Κινητοποίηση Παρασκευή 1/9 στις 12μ στη Δνση ενάντια σε κατασκευασμένες υπεραριθμίες, συγχωνεύσεις, μετακινήσεις

Print Friendly, PDF & Email

Πατήστε εδώ για να εκτυπώσετε την ανακοίνωση : ΑΠ 134 έναρξη σχ.χρονιάς

ΑΠ 134/ 31-8-2017                                                 Προς: Δ/νση ΠΕ Αν Αττ., Σχ σύμβουλοι,  ΔΟΕ, τα μέλη

Συνάδελφοι και συναδέλφισσες,

το ΔΣ εύχεται καλή σχολική χρονιά. Καλή δύναμη σε όλους για συλλογικούς αποφασιστικούς αγώνες για να σταματήσουμε τον κατήφορο στην εκπαίδευση, την εργασία και τη ζωή μας.

Κινητοποίηση Παρασκευή 1/9 στις 12μ στη Δνση ενάντια σε κατασκευασμένες υπεραριθμίες, συγχωνεύσεις, μετακινήσεις

Με εγκύκλιο της 11ης Αυγούστου το Υπουργείο Παιδείας επανέρχεται όπως πέρσι, με τα ασφυκτικά χρονοδιαγράμματα, τα οποία τελικά, δεν εφαρμόστηκαν. Μεταξύ άλλων καλεί « 1/9 συνεδρίαση συλλόγων διδασκόντων για την κατανομή των τμημάτων και την ανάθεση μαθημάτων καθώς και τη διαπίστωση των κενών και των λειτουργικών υπεραριθμιών-πλεονασμάτων, τα οποία αποστέλλουν αυθημερόν στα υπηρεσιακά συμβούλια. ώστε να βγουν στη συνέχεια νέα κενά και υπεραριθμίες και να δηλωθούν ως τις 4/9 για να γίνουν οι προσλήψεις αναπληρωτών!» 

 Το υπουργείο Παιδείας θέλει να βάλει τους συλλόγους διδασκόντων να συναινέσουν στα ασφυκτικά όρια και τις περικοπές που προβλέπει η Υπ. Απόφαση για το «νέο ολοήμερο», να αποδεχτούν την αντιπαιδαγωγική λ0γιστική των ωρών αδιακρίτως μαθήματοςνα παραιτηθούν από την απαίτηση όλων των αναγκαίων εκπαιδευτικών λειτουργιών του δημόσιου σχολείου (ενισχυτική διδασκαλία, διάθεση όλων των ειδικοτήτων που προβλέπονται, ένα υπεύθυνο ολοήμερου  κλπ) με αποτέλεσμα τη λειτουργία των σχολικών μονάδων με λιγότερο εκπαιδευτικό προσωπικό, με περικοπή των μορφωτικών δικαιωμάτων των μαθητών και των εργασιακών των εκπαιδευτικών, με πολλαπλάσιες μετακινήσεις του εκπαιδευτικού  προσωπικού και ελαστικά ωράρια και λιγότερες προσλήψεις αναπληρωτών.

Σε αυτή την κατεύθυνση κινείται και η Δ/νση Αν. Αττικής θέτοντας το αυστηρό όριο των 11π.μ. της 1ης Σεπτέμβρη για αποστολή κενών και υπεραριθμιών από κάθε σχ. Μονάδα!!!

Η σχετική ανακοίνωση της ΔΟΕ  τεκμηριώνει τόσο το ανεδαφικό όσο και το παράνομο της πράξης αυτής κρίνοντας παράνομη την κατανομή τάξεων την 1η Σεπτέμβρη αν δεν τοποθετηθούν όλοι οι εκπαιδευτικοί.

Σχετικά με το χρονοδιάγραμμα για την ομαλή έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς 2017-18 που ανακοίνωσε το Υπουργείο Παιδείας

Ούτε το όλο το εκπαιδευτικό προσωπικό βρίσκεται την 1η Σεπτέμβρη στα σχολεία, ούτε όλες οι άδειες έχουν δηλωθεί αλλά ούτε κι οι υπηρεσιακές μεταβολές έχουν ολοκληρωθεί.

Ειδικά φέτος, για να λειτουργήσουν τα σχολεία τουλάχιστον με την περσινή επάρκεια, και για καλυφθεί η ώρα της σίτισης, χρειάζονται περισσότεροι εκπαιδευτικοί άρα και περισσότερες προσλήψεις αναπληρωτών δασκάλων/νηπιαγωγών και ειδικοτήτων !

Με βάση την περσινή εμπειρία με τις συναδέλφους των αγγλικών (ΠΕ06) και τα στοιχεία που δόθηκαν από τη Δνση στο Υπουργείο για τις αποσπάσεις εκτός, όπου υπολογίζει  πλεονάσματα – με βάση τις περικοπές της υπ απόφασης Φίλη – και σ΄ άλλες ειδικότητες.  ΔΕΝ ΘΑ ΑΠΟΔΕΧΤΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΔΙΑΘΕΣΗ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥ ΚΑΜΙΑΣ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑΣ ΕΚΤΟΣ ΤΗΣ ΑΝ ΑΤΤΙΚΗΣ.

Απαιτούμε:

  1. ένας/μία δάσκαλος/α για κάθε τμήμα
  2. για κάθε δύο τμήματα ολοήμερου, ορισμός ενός/μίας δασκάλου/ας υπεύθυνου/ης  ώστε να υπάρχει ένας υπεύθυνος για το ολοήμερο και να μην μετατρέπεται σε φύλαξη όπου κάθε ώρα θα μπαίνει και διαφορετικός δάσκαλος (κάνοντας λάστιχο τα ωράρια όλων των συναδέλφων πρωί και απόγευμα)
  3. Κάλυψη όλων των ωρών των ειδικοτήτων με τους αντίστοιχους εκπαιδευτικούς ειδικοτήτων και όχι με περισσεύματα ωρών άλλων εκπαιδευτικών.
  4. ένας/μία δάσκαλος/α σε κάθε τμήμα ένταξης
  5. ένας/μία δάσκαλος/α σε κάθε τμήμα υποδοχής
  6. ένας δάσκαλος/α για κάθε μαθητή/τρια με διάγνωση για παράλληλη στήριξη – καμία ανάθεση-μοίρασμα ωρών στο υπάρχον προσωπικό
  7. τις απαραίτητες ώρες ενισχυτικής διδασκαλίας στα τμήματα. Ορίζουμε από την αρχή ώρες ενισχυτικής στο πρόγραμμα. Απαιτούμε οι σχ. σύμβουλοι να στηρίξουν και παιδαγωγικά την αναγκαιότητα των ωρών αυτών αλλά και τη θετική τους λειτουργία στην ομαλή διαμόρφωση του προγράμματος ώστε να μην υπάρχουν πολλαπλές μετακινήσεις εκπαιδευτικών.
  8. με δύο νηπιαγωγούς για κάθε ολοήμερο τμήμα νηπιαγωγείου – τη λειτουργία όλων των νέων τμημάτων (6 στο σύλλογό μας) που έχουν αίθουσα για να λειτουργήσουν ώστε να μην διωχθεί από το δημόσιο Νηπιαγωγείο, κανένα προπήνηπιο στις αντίστοιχες περιοχές.
  9. Χωρισμός όλων των πληθωρικών τμημάτων με βάση τα αιτήματα του εκπαιδευτικού κινήματος. Κανένα τμήμα με πάνω από 25 μαθητές και καμιά μετακίνηση μαθητή σε άλλο σχολείο με σκοπό να μην γίνει διχοτόμηση του τμήματος.
  10. ένταξη όλων των προσφυγόπουλων στα πρωινά σχολεία και νηπιαγωγεία. Να υπάρξει ειδική μέριμνα για τα παιδιά στα κέντρα του Λαυρίου καθώς ο Ερυθρός Σταυρός έχει αποχωρήσει και πρέπει να αποκατασταθεί η επικοινωνία και ενημέρωση των προσφύγων από τη Δνση εκπαίδευσης και το σχ σύμβουλο ώστε να εγγραφούν στα σχολεία και να δημιουργηθούν τάξης υποδοχής σε όλα τα σχολεία του Λαυρίου και όπου αλλού είναι απαραίτητο.

Απαιτούμε ακόμη   πλήρη διαφάνεια στις μεταβολές, ανάρτηση όλων των κενών για μόνιμους και αναπληρωτές

Για να γίνουν  πράξη τα παραπάνω :

  • Καλούμε σε μαζική παράσταση διαμαρτυρίας  Παρασκευή 1/9/17 στις 12 το μεσημέρι στο ΠΥΣΠΕ, το οποίο συνεδριάζει για τις λειτουργικές υπεραριθμίες. Θα καλέσουμε και τους άλλους συλλόγους της Αν Αττικής σε κοινή κινητοποίηση.

Μπλοκάρισμα οποιασδήποτε προσπάθειας πλασματικών υπεραριθμιών, απόκρυψης κενών, συμπτύξεων τμημάτων, συγχωνεύσεων, υποχρεωτικών μετακινήσεων.

Να απαιτήσουμε υπολογισμό ωρών από το ωράριο για τις μετακινήσεις των εκπαιδευτικών καθώς και επιπλέον ώρες (2 για τις ειδικότητες σε κάθε σχολείο) για εκπαιδευτικές δραστηριότητες, πολιτιστικές ομάδες καθώς και την έγκριση όλων των ωρών ενισχυτικής διδασκαλίας.

  • Καλούμε όλους τους Συλλόγους Διδασκόντων να μην προχωρήσουν στην κατανομή με βάση τις ώρες αν προηγούμενα δεν στελεχωθούν τα σχολεία από όλους τους συναδέλφους (δασκάλους και ειδικότητες) γράφοντας όπως και η περσινή απόφαση του ΔΣ της ΔΟΕ:

Ο Σύλλογος Διδασκόντων του ……………………………………… Δημοτικού Σχολείου συνεδρίασε σήμερα …/9/2016 και διαπίστωσε ότι δεν μπορεί να προχωρήσει στην κατανομή και την ανάθεση ωρών επειδή δεν είναι παρόν το αναγκαίο προσωπικό (δάσκαλοι – ειδικότητες) και δεν έχουν ολοκληρωθεί οι υπηρεσιακές μεταβολές.

Καλούμε τους συλλόγους διδασκόντων  να αποτυπώσουν και να στείλουν στο σωματείο όλα τα κενά με βάση τις διεκδικήσεις μας σε νηπιαγωγούς, νηπιαγωγούς ειδικής αγωγής, καθώς και δασκάλους, δασκάλους ειδικής αγωγής (τμήματα ένταξης, παράλληλη στήριξη), εκπαιδευτικούς ειδικοτήτων (αγγλικών, γαλλικών, γερμανικών, φυσικής αγωγής, μουσικής, εικαστικών, θεατρικής αγωγής, πληροφορικής), ενισχυτική διδασκαλία και ολοήμερο, για να διεκδικήσουμε συλλογικά και αποφασιστικά την πλήρη κάλυψη τους με τις αντίστοιχες προσλήψεις εκπαιδευτικών.

  • Καλούμε και καλύπτουμε συνδικαλιστικά τους Συλλόγους διδασκόντων των Νηπιαγωγείων να προχωρήσουν στη συγκρότηση τμημάτων αμιγούς χαρακτήρα (αμιγώς κλασσικού, αμιγώς ολοήμερου προγράμματος) σύμφωνα με τις αιτήσεις των γονέων και την εναλλαγή της βάρδιας των Νηπιαγωγών στο Ολοήμερο Πρόγραμμα στο πλαίσιο της ίδιας σχολικής χρονιάς.

συνάδελφοι και συναδέλφισσες

συλλογικά και αποφασιστικά από την πρώτη μέρα της σχ χρονιάς υπερασπίζουμε την ολόπλευρη μόρφωση των παιδιών και τη δουλειά όλων των εκπαιδευτικών.

 

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail