Μαχητική απάντηση η απεργία στις 12/1 (Ρεπορτάζ, φωτό και βίντεο – ποιοι απήργησαν) – Συνεχίζουμε αποφασιστικά (ανακοίνωση της Πρωτοβουλίας πρωτοβάθμιων σωματείων)

Print Friendly, PDF & Email

 

 Φωτο : Μιχάλη; Μιλτσακάκης (δάσκαλος)

 

Δυναμική, μαχητική και μαζική ήταν η απεργιακή απάντηση, την Παρασκευή 12/1, των εργαζομένων στο αντιλαϊκό αντεργατικό πολυνομοσχέδιο της κυβέρνησης και ειδικά στη διάταξη που επιχειρεί να αποτρέψει την προκήρυξη απεργιών από πρωτοβάθμια σωματεία. Χιλιάδες εργαζόμενοι, άνεργοι, νέοι διαδήλωσαν στους δρόμους της Αθήνας και άλλων πόλεων με αποφάσεις πρωτοβάθμειων σωματείων, Ομοσπονδιών και Εργατικών Κέντρων παρά την πλήρη απουσία των  ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ.

Η κυβέρνηση, μάλιστα, δε δίστασε να χτυπήσει με ΜΑΤ και χημικά τους διαδηλωτές των πρωτοβάθμιων σωματείων στο Σύνταγμα.

Μαχητική και μαζική ήταν η συγκέντρωση στα Προπύλαια, στις 12 μ.μ., η οποία κατευθύνθηκε, μέσω Σταδίου προς το Σύνταγμα. Στην κεφαλή της πορείας υπήρχε πανό της Πρωτοβουλίας Πρωτοβάθμιων Σωματείων και στην συνέχεια ήταν τα πανό πολλών Σωματείων, σχημάτων και κινήσεων από τον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα. Ακολουθούσαν μπλοκ πολιτικών οργανώσεων.

Μαζική συγκέντρωση πραγματοποίησε το ΠΑΜΕ στην Ομόνοια και στην συνέχεια η πορεία ανέβηκε τη Σταδίου και έφτασε στο σύνταγμα.

Όταν αποχώρησε το ΠΑΜΕ, μέλη της πρωτοβουλίας πρωτοβάθμιων σωματείων κινήθηκαν προς τα σκαλιά της βουλής για να αναρτήσουν πανό που έγραφε «Κάτω τα ξερά σας από την απεργία – Πρωτοβουλία Πρωτοβάθμιων Σωματείων», αλλά ανακόπηκαν από δυνάμεις της αστυνομίας. Στη συνέχεια και καθώς οι συγκεντρωμένοι δεν αποχωρούσαν, οι αστυνομικές δυνάμεις, ενισχυμένες και από διμοιρίες των ΜΑΤ προσπάθησαν να τους διαλύσουν με κλομπ και ξύλο. Όταν οι διαδηλωτές δεν αποχώρησαν ούτε και τότε, έριξαν χημικά μέσα στον κόσμο!

Inline image 1

Μαζική και μαχητική απάντηση η απεργία της 12ης Γενάρη – Συνεχίζουμε!

 Η πρωτοβουλία πρωτοβάθμιων σωματείων χαιρετίζει τους χιλιάδες απεργούς από το δημόσιο και ιδιωτικό τομέα που διαδήλωσαν στο κέντρο της Αθήνας και σε όλη την χώρα, δίνοντας έτσι δυναμική απάντηση στο πολυνομοσχέδιο της κυβέρνησης που με τη στήριξη της ΝΔ χτυπά το απεργιακό δικαίωμα. Οι μαζικές και μαχητικές απεργιακές συγκεντρώσεις έστειλαν ένα ηχηρό μήνυμα σε κυβέρνηση, «θεσμούς» και κεφάλαιο ότι οι εργαζόμενοι, η νεολαία και ο λαός θα αντισταθούν στη  νέα μνημονιακή λαίλαπα.

 Σήμερα, οι εργαζόμενοι και οι εργαζόμενες απέδειξαν ότι δεν έχουν ανάγκη τον κυβερνητικό και εργοδοτικό συνδικαλισμό σε ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ,ΕΚΑ, ΟΙΥΕ κλπ που αποτελούν στηλοβάτες της κυβέρνησης και της εργοδοσίας, χωρίς να κρατούν πλέον ούτε καν τα προσχήματα.

 Καταγγέλλουμε την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που δε δίστασε να χτυπήσει με ΜΑΤ και χημικά τους διαδηλωτές που επιχείρησαν να ανέβουν τα σκαλιά της Βουλής και να αναρτήσουν πανό που έγραφε «Κάτω τα ξερά σας από την απεργία – Πρωτοβουλία Πρωτοβάθμιων Σωματείων».

Συνεχίζουμε τις κινητοποιήσεις μέχρι και την μέρα της ψήφισης του πολυνομοσχεδίου

 Κυριακή 14 Γενάρη, μέρα απεργίας στο εμπόριο: απεργιακή συγκέντρωση στα Factory Outlet (Πειραιώς 76, Ρέντης), 10.00πμ

 Δευτέρα 15 Γενάρη μέρα ψήφισης των μέτρων,

12.00 στα προπύλαια, απεργιακή συγκέντρωση για τα σωματεία του δημοσίου,

 5.30 μμ στην πλατεία Κολοκοτρώνη και πορεία στην Βουλή

 o   ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΕΙ  ΤΟ ΝΕΟ ΣΦΑΓΕΙΟ ΣΕ ΜΙΣΘΟΥΣ, ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ ΠΟΥ ΤΟ ΒΑΦΤΙΖΟΥΝ “ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ”

o   ΚΑΤΩ ΤΑ ΞΕΡΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΛΑΙΚΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑ

o   ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ –ΡΗΞΗ ΜΕ ΤΑ ΕΥΡΩΜΝΗΜΟΝΙΑ ΚΑΙ ΜΕ ΟΛΟΥΣ ΟΣΟΥΣ ΤΑ ΕΠΙΒΑΛΟΥΝ: ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ – ΕΕ – ΔΝΤ – ΚΕΦΑΛΑΙΟ

 Η γραμματεία της Πρωτοβουλίας Πρωτοβάθμιων Σωματείων

Ποιοι ΑΠΕΡΓΟΥΣΑΝ τη Δευτέρα :

Απεργιακές κινητοποιήσεις έχουν προκηρύξει οι Ομοσπονδίες στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα :
Γάλακτος Τροφίμων Ποτών, Κλωστοϋφαντουργών, Οικοδόμων, Φαρμάκου, Τύπος – Χαρτί, Λογιστές,  Πανελλήνια Ομοσπονδία Ωρομίσθιων Εκπαιδευτικών ΟΑΕΔ (Στάση Εργασίας), ΟΣΥΒΕΤ (Ομοσπονδία Υπαλλήλων τ. Υπουργείου Ανάπτυξης, Τομείς Βιομηχανίας, Ενέργειας, Ομοσπονδία Διοικητικού Προσωπικού Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, Ομοσπονδία Συλλόγων Εργαζομένων Αποκεντρωμένων Διοικήσεων Ελλάδας, Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Εργαζομένων Υπ. Γεωργίας (ΠΟΣΕΥΓ), Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας, Πανελλήνια Ομοσπονδία Υπαλλήλων Εμπορικής Ναυτιλίας (Στάση Εργασίας), ΠΝΟ.

Απεργιακές κινητοποιήσεις έχουν κηρύξει και μια σειρά από πρωτοβάθμια σωματεία όπως: ΣΕΛΜΑ (ΜΕΤΡΟ), Σύλλογός στον ΗΛΠΑΠ, Σύλλογος Εργαζομένων ΤΡΑΜ, Ένωση Εργαζομένων ΗΣΑΠ, ΣΜΤ, ΣΕΤΗΠ, ΠΕΝΕΝ, Πανελλήνιο Σωματείο Εργαζομένων Vodafone-Πάναφον, Σωματείο εργαζομένων στην Nokia, Σωματείο Εργαζομένων στην cyta, Σύνδεσμος Εργαζομένων Ασπροφώς, Συνδικάτο Τουρισμού Επισιτισμού Αττικής, Συνδικάτο Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας, Σωματείο Συμβασιούχων Υπ. Πολιτισμού, Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής, ΕΙΝΑΠ, σωματείο Νοσοκομείου Αττικό, σωματείο νοσοκομείου Άγιος Σάββας, σωματείο νοσοκομείου Γεννηματάς, σωματείο εργαζόμενων Πρακτορείων εφημερίδων, πανελλήνιο σωματείο εργαζομένων φαρμακευτικών προϊόντων /ιατροτεχνολογικών & συναφών επαγγελμάτων, Σωματείο Εργαζομένων ΕΒΓΑ, Σωματείο εργαζόμενων Δήμου Μαρουσίου, Σωματείο εργαζόμενων Δήμου Πεύκης, Σωματείο εργαζόμενων Δήμου Παιανίας, Συνδικάτο Τύπου και χάρτου, Σωματείο Εργαζομένων στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου, το Συνδικάτο μετάλλου Αττικής, το Συνδικάτο Γάλακτος Τροφίμων Ποτών Αττικής, το Σωματείο Εργαζομένων ΦΑΓΕ, το Σωματείο εργαζομένων ΗΔΙΚΑ, Σύλλογος Διοικητικού Προσωπικού Πανεπιστημίου Αθηνών, ΕΜΔΥΔΑΣ Αττικής.

Οι Ε ΕΛΜΕ Αθήνας, η Γ’ ΕΛΜΕ Αθήνας, η ΕΛΜΕ Άνω Λιοσίων, Σύλλογοι ΠΕ Παρθενώνας, Μακρυγιάννης, Ρ. Ιμβριώτη, Α’ Αθηνών, Σεφέρης, Χαϊδάρι, Αιγάλεω, Λιόσια Ζεφύρι Φυλή, Αριστοτέλης, Αν. Αττικής ο Σωκράτης, Αμαρουσίου, Ηλιούπολης, Κ. Σωτηρίου, Αμαρουσίου, ΠΕ Αν Λιοσίων – Ζεφυρίου -Φυλής, ΠΕ Ηλιούπολης, σύλλογος ΠΕ Κ. Σωτηρίου, σύλλογος Σαλαμίνας. Ο σύλλογος ΠΕ Χανίων, η ΕΛΜΕ Χανίων, όλες οι ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης, οι Β’ Π.Ε. Ανατολικής Θεσσαλονίκης, Γ’ Π.Ε. Ανατολικής Θεσσαλονίκης, Ζ’ Π.Ε. Δυτικής Θεσσαλονίκης, ΠΕ Λαγκαδά, η ΕΛΜΕ Φωκίδας.

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Εργαζομένων ΕΛΚΕΘΕ, το Σωματείο Εργαζομένων Ε.ΚΕ.Β.Ε. ‘Αλέξανδρος Φλέμιγκ’, ο Σύλλογος Ερευνητών/τριών και Εργαζομένων στην Έρευνα Ηρακλείου.

Τα Εργατικά Κέντρα: Λαμίας, Άρτας, Ζακύνθου, Αγρινίου, Κεφαλονιάς – Ιθάκης, Νάουσας, Σάμου, Φωκίδας, Λάρισας, Λαυρίου, Πειραιά, Θεσπρωτίας, Λευκάδας, Ιωαννίνων.

Τη Δευτέρα 15/1 ΑΠΕΡΓΟΥΝ (δημόσιο):

ΑΔΕΔΥ , ΠΟΕΔΗΝ : σταση εργασίας από της 12 ως τη λήξη της βάρδιας

ΔΟΕ και ΟΛΜΕ: επιπλέον σταση εργασίας 8-12 και καλύπτεται όλη η μέρα

ΠΟΕ-ΟΤΑ: στάση εργασίας από 11 ως τη λήξη της βαρδιας

από την κοινή ωφέλεια τα σωματεία ΜΜΜ στο ΜΕΤΡΟ, τραμ, τρόλλεϋ και ΕΘΕΛ(μπλε λεωφορεία) 24ωρη απεργία

ελεγκτες ενέριας κυκλοφορίας – σταση εργασίας

 

 

Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί στιγμιότυπα από την άνοδο στα σκαλιά της Βουλής μελών της Πρωτοβουλίας Πρωτοβάθμιων Σωματείων. Ακολουθούν βίντεο με στιγμιότυπα από τη σημερινή απεργιακή διαδήλωση στην Αθήνα.

Δέστε βιντεο από την απεργιακή διαδηλωση:

Aπό την κινητοποίηση του ΠΑΜΕ :

 

 

 

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail