Σάββατο 25/11 προσυγκέντρωση10:30πμ στο super market Σκλαβενίτη και πορεία στο Δημαρχείο Μαρκοπούλου. – Συμμετέχουμε μαζικά μαζί με τους γονείς στον αγώνα για σύγχρονη, δημόσια ασφαλή σχολική στέγη για όλα τα παιδιά στο Δήμο Μαρκοπούλου

Print Friendly, PDF & Email

Ενημέρωση : το προηγούμενο Σάββατο η προγραμματισμένη κινητοποίηση αναβλήθηκε με απόφαση των γονέων, λόγω των βροχών και θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 25/11  Να είμαστε όλοι εκεί.

το ΔΣ

 

 ΑΠ 158/11 -11-17                       Προς : Υπ Παιδείας, Δήμος Μαρκοπούλου, Περιφέρεια Αττικής, Δ/νση ΠΕ Αν.  Αττικής, ΔΟΕ, τα μέλη

Όλοι στο συλλαλητήριο το Σάββατο 18/11, στις 11 στην πλατεία Μαρκοπούλου προσυγκεντρώσεις : σχολείων Πόρτο – Ράφτη 10πμ διασταύρωση Βραυρώνας και

                          σχολείων Μαρκοπούλου 10:30πμ στο super market Σκλαβενίτη  

 

Ο σύλλογος μας χαιρετίζει και θα συμμετέχει στο συλλαλητήριο που οργανώνουν οι γονείς (Ένωση και σύλλογοι γονέων στο Δήμο Μαρκοπούλου). Ο σύλλογός μας  έχει διαχρονικά αναδείξει και παλέψει για το τεράστιο πρόβλημα της σχολικής στέγης ευρύτερα στην περιοχή – Αν Αττική και ιδιαίτερα στο Δήμο Μαρκοπούλου.

Σε μια περίοδο χτυπήματος των κοινωνικών αγαθών και δικαιωμάτων – ανάμεσα σ αυτά και της παιδείας το ζήτημα της σύγχρονης δημόσιας ασφαλούς σχολικής στέγης είναι πολύ σοβαρό και μεγεθύνεται ακόμα περισσότερο στο πλαίσιο της υποχρηματοδότησης της παιδείας από το Υπ. Παιδείας – κυβέρνηση και ΕΕ με τα Μνημόνια ενώ βρίσκεται αντιμέτωπο με τη ραγδαία ιδιωτικοποίηση (ΣΔΙΤ) που προωθείται.

Ο Δήμος Μαρκοπούλου είναι μια από τις περιοχές όπου το πρόβλημα βρίσκεται στην πιο οξυμένη του μορφή. 6 σχολικές μονάδες (από τις 17) βρίσκονται σε νοικιασμένα κτίρια – οικόπεδα είτε σε αποκλειστικά προκάτ ενώ ακόμα και τα κανονικά δημόσια σχολικά κτίρια έχουν υπερφορτωθεί με αλλαγές στη χρήση των χώρων τους – μετατροπή σε αίθουσες διδασκαλίας με κατάργηση των κοινόχρηστων και βοηθητικών χώρων.

Όλα τα προηγούμενα χρόνια όλες οι σχολικές μονάδες που παραδόθηκαν τόσο από τον πρώην ΟΣΚ όσο και από το Δήμο ήταν αποτέλεσμα επίμονων κινητοποιήσεων των εκπαιδευτικών, των γονέων και των μαθητών.

Δεν αποδεχόμαστε τη λογική ότι τώρα στα πλαίσια της κρίσης δεν μπορούμε να κάνουνε τίποτα για το πρόβλημα όταν βλέπουμε να δίνονται χρήματα σε ιδιώτες (τεράστια αφαίμαξη τα μόνιμα ενοίκια για τα σχολεία) αλλά και γενικότερα η κυβέρνηση δίνει σε τράπεζες και εξοπλισμούς απίστευτα ποσά.

Δεν αποδεχόμαστε τη λογική να αφήσουμε το χρόνο να “λύσει το πρόβλημα” λόγω της αναμενόμενης μείωσης του αριθμού των μαθητών λόγω της κρίσης και της υπογεννητικότητας.

Δεν αποδεχόμαστε την ιδιωτικοποίηση και της σχολικής στέγης με την επέκταση των ΣΔΙΤ και στα σχολικά κτίρια που τριπλασιάζουν το κόστος για την πολιτεία και εκχωρούν για εκμετάλλευση των σχολικών κτιρίων με απόλυτη ασυδοσία – εξουσία στη χρήση του κτιρίου για 25 και πάνω χρόνια στον ιδιώτη.

Το κράτος (υπ Παιδείας, Δήμος Μαρκοπούλου και περιφέρεια) έχουν ευθύνη να λύσουν το πρόβλημα ΤΩΡΑ.

Ιδιαίτερα στο Μαρκόπουλο μεγάλες είναι οι ευθύνες του Δήμου διαχρονικά αλλά και της τελευταίας δημοτικής αρχής καθώς:

Αρνούνται ένα σχεδιασμό βάθους αλλά  προσπαθούν να μεταφέρουν και να κρύψουν το πρόβλημα.

Δεν προχωράν τις διαδικασίες για τις σχολικές μονάδες που είναι εδώ και πολλά χρόνια σε εκκρεμότητα και με στόχευση θα μπορούσαν να “ξεπαγώσουν”- προχωρήσουν (2ο Νηπιαγωγείο και 2ο ΔΣ Πόρτο-Ράφτη, Λύκειο Πόρτο Ράφτη, ανέγερση πτέρυγας στο 2ο ΔΣ Μαρκοπούλου, εξάντληση συντελεστή δόμησης στο Λύκειο Μαρκοπούλου)

Δεν φροντίζει για εξασφάλιση νέων οικοπέδων (πχ για το 4ο ΔΣ Μαρκοπούλου και το 3ο ΔΣ και 3ο Νηπιαγωγείο Πόρτο Ράφτη) Δεν φροντίζει για τη μετεγκατάσταση και ενίσχυση  με νέες αίθουσες υφιστάμενων σχολικών μονάδων (πχ 4ο ΔΣ Μαρκοπούλου, 3ο Νηπιαγωγείο Πόροτ-Ράφτη)

Δεν εξασφαλίζει τη συντήρηση και τις αναγκαίες εργασίες σε όλες τις υφιστάμενες μονάδες.

Δεν ενισχύει αρκετά τα κονδύλια για τα σχολεία ενώ ασκεί ασφυκτικό έλεγχο και εμποδίζει την διαχείριση των διαθέσιμων κονδυλίων από τις σχολικές μονάδες με βάση τις προτεραιότητες που αυτές έχουν.

Παραπέμπει στην επείγουσα αντιμετώπιση των προβλημάτων των σχολείων σε οικονομική επιβάρυνση των γονέων και σε χορηγούς.

 

Με τον ενωμένο αγώνα γονέων μαθητών και εκπαιδευτικών να επιβάλουμε λύσεις που έχουν ανάγκη τα παιδιά μας για το καθολικό δικαίωμά τους στη μόρφωση με αξιοπρεπείς σύγχρονους όρους για όλα τα παιδιά.

 

 

 

Επισυνάπτουμε την απόφαση της Ένωσης και των Συλλόγων Γονέων Δήμου Μαρκοπούλου:

ΕΝΩΣΗ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΔΗΜΟΥ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ

 

Μαρκόπουλο 06/11/2017

ΚΑΛΕΣΜΑ

 

Αγαπητοί γονείς, μαθητές και εκπαιδευτικοί,

τα τελευταία χρόνια οι Σύλλογοι Γονέων και η Ένωση Συλλ. Γονέων στο δήμο μας, παλεύουν και διεκδικούν δημόσια και ασφαλή σχολικά κτίρια. Το οξυμένο πρόβλημα της σχολικής στέγης στο Δήμο μας με σχολεία εξ ολοκλήρου από αίθουσες προκάτ (4ο ΔΣ Μαρκ/λου, 3ο ΔΣ Π. Ράφτη) ή, στην καλύτερη περίπτωση, με προσθήκες αιθουσών προκάτ (2ο ΔΣ Π. Ράφτη, 1ο ΓΕ.Λ Μρκ/λου) αλλά και η ενοικίαση εμπορικών κτιρίων ως σχολ. Μονάδες (2ο ΔΣ και 2ο ΓΕ.Λ. στο Π. Ράφτη) έχουν δημιουργήσει ένα δυσλειτουργικό περιβάλλον εκπαίδευσης για τα παιδιά μας, σε συνάρτηση με όλα τα άλλα προβλήματα που ταλανίζουν την Παιδεία μας. Ο Δήμος Μαρκοπούλου δεν παίζει το ρόλο που του αναλογεί και έχει υποχρέωση να παίξει. Απουσιάζει από κάθε διεκδικητική ενέργεια πίεσης προς κάθε Δημόσιο Οργανισμό ή Υπηρεσία αλλά και συνεργασίας με τους εμπλεκόμενους φορείς της τοπικής κοινωνίας που θα “τρέξουν” την ανέγερση ή/και προσθήκη δημόσιων σχολικών εγκαταστάσεων.

 

Με δεδομένη τη θέλησή μας να υπερασπίσουμε το Δημόσιο σχολείο και να το κάνουμε καλύτερο, δε μένουμε απαθείς. Συνεχίζουμε τις προσπάθειές μας γιατί η υπόθεση της φοίτησης των παιδιών μας σε ασφαλή, δημόσια κτίρια μας αφορά ΟΛΟΥΣ.

 

Γι’ αυτό σας καλούμε ΟΛΟΥΣ στην κινητοποίηση διαμαρτυρίας

 

το Σάββατο 18 Νοέμβρη 2017, στις 11:00’π.μ.

στην κεντρ. Πλατεία Μαρκοπούλου

Απαιτούμε από το Δήμο:

  • Άμεση υλοποίηση κατασκευής ή/και εγκατάστασης αιθουσών όπου χρειάζονται (4ο ΔΣ)
  • Εργασίες επισκευής και συντήρησης σε όλα τα σχολεία, κατά προτεραιότητα.
  • Υποδομές πρόσβασης ΑΜΕΑ σε όλα τα σχολεία και ανελκυστήρας κατά προτεραιότητα (1ο Γυμνάσιο Μαρκ/λου, 3ο ΔΣ Μαρκ/λου, 2ο ΔΣ Π. Ράφτη).
  • Ενεργοποίηση της Πράξης Εφαρμογής στους χαρακτηρισμένους χώρους των Ο.Τ. (Ρυμοτ. Σχέδιο) ή την αγορά οικοπέδων για ανέγερση νέων σχολείων.
  • Την απεμπλοκή της υπόθεσης ανέγερσης του νέου 2ου ΔΣ Πόρτο Ράφτη (Χιλίστρα) με την υπογραφή της Κ.Υ.Α. (ΥπΟικ, ΥπΥποδ)και την έναρξη μελέτης του έργου.
  • Την επίσπευση διαδικασιών παράδοσης χωματουργικών και έναρξης κατασκευής από την ΚτΥπ, του νέου 2ου ΓΕ.Λ. (θέση Deck).
  • Την έκδοση Π.Δ. και κάθε περαιτέρω ενέργειας για την κατασκευή νέας πτέρυγας στο 2ο ΔΣ Μαρκ/λου.
  • Την προκήρυξη και “γόνιμη” κατάληξη διαγωνισμού για την ενοικίαση κτιρίου μετεγκατάστασης του 3ου Νηπιαγωγείου Π. Ράφτη.

“ΟΧΙ ΑΛΛΗ ΚΟΡΟΪΔΙΑ,
ΘΕΛΟΥΜΕ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΔΗΜΟΣΙΑ και ΑΣΦΑΛΗ ΣΧΟΛΕΙΑ”

 

ΠΡΟΣΟΧΗ: Σημείο εκκίνησης των σχολείων του Π. Ράφτη θα είναι η διασταύρωση Βραυρώνας (εμπορ. καταστ. Istikbal) στις 10:00’π.μ.. Στη συνέχεια, θα συναντηθούν με τα σχολεία του Μαρκοπούλου (στο ύψος του S. Market Σκλαβενίτης) για να καταλήξουμε στην πλατεία Μαρκοπούλου.

η ΓΣ και το ΔΣ

 

Παραθέτουμε παλιότερες ανακοινώσεις από τοποθετήσει και κινητοποιήσεις του συλλόγου μας  για το ίδιο θέμα :

Η ΣΧΟΛΙΚΗ ΣΤΕΓΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 1/4, στις 8.30μ.μ – Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. “Κώστας Σωτηρίου” – 30/3/2015

 

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail