Στηρίζουμε τις κινητοποιήσεις για μόνιμους διορισμούς στην εκπαίδευση Συμμετοχή στην κινητοποίηση στις 2 Μαρτίου

Print Friendly, PDF & Email

 

 ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ

Συναδέλφισσες και Συνάδελφοι,

Στην τελευταία ‘Εκτακτη Γ.Σ. του Συλλόγου με πολύ ξεκάθαρο τρόπο και συγκεκριμένο σχέδιο καταθέσαμε την πρότασή μας, για μια σειρά κινητοποιήσεων σε τοπικό-περιφερειακό επίπεδο, με αποκορύφωμα την κινητοποίηση στις 2 Μαρτίου, ημερομηνία κατά την οποία έχει εξαγγελθεί κινητοποίηση από τους Συναδέλφους αναπληρωτές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας. Θεωρούμε πως αυτή η ημερομηνία, με βάση και την εξέλιξη των γεγονότων, προσφέρει τη δυνατότητα μαζικής συμμετοχής στις δράσεις που θα αποφασιστούν. Μόνο έτσι θα ασκηθεί πίεση προς την κυβέρνηση για το τεράστιο ζήτημα της αδιοριστίας.

Η ίδια τοποθέτηση έγινε και από τον εκπρόσωπο της ΑΕΕΚΕ στο Δ.Σ. της ΔΟΕ. Δυστυχώς η Ομοσπονδία, με διάφορα προσχήματα δεν κατέληξε σε απόφαση και μέχρι αυτή τη στιγμή δεν έχει αποφασιστεί απεργιακή κινητοποίηση τη συγκεκριμένη ημερομηνία. Οι παρατάξεις που δε στήριξαν την πρόταση, που στην ουσία δε στηρίζουν τους Συναδέλφους αναπληρωτές αλλά και τον Κλάδο ολόκληρο απέναντι στην αδιοριστία, να αναλάβουν τις ευθύνες τους. Οι αναπληρωτές είναι αόρατοι για το υπουργείο και η αδιοριστία αντιμετωπίζεται με ελαστικοποίηση των σχέσεων εργασίας, με υπολειτουργία των σχολικών μονάδων και με ευχολόγια.

ΔΕ ΘΑ ΤΟ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ

Καλούμε την Ομοσπονδία να αναλάβει τον ρόλο που της αναλογεί και να συνεδριάσει άμεσα λαμβάνοντας  απόφασης για απεργιακή κινητοποίηση και συλλαλητήριο στις 2 Μαρτίου με το παραπάνω πλαίσιο.

Σε διαφορετική περίπτωση, στηρίζουμε τον αγώνα όλων των συναδέλφων (μονίμων και αναπληρωτών) για μόνιμους διορισμούς στην εκπαίδευση και θα ληθεί απόφαση από τον Σύλλογό μας για συμμετοχή στα πλαίσια και της απόφασης που πήραμε ως Δ.Σ. στην τελευταία  ‘Εκτακτη Γ.Σ.

ΕΝΟΤΗΤΑ – ΑΓΩΝΑΣ – ΑΝΑΤΡΟΠΗ

 

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail