ΟΧΙ ΣΤΗ ΛΙΤΟΤΗΤΑ ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΤΩΝ ΛΑΩΝ-ΤΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΤΗΣ ΙΣΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Print Friendly, PDF & Email

 

 

 

 

     Ενωμένοι εκπαιδευτικοί

10 Ιουλίου 2015

Ζούμε σε μια κρίσιμη καμπή της σύγχρονης ιστορίας της χώρας και οι στιγμές απαιτούν σύνεση, υπευθυνότητα και καθαρές θέσεις. Την περασμένη Κυριακή 5 Ιουλίου, ο λαός ύψωσε το ανάστημά του απέναντι στο καθεστώς της ‘αέναης’ λιτότητας που επιχειρείται να εφαρμοστεί στην Ελλάδα και σε όσους προσπαθούν να την επιβάλλουν.

Μια κοινωνία που μετά από 5 χρόνια επιβολής μνημονίων έχει βιώσει από πρώτο χέρι επιπτώσεις μέτρων που συνθλίβουν τα εργασιακά δικαιώματα, αφαιρούν δυνατότητες ανάπτυξης και την οδηγούν στη φτώχεια και στην καθημερινή καταβαράθρωση του βιοτικού της επιπέδου.

Η εβδομάδα που διανύουμε είναι ιδιαίτερα κρίσιμη. Έχουμε επιλέξει από την πρώτη στιγμή να κρατήσουμε χαμηλούς τόνους αντιπαράθεσης με όσους προσεγγίζουμε από διαφορετική σκοπιά τα γεγονότα και να καλλιεργήσουμε το κλίμα της ΕΝΟΤΗΤΑΣ και της ΟΜΟΨΥΧΙΑΣ, που τόσο έχει ανάγκη αυτός ο ταλαιπωρημένος τόπος.

Δυστυχώς, ακόμη και τώρα, υπάρχουν φωνές από κόμματα και παρατάξεις που με ακραίο τρόπο επιχειρούν να ερμηνεύσουν τα γεγονότα-και το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος- κατά το δοκούν, έτσι ώστε, κατά τη γνώμη τους να αποκομίσουν  μικροεκλογικά οφέλη μελλοντικά. Γελιούνται, τα γεγονότα και η έκφραση του λαού τους έχουν ήδη ξεπεράσει.

Θέλουμε να δηλώσουμε ότι ενώνουμε τη φωνή μας με το σθένος, την αποφασιστικότητα και τη θέληση της συντριπτικής πλειοψηφίας του ελληνικού λαού για την επίτευξη μιας βιώσιμη λύσης με τους εταίρους. Μιας λύσης που θα είναι κοινωνικά δίκαιη, που θα μοιράζει με αναλογικό τρόπο τα βάρη, που θα βάζει και πάλι τη χώρα στην τροχιά της ανάπτυξης και που θα δίνει την προοπτική για διευθέτηση του χρέους.

Ας μη γελιόμαστε, εύκολος δρόμος πλέον δεν υπάρχει, γι’ αυτό και σε κάθε περίπτωση να σφυρηλατήσουμε την ΕΝΟΤΗΤΑ, τον ΣΕΒΑΣΜΟ μεταξύ μας και να είμαστε έτοιμοι να εκφράσουμε έμπρακτα την αλληλεγγύη μας στον συνάνθρωπό μας όποιο δρόμο και αν πάρουν τελικά τα πράγματα.

 

ΕΝΟΤΗΤΑ – ΑΓΩΝΑΣ – ΑΝΑΤΡΟΠΗ

 

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail