Προκλητικός και απαξιωτικός ο Υπ. Παιδείας στη συνάντηση της 7/4 με τους αναπληρωτές. Καλούμε Δευτέρα 10/4 στις 12μ.μ. σε νέα συγκέντρωση στο Υπ. Παιδείας την ώρα που ο υπουργός παιδείας θα έχει συνάντηση με τους προέδρους των παιδαγωγικών τμημάτων. Ανακοινώσεις του Συντονιστικού Αναπληρωτών και του ΣΑΤΕΑ

Print Friendly, PDF & Email

 

9/4/2017                                                                                                      sidonistikoanapliroton@gmail.com

 

Η εβδομάδα των κινητοποιήσεων στην ειδική αγωγή, με αφορμή την τροπολογία που την αφορά και την υπουργική απόφαση που την εξειδικεύει, ολοκληρώθηκε με τη συνάντηση συλλογικοτήτων των αναπληρωτών και εκπαιδευτικών σωματείων, εκπροσώπων της ΔΟΕ και εκπροσώπων φοιτητικών συλλόγων με τον υπ. παιδείας.

Στη συνάντηση της Παρασκευής 6/4/2017 τα όσα είπε ο υπουργός, εν μέσω ειρωνικών σχολίων και συναινετικών παρατηρήσεων, έδειξαν ότι το υπουργείο εξακολουθεί να τηρεί με συνέπεια την εφαρμογή των οδηγιών ΕΕ-ΟΟΣΑ για διάλυση των σταθερών δομών της ειδικής εκπαίδευσης μέσα από την προώθηση της «πλήρους ένταξης» (τροπολογία για τμήματα ένταξης, τροπολογία για κάλυψη αναγκών ΕΑΕ με βάση τα πλεονάσματα-Ν. 4415, τροπολογία για αριθμό μαθητών ανά τμήμα) των μαθητών με αναπηρία και ειδικές ανάγκες στη γενική εκπαίδευση. Επιπλέον διευρύνει την ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων των εργαζομένων στο χώρο της ειδικής αγωγής. Στην ειδική εκπαίδευση κυριαρχεί εδώ και χρόνια η ανασφάλεια, η ελαστικότητα, η εκμετάλλευση των εργαζομένων, η αέναη αλλαγή των πινάκων με την πρόταξη διαφορετικών κάθε φορά κριτηρίων (άλλοτε ακαδημαϊκών άλλοτε κοινωνικών) και η χρηματοδότηση μέσω ΕΣΠΑ αντί κρατικών κονδυλίων.

Με την τροπολογία και την υπουργική απόφαση το υπουργείο εμμένει στην πρόκριση της μοριοδότησης των «πάντων όλων» όπως φάνηκε (όχι μόνο του πτυχίου, αλλά και των μεταπτυχιακών ανάλογα με το πανεπιστήμιο από το οποίο θα προέρχονται). Αυτό θα οδηγήσει αναπληρωτές (και μονίμους μελλοντικά λόγω ισονομίας!!!) στη λογική ενός χρηματιστηρίου, όπου τη μια μέρα θα κάνουν limit up οι τίτλοι σπουδών, την άλλοι τα κοινωνικά κριτήρια και την τρίτη η παρακολούθηση διάφορων επιμορφωτικών σεμιναρίων. Με αυτό τον τρόπο θα επιτυγχάνεται το συνεχές ανακάτεμα των πινάκων, θα ακυρώνονται εργασιακά/επαγγελματικά δικαιώματα, θα ανακυκλώνεται η ανεργία και οι αναπληρωτές θα βρίσκονται στο έλεος του εκάστοτε υπουργού, ώστε να είναι εύκολα χειραγωγήσιμοι. Παράλληλα, συνεπάγεται ένα διαρκές κυνήγι απόκτησης μορίων, στο οποίο ο εκπαιδευτικός θα καταθέτει χρόνο και χρήμα για να εξασφαλίζει την «πιθανότητα» ελαστικής εργασίας περιορισμένου χρόνου.

Μεγάλοι χαμένοι από αυτές τις δρομολογήσεις θα είναι και οι μαθητές με αναπηρία και ειδικές ανάγκες, αφού ο πρώτος κατά συνθήκη όρος για την εξασφάλιση των μορφωτικών τους δικαιωμάτων (ΜΟΝΙΜΟΙ ΜΑΖΙΚΟΙ ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ) θα ακυρώνονται στο κυνήγι των προσόντων.

Η συνάντηση της Παρασκευής ωστόσο έφερε στην επιφάνεια και τους συνολικότερους σχεδιασμούς του υπουργείου. Η αμφισβήτηση πανεπιστημιακών τμημάτων, προγραμμάτων σπουδών και προσωπικού έγινε στη βάση ενός συνολικότερου σχεδιασμού για την τριτοβάθμια εκπαίδευση: Η απαξίωση των πτυχίων αποτελεί στρατηγικό στόχο της κυβέρνησης, σύμφωνα με τις κατευθύνσεις της Ε.Ε. Οι ατομικές διαδρομές των φοιτητών θα δίνουν διαφορετική πρόσβαση για τον καθένα στην αγορά εργασίας, θα πιστοποιούνται από κύκλους μαθημάτων που θα παρακολουθεί ο καθένας ξεχωριστά και φυσικά σε αυτό το εκπαιδευτικό και πολιτικό περιβάλλον θα είναι δύσκολο να διεκδικηθούν συλλογικά επαγγελματικά δικαιώματα, συνθήκες εργασίας και μισθοί.

Στο σημείο αυτό χαρακτηριστική ήταν η δήλωση του υπουργού ότι «οποιοσδήποτε έχει πτυχίο, δε σημαίνει ότι είναι κατάλληλος να διδάξει», επιβεβαιώνοντας ότι οι συνεχείς πιστοποιήσεις, για να αποδείξεις «τι μπορείς να κάνεις» έναντι του διπλανού σου προκρίνονται ως μέσο ελέγχου και διάλυσης συλλογικών δικαιωμάτων. Ως βασικό τρίπτυχο προβάλλεται: α) η εκπαίδευση των εκπαιδευτικών (κύκλοι σπουδών, σεμινάρια, πιστοποιήσεις, κατάρτιση), β) η αξιολόγηση τμημάτων (αξιολογήσεις προγραμμάτων σπουδών σε όλα τα επίπεδα του εθνικού πλαισίου προσόντων, επαγγελματικά δικαιώματα σε σύνδεση με τα επιμελητήρια και τις ανάγκες της αγοράς), γ) η αξιολόγηση εκπαιδευτικών (πλαίσιο προσόντων εκπαιδευτικού, πιστοποιητικά επαγγελματικής επάρκειας). Διόλου τυχαία που το Π.Δ. 152 για την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών παραμένει σε ισχύ, όπως άλλωστε επιθυμούν και οι θεσμοί (δηλώσεις Κασσιανού 4/4).

Γι΄ αυτό το υπουργείο στην τροπολογία και την υπουργική απόφαση:

  • Επιβεβαιώνει ότι ΜΟΝΙΜΟΙ ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΑΡΞΟΥΝ εντός του πλαισίου των «διαπραγματεύσεων» με τους θεσμούς .
  • Επιλέγει να ρευστοποιήσει τα κριτήρια για την πρόσληψη των αναπληρωτών, απαξιώνοντας πτυχία και προϋπηρεσία, εισάγοντας προσοντολόγιο που σε επόμενη φάση θα το μεταφέρει και στους μόνιμους. Εφαρμόζει στην πράξη τον Ν. 3848 της Διαμαντοπούλου, που αποτελεί σημείο αναφοράς στο 3ο μνημόνιο μαζί με τις ρυθμίσεις του Αρβανιτόπουλου.
  • Τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών με αναπηρία βρίσκονται εκτός των ενδιαφερόντων του, γιατί αλλού λογοδοτεί: σε ΣΕΒ, ΕΕ και ΟΟΣΑ.

 

Το ίδιο πλαίσιο διαρκούς λιτότητας και περικοπών είναι αυτό που προωθεί την ιδιωτικοποίηση της εκπαίδευσης ανοίγοντας την κουβέντα για voucher και χαμηλά δίδακτρα, όπως ευθαρσώς ανέφερε ο υπουργός. Για πρώτη φορά, άλλωστε στην ιστορία, ανατίθεται από το υπουργείο παιδείας στο ΙΕΠ να επιλέξει ιδιωτική εταιρεία που θα αναζητήσει στην αγορά πηγές χρηματοδότησης  (χρηματοπιστωτικοί ευρωπαϊκοί οργανισμοί, συμπράξεις μεταξύ Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα, δωρεές / χορηγίες). Αν κάτι έχουμε να απαντήσουμε είναι ότι η δημόσια και δωρεάν εκπαίδευση κατακτήθηκε με αγώνες και δε θα τη χαρίσουμε σε κανέναν!

 

Συναδέλφισσες/συνάδελφοι,

Το υπουργείο παιδείας και η κυβέρνηση θέλει να ξεχάσουμε τους 2.000 απολυμένους της περσινής χρονιάς, επιδιώκοντας επιπλέον τη συναίνεσή μας σε νέο γύρο απολύσεων. Η μοριοδότηση πτυχίου απαξιώνει το ίδιο το πτυχίο, ενώ η μοριοδότηση προσόντων επιδέχεται συνεχείς αλλαγές για το ανακάτεμα των πινάκων και άρα την ανακύκλωση της ανεργίας. Δε θα μπούμε στην κουβέντα ποιος «αξίζει» να δουλέψει και ποιος όχι, με τον ίδιο τρόπο που δεν το κάναμε πέρυσι με το σχέδιο προσλήψεων Φίλη. Η ανάλωσή μας στο ποιος θα είναι πρώτος και ποιος δεύτερος ή τελευταίος στον πίνακα μάς περιορίζει στο διαχειριστικό πλαίσιο του υπουργείου, που καλλιεργεί τον ανταγωνισμό και την ανθρωποφαγία, προκειμένου να περάσει τα μέτρα διάλυσης του δημόσιου σχολείου πάνω σε καμένη γη. Δε θα υποκύψουμε στον εκβιασμό της ανεργίας και της εργασιακής περιπλάνησης, εξοντώνοντας ο ένας τον άλλον. Με τον ίδιο τρόπο καλούμε τους μόνιμους συναδέλφους να μην υποκύψουν στον εκβιασμό της συμπλήρωσης ωραρίου συναινώντας στην καταστροφή θέσεων εργασίας. Το δημόσιο σχολείο, που ασφυκτιά έπειτα από χρόνια περικοπών, μας χωρά όλες και όλους! Δε δεχόμαστε καμιά έκπτωση στα εργασιακά μας δικαιώματα! Καμιά έκπτωση στα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών μας!

 

Απαιτούμε:

  • Μαζικούς μόνιμους διορισμούς ΤΩΡΑ με πτυχίο και προϋπηρεσία για την κάλυψη όλων των κενών (γενική και ειδική) σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης με βάση τις σύγχρονες ανάγκες. Κατάργηση του θεσμού των ΑΜΩ και της ελαστικής εργασίας. Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους με πλήρη εργασιακά, ασφαλιστικά, συνταξιοδοτικά δικαιώματα!
  • Κατάργηση του Ν.3848/2010. Κανένα προσοντολόγιο. Όχι στα πιστοποιητικά παιδαγωγικής, διδακτικής επάρκειας. Όχι στην αξιολόγηση, στο σχεδιαζόμενο πιστοποιητικό επαγγελματικής επάρκειας και το πλαίσιο προσόντων εκπαιδευτικού.
  • Άμεση κατάργηση της τροπολογίας για ειδική αγωγή και αναπληρωτές.

Τη Δευτέρα 10/4 στις 12μ.μ. καλούμε όλες και όλους σε συγκέντρωσης διαμαρτυρίας  στο Υπουργείο Παιδείας την ώρα που ο υπουργός παιδείας θα έχει συνάντηση με τους προέδρους των παιδαγωγικών τμημάτων με θέμα τον προαναφερθέντα σχεδιασμό του υπουργείου.

 

 

 

Δελτίο Τύπου 7-4-2017
ΣΑΤΕΑ 7 Απριλίου 2017
“ΤΑ ΔΥΟ ΠΡΟΣΩΠΑ ΤΟΥ…ΥΠΟΥΡΓΟΥ”

Χθες πραγματοποιήθηκε προγραμματισμένη συνάντηση του Υπουργού Παιδείας κ.Γαβρόγλου με εκπροσώπους της ΔΟΕ, του ΣΑΤΕΑ, του ΣΑΚΕΑ, της ΕΝΕΛΕΑ, των αναπληρωτών εκπαιδευτικών με αναπηρία, του Συντονιστικού Αναπληρωτών-Αδιορίστων, της Πρωτοβουλίας Αναπληρωτών και των φοιτητών των δύο πανεπιστημιακών τμημάτων ειδικής αγωγής.

Σε αντίθεση με τη συνάντηση που έγινε την Τετάρτη 5/4 στο αμφιθέατρο του Υπουργείου (με μαζική παρουσία εκπαιδευτικών, φοιτητών, γονέων), ο Υπουργός έδειξε ένα πολύ διαφορετικό πρόσωπο. Από την αρχή ήταν επιθετικός και έθετε ζητήματα διαδικαστικά για τη συνάντηση π.χ. γιατί 14 εκπρόσωποι και όχι 12! Ξεκίνησε, παίρνοντας το λόγο και ανακοίνωσε αμέσως ότι δεν αποσύρει τίποτα από όσα κάνει. Ταυτόχρονα, έθεσε υπό αμφισβήτηση τα προγράμματα σπουδών των δυο πανεπιστημιακών τμημάτων ειδικής αγωγής, καλώντας μας να εξετάσουμε την ΑΔΙΠ, τα βιογραφικά των διδασκόντων κ.α.!
Με αυτόν τον τρόπο προσπαθούσε να αμφισβητήσει τα επαγγελματικά δικαιώματα του βασικού τίτλου σπουδών!Όταν συνήλθαμε από τη σοκαριστική εισαγωγή του Υπουργού, θέσαμε τα εξής ζητήματα:Το γεγονός ότι αμφισβητεί τα προπτυχιακά προγράμματα σπουδών και τα αντίστοιχα πτυχία των πανεπιστημιακών τμημάτων ειδικής αγωγής σημαίνει εμμέσως ότι το Υπουργείο θέτει σε αμφισβήτηση όλα τα προπτυχιακά προγράμματα σπουδών και τους τίτλους που απονέμουν, συνδέοντάς τα με τα επαγγελματικά δικαιώματα των αποφοίτων. Την ίδια στιγμή, υπό αμφισβήτηση είναι και τα μεταπτυχιακά προγράμματα σπουδών και τα σεμινάρια κτλ. (κάτι που το παραδέχτηκε) .Είπαμε ότι είναι ευθύνη του Υπουργείου να εξετάσει όλα αυτά τα προγράμματα σπουδών (προπτυχιακά-μεταπτυχιακά), αλλά δεν μπορεί η αμφισβήτηση των προγραμμάτων σπουδών να επεκτείνεται και στην αμφισβήτηση των επαγγελματικών δικαιωμάτων των βασικών πτυχίων. Μάλιστα τονίσαμε ότι το Υπουργείο αντιφάσκει, καθότι, ενώ αμφισβητεί τα προπτυχιακά αλλά και τα μεταπτυχιακά προγράμματα σπουδών, ταυτόχρονα στελεχώνει τις δομές ειδικής αγωγής και εκπαίδευσης είτε με αναπληρωτές χωρίς σπουδές (βλ. 5ετια ή λιγότερα χρόνια ) είτε με μόνιμους συναδέλφους μας που σύμφωνα με το άρθρο 48 του ν.4415/2016 στελεχώνουν χωρίς καθόλου σπουδές την ειδική αγωγή!
Ο Υπουργός επαναλάμβανε συνεχώς ότι “δεν έχετε πρόβλημα τα επόμενα δυο χρόνια, θα διοριστείτε όλοι (εννοούσε προσλήψεις αναπληρωτών, γιατί, όπως ξεκαθάρισε, διορισμοί δεν πρόκειται να γίνουν). Δεν κατανοούσε ή δεν ήθελε να κατανοήσει πως με τις συγκεκριμένες διατάξεις καταργείται το βασικό πτυχίο. Ο ίδιος επέμενε ότι δεν απαξιώνεται το πτυχίο αλλά…μοριοδοτείται. Έθετε τα πάντα σε αμφισβήτηση με περίτεχνο τρόπο και μας τόνιζε ότι υπάρχει μια κατηγορία πολιτών -εκπαιδευτικών με μεταπτυχιακά και διδακτορικά στην ειδική αγωγή που πρέπει και αυτοί να δουλέψουν. Προσπαθούσε να θρέψει ουσιαστικά έναν κοινωνικό αυτοματισμό (κάτι που δεν το κατάφερε).
Ο εκπρόσωπος της ΔΟΕ κ.Γκούμας έκανε συνολική τοποθέτηση για το ζήτημα, για τις αποσπασματικές και χωρίς διάλογο ρυθμίσεις στην ΕΑΕ και ρώτησε τα εξής: α) “Μετά από τόσα χρόνια που υπάρχουν οι απόφοιτοι των δύο πανεπιστημιακών τμημάτων ειδικής αγωγής, τώρα ανακαλύψατε ότι τα τμήματα έχουν πρόβλημα;” β) “Πείτε μου έναν τομέα στο δημόσιο που να στελεχώνεται χωρίς το βασικό πτυχίο” (έκανε την ερώτηση δύο φορές). Ο Υπουργός δεν απάντησε στις ερωτήσεις.
Η κ Δριμάλα, μέλος του Δ.Σ της ΔΟΕ,επισήμανε ότι το έργο της ανακατάταξης των πινάκων στους αναπληρωτές “το έχουμε ξαναδεί”. Τόνισε πως, αν πραγματικά ήθελε το Υπουργείο να λύσει τα θέματα της εκπαίδευσης των εκπαιδευτικών, θα ξεκινούσε πρώτα από τα πανεπιστήμια και όχι από τα εργασιακά και τα επαγγελματικά δικαιώματά τους. Ζήτησε να αποσυρθεί η τροπολογία του Μαρτίου και του καλοκαιριού (άρθρο 48,ν 4415/2016).

Ο κ. Καλόγηρος, μέλος του Δ.Σ. της ΔΟΕ, τόνισε ότι με αυτές τις ρυθμίσεις το σύστημα εκπαίδευσης των εκπαιδευτικών γίνεται ταξικό. Η κ Τσαγκαράτου, μέλος του Δ.Σ. της ΔΟΕ εξέφρασε επίσης την έντονη δυσαρέσκειά της με όσα είπε ο Υπουργός.
Οι συνάδελφοί μας από τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση (ΕΝΕΛΕΑ, ΣΑΚΕΑ, Συντονιστικό Αναπληρωτών-Ωρομισθίων) αμφισβήτησαν το ότι όλοι οι αναπληρωτές θα εργαστούν του χρόνου -ειδικά στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση- λόγω της τροπολογίας του καλοκαιριού που τοποθετεί σε δομές της ΕΑΕ τους μόνιμους συναδέλφους χωρίς σπουδές στην ΕΑΕ. Τόνισαν, επίσης, ότι κατατίθενται τροπολογίες χωρίς διάλογο και με συζητήσεις της τελευταίας στιγμής.
Οι εκπρόσωποι των φοιτητών των δύο πανεπιστημιακών τμημάτων εξέφρασαν την αγωνία τους -τη δική τους και των γονέων τους- για τα επαγγελματικά δικαιώματα των πτυχίων τους και ζήτησαν να έχουν το δικαίωμα να κάνουν αίτηση στους πίνακες αναπληρωτών της σχολικής χρονιάς 2017-2018, κάτι για το οποίο ο υπουργός δεν δεσμεύτηκε.
Η συνάδελφος μας με αναπηρία Στέλλα Μιχολίτση εξέφρασε την αγωνία της για το πώς θα υποστηριχθεί σε ένα νέο σχολικό και αστικό περιβάλλον, καθότι εκτίμησε ότι η μοριοδότηση δεν εξασφαλίζει στους εκπαιδευτικούς με αναπηρία το δικαίωμα να βρίσκονται στον τόπο κατοικίας τους και κοντά στο υποστηρικτικό τους περιβάλλον Τόνισε, ακόμη, την ανάγκη να υπάρχει ποσόστωση 20% επί των προσλήψεων ανά νομό για τους εκπαιδευτικούς ΕΑΕ με αναπηρία.

Τα συμπεράσματα του Υπουργού στην ανακεφαλαίωσή του ήταν τα εξής:

  • Δεν υπάρχει κανένα θέμα αριθμού ως προς τις προσλήψεις των αναπληρωτών. Θα προσληφθούν όσοι κάνουν αίτηση. Διορισμοί δεν θα γίνουν.
  • Θα ξεκινήσει μια συζήτηση “κανονικοποίησης του προβλήματος” .Γι’ αυτό το λόγο έχει καλέσει τους καθ’ ύλην αρμόδιους (πανεπιστημιακούς).
  • Δεν υπάρχει θέμα απαξίωσης των πτυχίων των τμημάτων ειδικής αγωγής αλλά θέμα αναβάθμισης τους. Το πτυχίο θα μοριοδοτείται.

Τα δικά μας συμπεράσματα ήταν τα εξής: ο Υπουργός δυναμίτισε την συζήτηση από την αρχή, για να μη γίνει ένας γόνιμος διάλογος. Έθετε υπό αμφισβήτηση και συζήτηση τα πάντα (προπτυχιακά, μεταπτυχιακά, προσόντα και ικανότητες εκπαιδευτικών, ταξικοί ή μη φραγμοί στην εκπαίδευση των εκπαιδευτικών κ.α.). Απέκλεισε τους διορισμούς, σαν να μην είναι καίριο ζήτημα για όλη την εκπαίδευση. Εκτίμησε ότι το βασικό πτυχίο δεν απαξιώνεται (ενώ μοριοδοτείται για πρώτη φορά στην ιστορία της εκπαίδευσης). Δεν απάντησε στο γιατί στελεχώνεται η ΕΑΕ με ανθρώπους χωρίς σπουδές (μόνιμους και αναπληρωτές), δεν απάντησε στους φοιτητές για το αν μπορούν να κάνουν φέτος αιτήσεις πρόσληψης ως αναπληρωτές, δεν απάντησε για το ζήτημα που έθεσε η συνάδελφος μας εκπαιδευτικός με αναπηρία. Μιλούσε για διάλογο που θα γίνει μεταξύ πανεπιστημιακών, τη στιγμή που νομοθετούν χωρίς διάλογο με την εκπαιδευτική κοινότητα και το γονεϊκό-αναπηρικό κίνημα! Το τραγικότερο συμπέρασμα βγήκε από την ερώτησή μας στον Υπουργό για το τι ίσχυε στους πίνακες αναπληρωτών ΕΑΕ πριν το 2014. Ολοφάνερα δεν γνώριζε! Και αυτό δείχνει ότι ακολουθούσε ένα non paper, που άλλοι είχαν θέσει.

Όταν όλα αυτά ανακοινώθηκαν στους φοιτητές και εκπαιδευτικούς, που ήταν συγκεντρωμένοι στο ισόγειο του Υπουργείου, αποφασίστηκε να γίνει διαμαρτυρία εκείνη τη στιγμή στο γραφείο του Υπουργού. Τελικά, ο Υπουργός μίλησε ενώπιον όλων των διαμαρτυρόμενων και θα δημοσιεύσουμε το σχετικό βίντεο, για να δείτε τι είπε μπροστά σε όλους.

Εμείς από τη μεριά μας, έχουμε να δηλώσουμε τα εξής:

  • Η ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας πήρε ξεκάθαρα θέση απέναντι στη συντριπτική πλειοψηφία του εκπαιδευτικού κόσμου, απέναντι στην ίδια την ΕΑΕ.
  • Δεν την ενδιαφέρει ο διάλογος με τους φορείς της ΕΑΕ. Πρώτα νομοθετεί και μετά συζητά. Διάλογος θα γίνει με τα πανεπιστήμια…
  • Δεν στηρίζει τις αποφάσεις της ούτε σε επιστημονικά δεδομένα (αλλιώς πώς εξηγείται η στελέχωση της ΕΑΕ από εκπαιδευτικούς χωρίς σπουδές – ο Υπουργός δεν απαντούσε) ούτε σε επαγγελματικά/εργασιακά δικαιώματα (αλλιώς πως εξηγείται να μοριοδοτείται το πτυχίο μόνο στην ΕΑΕ – ο Υπουργός δεν απαντούσε).
  • Φαίνεται ότι βαθύτερος στόχος είναι η χρήση του υποσυστήματος της ΕΑΕ ως πεδίο πειραματισμών, που θα επεκταθούν και στη γενική εκπαίδευση, πειραματισμών όπως η απαξίωση των βασικών τίτλων σπουδών των εκπαιδευτικών και η προώθηση ενός “κυνηγιού” προσόντων, για να αποδεικνύεις κάθε φορά το αυτονόητο.

Χρησιμοποιεί τον κοινωνικό αυτοματισμό, προσπαθώντας να φέρει τη μία ομάδα εκπαιδευτικών απέναντι στην άλλη.

Μέχρι σήμερα το Υπουργείο δεν περίμενε τις αντιδράσεις μας απέναντι στο νομοθετικό πραξικόπημα.
Οι εκπλήξεις θα συνεχιστούν…

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ ΤΜΗΜΑΤΩΝ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ

 

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail