ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΟΜΠΑΜΑ ΣΤΙΣ 15/11, 5μμ (Πολυτεχνείο) ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ 17/11, 3μμ στην Κλαυθμώνος

Print Friendly, PDF & Email

 

 

 

ΑΠ 80 11/11/16 Προς: ΔΟΕ, Συλλόγους Εκπ/κών Π.Ε., τα μέλη,

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΟΜΠΑΜΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ

Σε μία κίνηση – πρόκληση για τον ελληνικό λαό, ο αμερικανός πρόεδρος Ομπάμα, πραγματοποιεί επίσκεψη στη χώρα μας, τις ημέρες γιορτασμού της επετείου της εξέγερσης του Πολυτεχνείου κατά της αμερικανοκίνητης χούντας. Ο στόχος της επίσκεψης είναι προφανής: η ενίσχυση της παρουσίας και των συμφερόντων του αμερικανικού κεφαλαίου στην ευρύτερη περιοχή. Μια παρουσία που έχει φέρει πολέμους, καταστροφές, θάνατο και ανείπωτο πόνο σε εκατομμύρια ανθρώπους. Ο έλεγχος των πηγών και των δρόμων της ενέργειας και η οικονομική εκμετάλλευσή τους περνά πάνω από τα τεράστια κύματα των πνιγμένων και ξεριζωμένων προσφύγων.

Οι αμερικάνοι απαιτούν από τους συμμάχους του στην περιοχή και από την Ελλάδα να συμμετέχει πιο ενεργά στους σχεδιασμούς του, φέρνοντας πιο κοντά στον ελληνικό λαό τον πόλεμο και τις συνέπειές του. Η μετατροπή της Μέσης Ανατολής της Μεσογείου και των Βαλκανίων σε εμπόλεμη ζώνη, είναι άμεσο αποτέλεσμα των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων, της χρηματοδότησης και στήριξης οργανώσεων, όπως το Ισλαμικό Κράτος, από τις ΗΠΑ και την ΕΕ για την εξυπηρέτηση των συμφερόντων τους.

Η στήριξη της Ελληνικής Κυβέρνησης στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις, η προθυμία για δημιουργία νέας ΝΑΤΟικής βάσης στη Κάρπαθο, το βάθεμα της συνεργασίας με το κράτος δολοφόνο του Ισραήλ, όχι μόνο δεν οδηγούν σε «σταθερότητα» και «ασφάλεια», αλλά εμπλέκουν τον ελληνικό λαό στους πολεμικούς και ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς στην περιοχή, με απρόβλεπτες συνέπειες.

Ο Ομπάμα δεν έρχεται ως «φίλος», η επίσκεψή του δεν έχει σχέση «με την ελάφρυνση του χρέους, για να έρθουν οι επενδύσεις και η ανάπτυξη» όπως ισχυρίζεται η κυβέρνηση. Δεν ξεχνάμε ότι η αμερικανική κυβέρνηση είναι ο πολιτικός καθοδηγητής του ΔΝΤ, στηρίζει αποφασιστικά τις αντεργατικές – αντιλαϊκές μεταρρυθμίσεις. Σε όλες τις κρίσιμες στιγμές που οι εργαζόμενοι στη χώρα μας έδιναν σκληρή μάχη απέναντι στις πολιτικές της καταβαράρθρωσης των κατακτήσεων και των δικαιωμάτων τους, η αμερικάνικη κυβέρνηση πάντα έπαιρνε και παίρνει σαφή θέση υπέρ των πολιτικών των κυβερνήσεων στη χώρα μας, υποστηρίζει με φανατισμό την παραμονή της χώρας μας στη μέγγενη του ευρώ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Για όλους αυτούς του λόγους πρέπει να σημάνει συναγερμός!

Στην εποχή της βαρβαρότητας των μνημονίων, της καπιταλιστικής κρίσης και των ιμπεριαλιστικών πολέμων, τα μηνύματα της εξέγερσης του Πολυτεχνείου παραμένουν επίκαιρα, ο αγώνας για ψωμί – παιδεία – ελευθερία, πρωταρχικό λαϊκό αίτημα. Καλούμε τους συναδέλφους να αναδείξουν με τη διδασκαλία τους τα μηνύματα της εξέγερσης του Πολυτεχνείου στις σχολικές τάξεις αλλά και στις σχολικές γιορτές.

Επίσης καλούμε σε μαζικη συμμετοχή στο παλαικο συλλαλητήριο στις 17Νοε η οποία πρέπει με τη συμμετοχή όλων να πάρει το χαρακτήρα της μάχης ενάντια στα νέα βάρβαρα μέτρα που ετοιμάζει η κυβέρνηση σε εφαρμογή του 3ου Μνημονίου και της 2ης αξιολόγησης που απειλούν ότι απέμεινε στα εργασιακά διακιώματα και τις συνδικαλιστικές ελευθερίες ενώ ξαναβάζουν το ζήτημα των περικοπών στις συντάξεις και το λαϊκό εισόδημα, συνεχίζοντας τη ληστεία του λαού στο όνομα του χρέους και του ξεπεράσματος της καπιταλιστικής κρίσης σε βάρος του λαού.

  • Καλούμε στη συγκέντρωση ενάντια στην επίσκεψη Ομπάμα, την Τρίτη, 15 Νοέμβρη, στις 5 μ.μ., στο Πολυτεχνείο και πορεία προς την αμερικάνικη πρεσβεία

  • Καλούμε σε μαζική συμμετοχή στην πορεία του Πολυτεχνείου, Πέμπτη 17 Νοέμβρη, στις 15.00 – Προσυγκέντρωση εκπαιδευτικών, στην πλ. Κοραή, μετά τα φοιτητικά μπλοκ, στο πανό του Συλλόγου

    ypografes syllogos

Η απόφαση της ΔΟΕ :

Αθήνα 10/11/2016

Προς

Τους Συλλόγους Εκπαιδευτικών Π.Ε.

 

ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΑ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ

ΤΡΙΤΗ 15 ΝΟΕΜΒΡΗ  ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΟΜΠΑΜΑ

Η παρουσία του αμερικανού προέδρου Ομπάμα στην Αθήνα στις 15 – 16 Νοέμβρη αποτελεί πρόκληση για τον ελληνικό λαό, την παραμονή της επετείου της εξέγερσης του Πολυτεχνείου κατά της αμερικανοκίνητης χούντας. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, όπως έπρατταν και οι προηγούμενες,  υποδέχεται τον επικεφαλής του αμερικανικού ιμπεριαλισμού για την ενίσχυση της παρουσίας των συμφερόντων του και την επιβολή των επεκτατικών σχεδίων στην ευρύτερη περιοχή.

Η παρέμβαση των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ στην ευρύτερη περιοχή της μέσης Ανατολής σπέρνει πολέμους, καταστροφές, θάνατο και ανείπωτο πόνο σε εκατομμύρια ανθρώπους. Ο έλεγχος των πηγών και των δρόμων της ενέργειας και η οικονομική εκμετάλλευσή τους περνά πάνω από τα τεράστια κύματα των πνιγμένων και ξεριζωμένων προσφύγων.

Η απάντηση στην πρόκληση μπορεί και πρέπει να δοθεί από το εργατικό, λαϊκό και νεολαιίστικο κίνημα.

Από τη Δ.Ο.Ε.

 

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail