Κάλεσμα σε έκτακτη ΓΣ του συλλόγου Τετάρτη 21/9 στις 6.30μμ στο 1ο ΔΣ Μαρκοπούλου

Print Friendly, PDF & Email

ΑΠ 69- 17/9/16                                                          Προς:  ΔΟΕ, μέλη

 

Το ΔΣ του συλλόγου καλεί όλους τους συναδέλφους να πάρουν μέρος στην έκτακτη ΓΣ του συλλόγου Τετάρτη 21/9 στις 6.30μμ στο 1ο ΔΣ Μαρκοπούλου για να συζητήσουμε και να πάρουμε αποφάσεις για :

  • την αγωνιστική συνέχεια και το πρόγραμμα δράσης της ΔΟΕ και του συλλόγου για να τη μεταφέρουμε στην ολομέλεια των προέδρων που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 24/9
  • την πραγματικότητα που διαμορφώνεται στα σχολεία και τα νηπιαγωγεία με την εφαρμογή των αντιεκπαιδευτικών μέτρων και την επιβολή της λειτουργίας των σχολείων με εκπαιδευτικούς λάστιχο. Πώς θα αντιπαρατεθούμε στη λογιστική των ωρών και τις περικοπές κάθε αντισταθμιστικής λειτουργίας στο δημόσιο σχολείο και πώς να κατοχυρώσουμε τα εργασιακά δικαιώματα και να αντιμετωπίσουμε συλλογικά την κατάσταση στα σχολεία.
  • το πώς να αντιμετωπίσουμε την εκπαιδευτική και ευρύτερη συγκυρία απέναντι τόσο στις εξελίξεις και την αντιεκπαιδευτική επίθεση όσο και με τη συνέχιση της επίθεσης προς ολόκληρη την κοινωνία με τα νέα προαπαιτούμενα για την εφαρμογή του Μνημονίου (φοροληστεία, εργασιακά, συνδικαλιστικές ελευθερίες, κατασχέσεις κλπ)
  • Η τοποθέτηση του Υπουργού Παιδείας στη ΔΟΕ τη μέρα της απεργίας και οι αναφορές του ότι : μόνιμοι διορισμοί δεν πρόκειται να γίνουν στο κοντινό μέλλον, «μόνο στην πρωινή βάρδια θα υπάρχει σταθερή εργασιακή σχέση», ότι υπάρχουν δάσκαλοι που «περισσεύουν», «δεν υπάρχουν κενά», «δεν μπορούμε να σπαταλάμε έτσι τα χρήματα του ελληνικού λαού», «η εκπαίδευση μπορεί να λειτουργήσει με λιγότερους εκπαιδευτικούς», « του χρόνου μπορούμε να μαζέψουμε κι άλλο τα πράγματα…». Οι οργανικές θέσεις είναι πολλές , ειδικά στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη, πρέπει να δούμε τι θα κάνουμε με αυτές.
  • στην πρωτοβάθμια απομένουν ελάχιστες πιστώσεις αναπληρωτών για να διατεθούν, κυρίως ειδικοτήτων και ειδικής αγωγής.
  • οι αντιδράσεις για τα νηπιαγωγεία υπάρχουν «γιατί ξεβολεύονται οι νηπιαγωγοί». «Επιτέλους ικανοποιήθηκε το αίτημα του ωραρίου των νηπιαγωγών», «τώρα έχουμε λίγα πολυδύναμα νηπιαγωγεία αλλά στόχος μας είναι να αυξηθούν».
  • για τις οργανικές θέσεις των μεταταγμένων  θα δοθούν στις διευθύνσεις, όσοι όμως «περισσεύουν» θα τίθενται σταδιακά στη διάθεση της Περιφέρειας.
  • η προαναγγελία και έμμεσο  άνοιγμα της συζήτησης για την αλλαγή του συνδικαλιστικού νόμου, τη σαφή  ενόχληση του  για τις δυναμικές κινητοποιήσεις των σωματείων στα υπηρεσιακά συμβούλια που δεν επέτρεψαν στη διοίκηση να κάνει απρόσκοπτα τις παρανομίες που προέβλεπαν οι εγκύκλιοι του υπουργείου.
  • τα τμήματα του ολοήμερου που θα ελέγχονται κάθε μήνα και θα δούμε τον Οκτώβρη πόσα θα συνεχίσουν να λειτουργούν.. κλπ

Όλα τα παραπάνω προοιωνίζουν όλα τα χειρότερα που προσπαθεί το Υπουργείο και η κυβέρνηση να επιβάλλουν!

Συλλογικά να συζητήσουμε και να πάρουμε αποφάσεις πριν βρεθούμε μπροστά σε νέα τετελεσμένα.

Όλοι στην έκτακτη ΓΣ του συλλόγου

Υποβολή υποψηφιοτήτων για τις εκλογές των αιρετών για ΠΥΣΠΕ – ΑΠΥΣΠΕ και ΚΥΣΠΕ.

Σύμφωνα με την εγκύκλιο του υπουργείου για τις εκλογές των αιρετών στα υπηρεσιακά συμβούλια αυτές θα πραγματοποιηθούν στις 2 Νοεμβρίου και η υποβολή των υποψηφιοτήτων λήγει στις 20 Σεπτεμβρίου.

Ενημερώνουμε ότι όποιος συνάδελφος θέλει είτε ατομικά είτε ως συνδυασμός να καταθέσει υποψηφιότητα για το ΠΥΣΠΕ Αν Αττικής μπορεί να καταθέσει την /τις υποψηφιότητες μέχρι της 19/9 στο ΔΣ του συλλόγου προκειμένου στις 20 να κατατεθεί από το ΔΣ στη Δ/νση.

Συγκέντρωση Νηπιαγωγών την Τετάρτη 21/9 στις 13:30μμ στη σχ. Σύμβουλο

Το ΔΣ του συλλόγου καλεί και πάλι όλες τις συναδέλφους νηπιαγωγούς να συντάξουν τα πρακτικά λειτουργίας των νηπιαγωγείων σύμφωνα με το σχέδιο της ΔΟΕ και του Συντονιστικού Νηπιαγωγών και να εκφράσουν έμπρακτα την αντίθεσή τους στο “νέο ενιαίο τύπο ολοήμερου νηπιαγωγείου” που εισήγαγε αιφνιδιαστικά το Υπ. Παιδείας.

Τα πρακτικά αυτά θα καταθέσει συλλογικά μαζί με όσες νηπιαγωγούς μπορούν να συμμετέχουν στην κινητοποίηση την Τετάρτη 21/9 στις 13:30μμ στη Σχολική σύμβουλο κα Κασσαβέτη στο γραφείο σχολικών συμβούλων στο Γέρακα.

Όσες/οι συνάδελφοι δε μπορούν να συμμετέχουν, καλούνται να επικοινωνήσουν με το ΔΣ και να δώσουν το πρακτικό της σχολικής τους μονάδας προκειμένου να κατατεθεί συλλογικά μαζί με τα υπόλοιπα.

Στην Ενότητα και την κοινή μας δράση η ελπίδα και η υπεράσπιση του Δημόσιου νηπιαγωγείου και της εργασίας όλων μας

ypografes syllogos

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail