ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΤΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΑΤΤΙΚΗΣ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2014

ΔΕΛΤΙΟ  ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ  Νο  42

του  αιρετού  Γιώργου  Χρόνη

εκλεγμένου με  το  ψηφοδέλτιο τηςκάτω τα χέρια από το σχολείο μας

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ-

ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ  ΚΙΝΗΣΕΙΣ  ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ

Tην Τετάρτη 10-9-2014 υπήρξε παράσταση διαμαρτυρίας στην Περιφερειακή Διεύθυνση Αττικής και συνάντηση αντιπροσωπείας εκπαιδευτικών με τον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης Αττικής.

Στη συνάντηση θέσαμε τα ζητήματα των κενών, των υπεραριθμιών, των υποχρεωτικών μετακινήσεων, την ανάπτυξη του ωρολογίου προγράμματος, τη στελέχωση των ολοήμερων σχολείων, τις προσλήψεις των αναπληρωτών.

Στα παραπάνω ο Περιφερειακός Διευθυντής απάντησε τα εξής:

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση που έχει δεν υπάρχουν υπεράριθμοι εκπαιδευτικοί στη  Διεύθυνση Α΄ Αθήνας. Το προηγούμενο διάστημα από κακή ενημέρωση του myschool ( απέδωσε την ευθύνη στη Διεύθυνση Α΄ Αθήνας ) φαινόταν στο υπουργείο ότι 500 εκπαιδευτικοί ήταν χωρίς αντικείμενο καθότι δεν είχαν δηλωθεί σωστά οι ώρες τους. Αυτό κατά τη γνώμη του συνέβη επειδή ορισμένοι δεν έχουν μάθει ακόμα να χειρίζονται σωστά το myschool. Mε δική του παρέμβαση και ύστερα από δικό του έλεγχο( όπως είπε χαρακτηριστικά με τον παραδοσιακό παλιό τρόπο ) δηλώθηκαν σωστά οι ώρες των 500 εκπαιδευτικών και επομένως δεν υπάρχει κανείς υπεράριθμος εκπαιδευτικός. Είναι ζήτημα όπως είπε να προκύψει στη συνέχεια μονοψήφιος αριθμός υπεράριθμων εκπαιδευτικών. Τόνισε επίσης ότι λόγω της κακής αυτής ενημέρωσης δεν έγιναν περισσότερες προσλήψεις αναπληρωτών καθώς στο υπουργείο φαινόταν ότι υπάρχουν εκατοντάδες υπεράριθμοι εκπαιδευτικοί. Στο ερώτημα αν τώρα που αποκαταστάθηκε η σωστή ενημέρωση στο myschool θα τρέξουν άμεσα οι προσλήψεις των αναπληρωτών απάντησε ότι δεν είναι θέμα δικής του αρμοδιότητας.

Όσον αφορά τη Β΄ και τη Γ΄ Αθήνας δεν έχει επίσημα στοιχεία στην κατοχή του καθώς ανέμενε το μεσημέρι σχετικά στοιχεία. Δήλωσε ότι αν υπάρχουν υπεράριθμοι θα είναι ελάχιστοι και έχει προβλεφτεί να μετακινηθούν μεν σε άλλες Διευθύνσεις, αλλά σε όμορους δήμους από αυτούς που θα μετακινηθούν καθώς έχει υπάρξει σχετική πρόβλεψη και συνεργασία ανάμεσα στους Διευθυντές Εκπαίδευσης Αττικής. Είπε επίσης ότι με την έναρξη της σχολικής χρονιάς υπάρχει αύξηση των αναρρωτικών αδειών και των επαπειλούμενων αδειών κύησης οπότε αρκετοί από αυτούς θα κληθούν να καλύψουν τα νέα κενά που θα δημιουργηθούν με αποτέλεσμα τελικά να μετακινηθούν ελάχιστοι εκπαιδευτικοί.

Όσον αφορά τα κενά στην Αττική είπε ότι τα πράγματα είναι καλύτερα από πέρσι και ειδικότερα στο θέμα των ειδικοτήτων. Κενά υπάρχουν βέβαια στην Α/θμια  Εκπαίδευση για αυτό δεν εγκρίνει άδειες άνευ αποδοχών ενώ ισχυρίστηκε ότι τα κενά στη Β/θμια Εκπαίδευση είναι σχεδόν μηδενικά.

Στην επισήμανση ότι οι υποχρεωτικές μετακινήσεις μόνιμων εκπαιδευτικών με οργανική θέση είναι παράνομες απάντησε ότι αυτό θα το κρίνουν τα δικαστήρια.

Επισήμανε ότι τηρήθηκαν τα κριτήρια του Υπουργείου Παιδείας( ένας δάσκαλος στα ολοήμερα ΕΑΕΠ και ένας δάσκαλος ή και περισσότεροι όπου χρειαζόταν στα ολοήμερα μη ΕΑΕΠ ) και για αυτό τελικά περιορίστηκε σημαντικά ο αριθμός των υπεράριθμων εκπαιδευτικών.

Του ζητήσαμε να πάρει θέση στο φαινόμενο Διευθυντές Εκπαίδευσης και Σχολικοί Σύμβουλοι να πιέζουν με προφορικές εντολές Διευθυντές σχολικών μονάδων και συλλόγους διδασκόντων να αναπτύσσουν ωρολόγιο πρόγραμμα μέχρι τις 2μ.μ. και ενώ δεν έχουν τοποθετηθεί όλοι οι εκπαιδευτικοί στο σχολείο. Τόνισε κατηγορηματικά ότι ο ίδιος δεν έχει δώσει τέτοιες εντολές και από όσο γνωρίζει ούτε έχουν δοθεί παρόμοιες εντολές από το υπουργείο. Δεδομένα κανείς εκπαιδευτικός δε θα υποχρεωθεί να δουλέψει παραπάνω ώρες από ό.τι προβλέπει το διδακτικό του ωράριο. Τέτοιες ενέργειες είναι εκτός λογικής. Του ζητήσαμε να στείλει σχετική ανακοίνωση στα σχολεία και δεσμεύτηκε να το κάνει.

Από τα παραπάνω προκύπτει ότι ο Περιφερειακός Διευθυντής παρουσιάστηκε καθησυχαστικός σε σχέση με όσα ζητήματα του θέσαμε. Εμείς δεν εφησυχάζουμε και δηλώνουμε ότι δε θα επιτρέψουμε καμιά υποχρεωτική μετακίνηση εκπαιδευτικού που θα γίνεται χωρίς τη θέλησή του όπως δε θα επιτρέψουμε σε καμιά περίπτωση καταστρατήγηση του διδακτικού ωραρίου των συναδέλφων και των εργασιακών τους δικαιωμάτων. Καλούμε τους συναδέλφους να ενημερώνουν τα αρμόδια συνδικαλιστικά όργανα όταν επιχειρείται κάτι τέτοιο. Τέλος καλούμε την πολιτεία να προχωρήσει άμεσα σε μαζικούς διορισμούς μόνιμων εκπαιδευτικών και προσλήψεις αναπληρωτών εκπαιδευτικών ώστε να καλυφτούν άμεσα τα κενά και να λειτουργήσουν τα σχολεία χωρίς προβλήματα.

Δεν μπορούμε να μην αναφερθούμε στην παρουσία της αστυνομικής δύναμης έξω από τα γραφεία της Περιφερειακής Διεύθυνσης που συμβαίνει για πολλοστή φορά. Είναι ανεπίτρεπτο κάθε φορά που εκπαιδευτικοί θέλουν να συναντήσουν τον Περιφερειακό Διευθυντή να βρίσκουν μπροστά τους τις ασπίδες των ΜΑΤ.

ΧΡΟΝΗΣ  ΓΕΩΡΓΙΟΣ

Αιρετός εκπρόσωπος στο ΑΠΥΣΠΕ  Αττικής

εκλεγμένος με το ψηφοδέλτιο της

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ