Ο σύλλογος « Κ. Σωτηρίου» στο Μουσείο ΕΑΜικής Εθνικής Αντίστασης Σάββατο 28 Απρίλη και ώρα 11π.μ.

Με αφορμή την τραγική επέτειο της εκτέλεσης των 200 πατριωτών-κομμουνιστών  την πρωτομαγιά του 1944, στα πλαίσια του εορτασμού της εργατικής πρωτομαγιάς ως μια χρήσιμη εμπειρία και γνώση για όλους μας αξιοποίησιμη και στην τάξη,  θα έχουμε την ευκαιρία να επισκεφθούμε και να ξεναγηθούμε

Α. Στο Μουσείο ΕΑΜικής Εθνικής Αντίστασης που άνοιξε τις πύλες του στο κοινό 2 χρόνια πριν αλλά και

Β. Στο Σκοπευτήριο, «Θυσιαστήριο της Λευτεριάς», εκεί που εκατοντάδες  αγωνιστές ντουφεκίστηκαν, με μόνο κατηγορητήριο την πάλη τους ενάντια στο φασισμό και τον αγώνα τους για μια ελεύθερη πατρίδα, για μια Ελλάδα του λαού της.
Ένας χώρος τιμής και μνήμης για τους αγώνες που σήκωσε η  Καισαριανή μαζί με τις υπόλοιπες Ανατολικές συνοικίες. Ένας χώρος που φέρνει τη νέα γενιά σε επαφή με την αληθινή ιστορία του τόπου μας, όπως την έγραψε ο ίδιος ο λαός, αποτελώντας με αυτόν τον τρόπο, πηγή συμπερασμάτων για τους νεότερους, εμπνέοντάς τους  να ακολουθήσουν και αυτοί το δρόμο του αγώνα για μια ζωή που ανταποκρίνεται στις σημερινές ανάγκες.

Η ξενάγηση θα γίνει από τον Κώστα  Γαβριλάκη, έναν  από τους εθελοντές που αφιέρωσαν πολύ χρόνο και ενέργεια για να ολοκληρωθεί το Μουσείο.

Δηλώστε άμεσα  συμμετοχή στα  μέλη του Δ.Σ.  για να οργανώσουμε καλύτερα την ομάδα ξενάγησης αλλά και την από κοινού μετάβαση στην Καισαριανή.

Η συνάντησή μας έξω από το Μουσείο θα είναι 15΄ νωρίτερα δηλαδή στις 10:45 π.μ.

Η ξενάγηση και στους δυο χώρους θα διαρκέσει περίπου 1 ώρα και 30΄.

Με το πέρας της ξεναγήσεως υπάρχει δυνατότητα να συνεχίσουμε για ούζο, κρασί σε ταβερνάκι της περιοχής.

Με αφορμή την επίσκεψη

Πρωτομαγιά 1944 – η εκτέλεση των 200

Το Τελευταίο Σημείωμα ( η τελευταία ταινία του Παντελή Βούλγαρη)

Σκοπευτήριο Καισαριανής