Η πρόεδρος της ΟΛΜΕ πιο καθησυχαστική και από το Υπουργείο Παιδείας

Η πρόεδρος της ΟΛΜΕ πιο καθησυχαστική και από το Υπουργείο Παιδείας

μέχρι και οι δημοσιογράφοι της κρατικής

τηλεόρασης σας πήρανε χαμπάρι

Τα σχολεία ξεκίνησαν με πάνω από 20 χιλιάδες κενά, σε όλη τη χώρα. Δεκάδες από αυτά δεν άνοιξαν καθόλου. Οι μαθητές στριμώχνονται σε 30αρια τμήματα, οι μεταφορές τους, όπου χρειάζεται, δεν προβλέπεται να ξεκινήσουν άμεσα, ενώ σε πολλούς δήμους δεν υπάρχουν σχολικές καθαρίστριες.

Παρά την εκρηκτική πραγματικότητα που επικρατεί στα σχολεία, η υπηρεσιακή κυβέρνηση προσπαθεί να καθησυχάσει γονείς και εκπαιδευτικούς, καλώντας τους να κάνουν υπομονή.

Την ίδια στιγμή σε τηλεοπτική εκπομπή της ΕΤ1, η πρόεδρος της ΟΛΜΕ Ε. Ζωγραφάκη και συνδικαλίστρια του ΣΥΡΙΖΑ/ΜΕΤΑ, κινούμενη στο ίδιο μήκος κύματος με το υπουργείο, συναγωνίζονταν με το Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου, για το ποιος θα αθωώσει περισσότερο την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ. Ακόμα και οι ίδιοι οι δημοσιογράφοι της κρατικής τηλεόρασης αναγκάστηκαν να της επισημάνουν ότι παρουσιάζεται πιο καθησυχαστική και από το Υπουργείο.

Στην ίδια γραμμή εξωραϊσμού της πραγματικότητας και αποπροσανατολισμού κινείται και η ανακοίνωση της Ομοσπονδίας για τη νέα χρονιά (την υπερψήφισαν ΣΥΝΕΚ και ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ), η οποία σχεδόν απαλλάσσει την συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ από τις μεγάλες ευθύνες της για την ψήφιση του 3ου Μνημονίου, μαζί με ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΠΟΤΑΜΙ.

Αποκρύπτουν την αιτία της αντιλαϊκής πολιτικής που εφαρμόζουν τα τελευταία χρόνια όλες οι κυβερνήσεις που πέρασαν. Είναι η πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η πολιτική που στηρίζει το κεφάλαιο και την εξουσία του που βασανίζει τις λαϊκές οικογένειες, τσακίζει τα  μορφωτικά δικαιώματα των παιδιών μας.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους εκπαιδευτικούς να βγάλουν συμπεράσματα, για το ρόλο που παίζουν οι ηγεσίες αυτών των δυνάμεων. Αποδυναμώνουν το συνδικαλιστικό κίνημα, υπονομεύουν τους αγώνες και την αντίσταση των εργαζομένων και με τη στάση τους τελικά, βάζουν πλάτη στην εφαρμογή της αντιλαϊκής πολιτικής.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους εκπαιδευτικούς να αξιοποιήσουν τις βουλευτικές εκλογές ως μια ευκαιρία για να καταδικάσουν τα κόμματα των μνημονίων και κάθε αντιλαϊκή πολιτική.

Δίνουμε απάντηση στην αντιλαϊκή επίθεση, ψηφίζουμε με κριτήριο την ισχυροποίηση των λαϊκών αγώνων, την ικανοποίηση των αναγκών και δικαιωμάτων μας.

Όλοι μαζί στον αγώνα! Όλοι μαζί στο δρόμο της ανατροπής!