Συνάντηση νηπιαγωγών Τρίτη 7/11/17 στο 1ο Ν/Γ Μαρκοπούλου ώρα 4:30

Print Friendly, PDF & Email

ΑΠ 153/2-11-17                                                                Προς: νηπιαγωγούς του συλλόγου

 

Το Δ.Σ. του συλλόγου καλεί όλες/όλους  τις/τους  νηπιαγωγούς του συλλόγου σε συνάντηση την Τρίτη 7/11  στο 1ο Νηπιαγωγείο Μαρκοπούλου στη ΣΑΡΑ (θέατρο δεξαμενής απέναντι) στις 4:30μμ για να ενημερώσουμε, συζητήσουμε και να οργανώσουμε τη συλλογική μας αντίδραση απέναντι στις πολύ σοβαρές εξελίξεις στην προσχολική αγωγή και σε όλη την κλίμακα της εκπαίδευσης στα πλαίσια της αντιδραστικής εκπαιδευτικής μεταρρύθμισης που προωθεί το Υπ. Παιδείας σε συμφωνία με τον ΟΟΣΑ και την ΕΕ.

 

  • Η ενοποίηση των παιδαγωγικών τμημάτων προσχολικής αγωγής με τα τμήματα Βρεφονηπιακόμων, η παράδοση τμημάτων της δημόσιας εκπαίδευσης στους δήμους- εκχώρηση της δημόσιας  εκπαίδευσης στην τοπική αυτοδιοίκηση (κάτι που επιχειρήθηκε και στο παρελθόν και απετράπη από τη σθεναρή αντίσταση του κλάδου)
  •  Η αυτοαξιολόγηση και η αξιολόγηση σε πρώτη φάση των προϊσταμένων είναι από τα βασικά ζητήματα που έχουν ήδη μπει στην ημερήσια διάταξη.
  • Ταυτόχρονα θα συζητήσουμε τα προβλήματα στην καθημερνή λειτουργία των νηπιαγωγείων και ό,τι άλλο θέλουν οι συναδέλφισσες/συνάδελφοι  νηπιαγωγοί (απουσία νηπιαγωγών -μαθητές με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες και υποστήριξη τους σε τμήματα ένταξης-παράλληλη στήριξη-)
  • Προετοιμάζουμε τη μαζική συμμετοχή και επιτυχία της κινητοποίησης στο ΥΠ. Παιδείας για το Νηπιαγωγείο που αποφάσισε η ΔΟΕ για τις 24/11/17

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail