος προκηρύσσει 3ωρη στάση εργασίας για να διευκολύνει τη συμμετοχή των συναδέλφων. Ο κάθε συνάδελφος κατά δήλωσή του μπορεί να κάνει από μια έως τρεις ώρες στάση εργασίας προσαρμόζοντας τες στο διδακτικό του ωράριο, είτε στο τέλος του πρωινού προγράμματος είτε στο ολοήμερο. 

 

 

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail