Πρόταση του ΔΣ στη ΓΣ για το Πρόγραμμα Δράσης του Συλλόγου

Print Friendly, PDF & Email

ΑΠ: 47 / 19-5-2016                                                Προς τα μέλη

Πρόταση στη ΓΣ για το Πρόγραμμα Δράσης του Συλλόγου

Το ΔΣ του Συλλόγου προτείνει στη ΓΣ το παρακάτω Πρόγραμμα Δράσης, για το διάστημα μέχρι τη λήξη της σχολικής χρονιάς και την έναρξη της επόμενης.

  • Μετά τα μέτρα του 3ου Μνημονίου που ψήφισε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ (ασφαλιστικό και φορολογικό) αλλά και τη νέα λαιμητόμο των μέτρων “προκαταβολή” Μνημονίου! που ψηφίστηκε την Κυριακή 22/5 με τον “αυτόματο κόφτη” δημοσίων δαπανών, μισθών και συντάξεων, το γενικό ξεπούλημα με το υπερταμείο για 99 χρόνια!!! και τη νέα φοροεπιδρομή και

  • Μετά τις “μεταρυθμίσεις” Φίλη (νέο ενιαίο ολήμερο σχολείο, ρύθμισεις για νηπιαγωγεία, ΤΕ – ειδική αγωγή κ.λ.π. ενώ είναι ανοιχτή ακόμα χειρότερη συνέχεια με βάση τα πορίσματα του διαλόγου που ανακοινώθηκαν) που κατεδαφίζουν δομές και θέσεις εργασίας της δημόσιας εκπαίδευσης, χτυπάνε τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών μας και οδηγούν στην οριστική απόλυση πολλές χιλιάδες αναπληρωτές και θέτουν σε κινητικότητα, επισφάλεια και περιπλάνηση τους μόνιμους συναδέλφους,

εκτιμάμε ότι ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΠΕΡΙΘΩΡΙΟ ΓΙΑ ΑΝΑΜΟΝΗ ΚΑΙ ΕΦΗΣΥΧΑΣΜΟ.

Πρέπει Τώρα να προχωρήσουμε στην αποκάλυψη στην κοινωνία της κατάστασης στην Παιδεία και να προχωρήσουμε στην αποφασιστική ανάπτυξη των αγώνων.

Στο αμέσως επόμενο διάστημα και μέχρι τη λήξη της σχολικής χρονιάς ο Σύλλογός μας

1. Θα προχωρήσει σε πλατιά καμπάνια ενημέρωσης των γονέων και της κοινωνίας για τα μέτρα στην εκπαίδευση και τις συνέπειές τους για όλους.

  • Θα εκδώσει σχετική επιστολή προς τους γονείς.

  • Θα προχωρήσουμε σε ενημερωτική συνέλευση προς όλα τα ΔΣ των Ενώσεων Γονέων και ΔΣ των συλλόγων Γονέων και όσους γονείς ενδιαφέρονται την Τετάρτη 1/6 στο αμφιθέατρο του Δημαρχείου Καλυβίων.

  • Θα προβούμε σε παρεμβάσεις στις εκδηλώσεις των σχολείων με τη λήξη της σχ. χρονιάς μέλη των συλλόγων διδασκόντων είτε του ΔΣ του Συλλόγου.

  • Θα βγάλουμε πανό και αφίσες στα σχολεία.

  • Ενημερώνουμε τους γονείς να υποβάλλουν αιτήσεις και καλούμε τους διευθυντές σχολείων, τις προϊσταμένες νηπιαγωγείων και τους συλλόγους διδασκόντων να κάνουν δεκτές όλες τις αιτήσεις των γονέων για το ολοήμερο, την πρωινή ζώνη και τα προνήπια στα νηπιαγωγεία (απαιτώντας δημιουργία τμημάτων) και να μην αποδέχονται – να ενημερώνουν τον Σύλλογο – μετακινήσεις μαθητών με στόχο συμπτύξεις τμημάτων.

2. Προτείνουμε στους άλλους Συλλόγους της Αν. Αττικής συνδιοργάνωση κινητοποίησης στη Δ/νση Αν. Αττικής στις αρχές Ιούνίου (ενδεικτική πρόταση για 2 Ιουνίου).

3. Καλούμε τη ΔΟΕ να προχωρήσει σε 24ωρη πανελλαδική απεργία πριν το τέλος του Μάη, ώστε να υπάρχει περιθώρειο για απεργιακή κλιμάκωση ανάλογα με τις εξελίξεις και να πυκνώσουμε τα συλλαλητήρια.

4. Διακηρύσσουμε ότι η έναρξη της επόμενης σχολικής χρονιάς θα βρει τα σχολεία κλειστά και μας αποφασισμένους να αγωνιστούμε με κάθε μέσο ( με απεργιακές κινητοποιήσεις διάρκειας με επαναλαμβανόμενες μορφές, καταλήψεις και πολύμορφες δράσεις με Γενικές Συνελεύσεις πριν την έναρξη) στον βαθμό που το Υπουργείο Παιδείας δεν απόσυρει τα αντιεκπαιδευτικά μέτρα και τις απολύσεις αναπληρωτών.

Δε θα αποδεχτούμε καμία απόλυση συναδέλφου – Καμιά μετακινήση, ελαστικοποίηση, πλασματικό πλεόνασμα εκπαιδευτικών – Απαιτούμε: Κάλυψη των κενών με μόνιμους διορισμούς – σταθερή και μόνιμη εργασία για όλους-αποσυρσή της Υπ απόφασης και όλων των τροπολογιών Φίλη.

Με βάση τις γενικότερες εξελίξεις και την επίθεση που όλος ο λαός δέχεται, αποδεικνύεται ότι ο δρόμος της αποδοχής και αποπληρωμής του χρέους που στην πράξη είναι αδύνατη, του μονόδρομου της ΕΕ και η πλήρης υποταγή στα κελεύσματα των Θεσμών (παλιότερα τη λέγαμε τρόικα) οδηγεί σε Μνημόνια χωρίς τέλος και σε εξαθλίωση τον λαό.

ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ είναι ο παλλαϊκός ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ για να ανατρέψουμε την πολιτική κυβέρνησης – ΕΕ – ΔΝΤ και όσους την εφαρμόζουν ή τη στηρίζουν.

Ο σύλλογός μας θα συμβάλει με όλες του τις δυνάμεις σε κάθε προσπάθεια, κεντρικά και τοπικά, σε αγωνιστικές πρωτοβουλίες σ΄αυτή την κατεύθυνση.

Καλούμε όλες και όλους να συμβάλλουμε αποφασιστικά στην υλοποίηση των προτάσεων και των αγωνιστικών κινητοποιήσεων, ώστε να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας και να ανατρέψουμε τα δεδομένα προς όφελος όλων των εργαζομένων.

         Το ΔΣ

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail