ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ «ΚΑΤΑ ΠΕΡΙΣΤΑΣΗ»

Print Friendly, PDF & Email

                   ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ                                                          

           ΣΥΛΛΟΓΟΥ     «ΚΩΣΤΑΣ ΣΩΤΗΡΙΟΥ»                     16 Μαΐου 2016

 

‘Εχουμε μείνει έκπληκτοι από τις οβιδιακές μεταμορφώσεις των θέσεων της αυτοαποκαλούμενης «Ανεξάρτητης Κίνησης»-Ανταρσύα του Συλλόγου μας σε σχέση με τις θέσεις-ανακοινώσεις της. Η ίδια παράταξη και τα ίδια πρόσωπα να έχουν τελείως αντίθετες θέσεις το 2010 σε σχέση με τα όσα υποστηρίζουν σήμερα.

Ρίχνοντας μια ματιά στην ανακοίνωση του 2010, πρώτη φορά που θα εφαρμόζονταν τα Ενιαία Ολοήμερα με Αναμορφωμένο Πρόγραμμα, αφού εξαπολύουν μύδρους όχι για πτυχές του προγράμματος αλλά στο σύνολό του το απορρίπτουν, υποστηρίζοντας χαρακτηριστικά:

  • « Αυξάνει υποχρεωτικά για όλα τα παιδιά από Α΄ έως Στ τάξη, τις διδακτικές ώρες σε 7ωρο και για τις 5 μέρες της εβδομάδας!!
  • Κάνουν το σχολείο πιο εξοντωτικό για τα παιδιά με την ακόμα μεγαλύτερη αύξηση των ωρών» ενώ στο τέλος ανάμεσα στα άλλα καλεί:  «Να πάρει ΤΩΡΑ, απόφαση ο σύλλογος και η ΔΟΕ, καταγγελίας της τακτικής και του νέου μοντέλου σχολείου και να καλέσει για τη μη εφαρμογή του και Να υπάρξει ενημέρωση από τους συλλόγους και τους διδάσκοντες των σχολείων στις συγκεντρώσεις συνελεύσεις γονέων για την απόρριψη του νέου σχολείου και να καλούν τους γονείς να αποφασίσουν ότι ΔΕΝ αποδέχονται αυτό το σχολείο για τα παιδιά τους και να οργανωθεί από τώρα , αν είναι δυνατόν, ο τρόπος αντίδρασης ( αποχή, κατάληψη του σχολείου κλπ στην αρχή της σχ. χρονιάς) σε κοινή δράση με τους εκπαιδευτικούς», μόνο τα όπλα δε μας καλούσε να πάρουμε.

Σήμερα το τροπάρι αλλάζει με την κεντρική ανακοίνωση των Παρεμβάσεων που μας έστειλαν, επειδή:

o   «μειώνονται οι ώρες των ειδικοτήτων (Αγγλικά, Μουσική, Θεατρική Αγωγή, Φυσική Αγωγή, Πληροφορική).

o   κόβονται γνωστικά αντικείμενα  (Θεατρική Αγωγή και Ευέλικτη Ζώνη στην Ε και στη Στ).

o   μειώνονται οι ώρες που διδάσκει ο δάσκαλος στην κάθε τάξη κατά 2 ώρες  σε όλες τις τάξεις των ΕΑΕΠ, 2 ώρες στην Α και Β τάξη και 5 ώρες από τη Γ τάξη και πάνω στα κλασικά ολοήμερα με τη μείωση των ωρών σε γνωστικά αντικείμενα», βγάζουν κεντρικό κείμενο με τον πηχαίο και πιασάρικο τίτλο «Να ανακληθεί η υπουργική απόφαση για τον «Ενιαίο Τύπο Ολοήμερου Δημοτικού Σχολείου».

Εντάξει, φαίνεται να το έχουν τερματίσει εντελώς πια.

Τότε μιλούσαν για συνδιδασκαλία τώρα οι ειδικότητες να κάνουν τα αντίστοιχα μαθήματα, τότε η 7η ώρα εξαντλούσε τα παιδιά, τώρα;, τότε να κάνουμε αγώνα να μην εφαρμοστεί το νέο σχολείο, τώρα να κάνουμε αγώνα να πάρει πίσω η κυβέρνηση την κατάργησή του, τι συμπέρασμα να βγάλουμε;;; Ανεμοδείκτης!!! Πότε λένε αλήθεια τότε ή τώρα; Σε κάθε περίπτωση, μιας και το υπουργείο τις θέσεις τους υιοθετεί στην προσπάθειά του να δικαιολογήσει παιδαγωγικά τον αιφνιδιασμό και τις αλλαγές, αν περνάνε θέσεις σε τέτοιο επίπεδο να το αξιοποιήσουμε μήπως και πετύχουμε και τίποτα περισσότερο ως Κλάδος!!!

Συναδέλφισσες και Συνάδελφοι,

Τα ζητήματα της εκπαίδευσης, της κοινωνίας ολόκληρης και οι ζωές μας βρίσκονται σε οριακό σημείο. Κάνουμε την προσπάθειά μας και στηρίζουμε τη δημόσια εκπαίδευση και τον εκπαιδευτικό μακριά από ακραίες κομματικές φωνές και εξαρτήσεις. Είναι δυνατόν, ακόμη και σήμερα, να προσπαθούν να μας πείσουν κάθε φορά για τα αντίθετα; Μηδενισμός των πάντων, στείρα άρνηση (που είναι και ο ασφαλέστερος δρόμος για τη στοχοποίησή μας και για να περάσουν τα χειρότερα μέτρα για τον Κλάδο χωρίς αντίσταση από την κοινωνία), καμία ουσιαστική πρόταση ποτέ, ένα θολό «όραμα» για ένα σχολείο που ποτέ δε μας λένε ποιο είναι και που εφαρμόζεται; Και τώρα που απειλούνται και χάνονται χιλιάδες θέσεις Συναδέλφων αναπληρωτών, ψαρεύουν σε θολά νερά και κάνουν στροφή 180 μοιρών, για να καπηλευτούν τις αντιδράσεις; ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΘΛΙΒΕΡΟ. Ακόμη θα πιστέψουμε τους οραματιστές του τίποτα;

Οι αυταπάτες και τα εύκολα λόγια έχουν τελειώσει προ πολλού, ας αναλάβει ο καθένας τις ευθύνες του.

Ø  Σας καλούμε με ουσιαστικό πνεύμα ΕΝΟΤΗΤΑΣ να δώσουμε τη μάχη για την ενίσχυση της δημόσιας εκπαίδευσης και για τη θέση του εκπαιδευτικού, με σύνθεση απόψεων, κατάθεση προτάσεων και ρήξεις με την κυβέρνηση και κάθε λογής κατεστημένο που δεν αφήνει κανέναν μας να αναπνεύσει.

Σας καλούμε σε μαζική συμμετοχή στη Γ.Σ. του Συλλόγου που έχει καθοριστεί για την Τρίτη 24 του μηνός στις 9:00 π.μ. στο 3ο ΔΣ Κορωπίου, να πάρουμε την τύχη μας στα χέρια μας.

Σ.Σ. Επισυνάπτουμε, όπως ακριβώς είχε εκδοθεί, την παλιότερη ανακοίνωση της ΑΚ για την πληρέστερη ενημέρωσή σας.

 

 

ΕΝΟΤΗΤΑ-ΑΓΩΝΑΣ-ΑΝΑΤΡΟΠΗ

 

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail