Συνεδρίαση ΠΥΣΠΕ Ανατ. Αττικής-Εκτιμήσεις για τα κενά και τα πλεονάσματα με στόχο τις πραγματικές ανάγκες της εκπαίδευσης και την ακύρωση του υπολογισμού με βάση την Υ.Α.

ΘΕΜΑ: Συνεδρίαση ΠΥΣΠΕ Ανατ. Αττικής, της Τρίτης 28 Ιουνίου 2016,  με θέμα την τελική διαμόρφωση των πινάκων οργανικής σύνθεσης του διδακτικού προσωπικού Π/θμιας Εκπ/σης.

Εκτιμήσεις για τα κενά και τα πλεονάσματα με στόχο τις  πραγματικές ανάγκες της εκπαίδευσης και την ακύρωση του υπολογισμού με βάση την Υ.Α.

Συνεδρίασε την Τρίτη 28 Ιουνίου 2016 το ΠΥΣΠΕ Ανατ. Αττικής με κύριο θέμα την τελική διαμόρφωση των πινάκων οργανικής σύνθεσης του διδακτικού προσωπικού Π/θμιας Εκπ/σης.

Κατά το προηγούμενο ΠΥΣΠΕ, στο οποίο  η σχετική συζήτηση είχε ανασταλεί λόγω της συμμετοχής των αιρετών στη Γ. Σ. της Ομοσπονδίας,  είχε ξεκινήσει η σχετική προεργασία και είχαν κοινοποιηθεί στα μέλη του οι πρώτες εκτιμήσεις της προέδρου του ΠΥΣΠΕ και διευθύντριας εκπαίδευσης Ανατ. Αττικής ως προς την συμπλήρωση των σχετικών πινάκων (εκτίμηση πλεονασμάτων –  ελλειμμάτων)  σύμφωνα με το  νέο πλαίσιο που εισάγουν  οι υπουργικές αποφάσεις για το ενιαίο σχολείο και τις σχετικές οδηγίες  περιφερειακού διευθυντή  και υπουργού.

Μετά τις αντιδράσεις Συλλόγων, την κοινή δήλωση 35 Αιρετών από όλη την χώρα, τις σχετικές αποφάσεις της  Γ.Σ της ΔΟΕ, των κινητοποιήσεων  εκπαιδευτικών και αναπληρωτών σε πολλές διευθύνσεις του λεκανοπεδίου και της σχετικής ανακοίνωσης μας, που ανέλυε και αποδομούσε τις εκτιμήσεις αυτές, αναδεικνύοντας τις ολέθριες συνέπειές τους, τα μέλη αρκετών ΠΥΣΠΕ, κάτω από αυτήν την πίεση, κατέγραψαν τις πραγματικές ανάγκες των σχολείων της περιοχής τους και τα ελλείμματα που αναμένεται να παρουσιαστούν σε αυτές.                                                                                                           Αντίστοιχα  στο ΠΥΣΠΕ της  Αν. Αττικής  η επαναδιατύπωση  των αρχικών εκτιμήσεων, κάτω από κύμα αντιδράσεων των εκπαιδευτικών, βελτίωσε, αποσπασματικά όμως, την αρχική εικόνα. Σύμφωνα με αυτή προστέθηκαν : α) 8 θέσεις ΠΕ 08,   β)  50 θέσεις ΠΕ 70 και  γ) 55 θέσεις ΠΕ 60 .

Ακολουθεί η τελική εκτίμηση του ΠΥΣΠΕ για το σύνολο της Αν. Ατττικής σύμφωνα με τις προτάσεις  της Διευθύντριας εκπαίδευσης. Την εισήγηση ψήφισαν τα τρία μέλη της διοίκησης παρά τις εκκλήσεις των αιρετών για τις σοβαρές τους ευθύνες απέναντι στους συναδέλφους αναπληρωτές  που βρίσκονται μπροστά στο φάσμα της οριστικής τους απόλυσης, ενώ οι δύο αιρετοί απείχαμε  από τη συγκεκριμένη ψηφοφορία.

«Απέχουμε από την διαδικασία διαμόρφωσης και ψήφισης των συγκεκριμένων πινάκων. Αρνούμαστε να νομιμοποιήσουμε τη συγκεκριμένη διαδικασία, σύμφωνα και με την ειλημμένη απόφαση της 85ης Γεν. Συνέλευσης της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας, δηλώνουμε ότι σε συνεννόηση με την μαχόμεν­­­­η εκπαίδευση που εκπροσωπούμε  θα υπερασπιστούμε στο ΠΥΣΠΕ τις πραγματικές ανάγκες της εκπαίδευσης της περιοχής μας και τη δέσμευσή μας να υπερασπίζουμε τα συμφέροντα των εκπαιδευτικών και της δημόσιας εκπαίδευσης.(Απόσπασμα από την δήλωση που καταθέσαμε και που παρατίθεται στο τέλος).

Παραμείναμε όμως στη διαδικασία με στόχο την ενημέρωση  των  συναδέλφων/ισσων  για τις προτάσεις της Διεύθυνσης και για τα σχέδια που οδηγούν σε καταστρατήγηση των αναγκών των σχολείων και των θέσεων εργασίας των εκπαιδευτικών.

Αναλυτικά οι πίνακες με τα ελλείμματα και τα πλεονάσματα καθώς και η δήλωση του αιρετού των Παρεμβάσεων με το  ΕΝΩΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ

Ενημερωτικό 28 Ιούνη 2016