Εξυπηρέτηση σκοπιμοτήτων και ακραίων γραμμών με εξωθεσμική λειτουργία από την ‘Αν. Κίνηση’ στη ΓΣ του Συλλόγου

ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ

ΣΥΛΛΟΓΟΥ «ΚΩΣΤΑΣ ΣΩΤΗΡΙΟΥ»                            25 Μαΐου 2016

Δυστυχώς, για μια ακόμη φορά, αποδείχτηκε ότι η αυτοαποκαλούμενη ΑΚ-Ανταρσύα του Συλλόγου μας δίνει προτεραιότητα στην εξυπηρέτηση των ακραίων γραμμών και όχι στη στήριξη των Συναδέλφων και στη σύμπτυξη ενός κοινού μετώπου, όπως ΟΜΟΦΩΝΑ είχαμε συμφωνήσει σε επίπεδο ΔΣ. Αυτό που έγινε στη ΓΣ του Συλλόγου δεν έχει προηγούμενο και είναι μνημείο αντιθεσμικής λειτουργίας. Συγκεκριμένα:

Ομόφωνα είχαμε συμφωνήσει στο ΔΣ (ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ-ΑΚ) να προτείνουμε προς τη ΓΣ του Συλλόγου πλαίσιο δράσης για το επόμενο διάστημα που απαντά στις επιταγές των καιρών και της περιόδου. Με συντριπτική πλειοψηφία η πρόταση έγινε δεκτή και πέρασε από τους Συναδέλφους, οι οποίοι με ικανοποίηση δέχτηκαν και τη σύμπνοια απόψεων που υπήρξε. Αφού έγινε αυτό, πήρε τον λόγο ο πρόεδρος του Συλλόγου και άρχισε να προτείνει ένα κατεβατό-πλαίσιο δράσης στενά κομματικό και παραταξιακό ενώ κατά τη … διάρκεια της ανάγνωσης οι συνάδελφοι άρχισαν ήδη να …αποχωρούν. Με τον τρόπο αυτό δυναμίτισε το κλίμα αμέσως και προκλήθηκε ένταση χωρίς προηγούμενο. Μη αποδεχόμενοι το καπέλωμα που επιχειρούσε να κάνει ζητήσαμε να γίνει καταμέτρηση και η πρόταση-πλαίσιο που προτάθηκε πήρε 34 ψήφους υπέρ και 20 κατά. Αμέσως καταθέσαμε ένσταση, προφορικά και γραπτά, γιατί εξόφθαλμα αυτή η πρόταση δεν εκπροσωπεί έναν Σύλλογο 700 και πλέον Συναδέλφων μόνο και μόνο επειδή αποτελεί ιδεολογικό μανιφέστο του προέδρου και κάποιων άλλων. Σε κάθε περίπτωση η κατάθεση γίνεται όταν οι Συνάδελφοι είναι στην αίθουσα και όχι όταν αποχωρούν απηυδησμένοι από τέτοιες τακτικές, δηλαδή να επιχειρείται να γίνει απόφαση της συνέλευσης ακόμη και με ελάχιστες ψήφους, μια πάγια τακτική της ΑΚ που την ξέρουν καλά οι Συνάδελφοι και ιδιαίτερα οι λίγο παλιότεροι.

Λυπούμαστε βαθύτατα, δεν είναι δυνατόν ακόμα και αυτές τις κρίσιμες ώρες το μέλος του προεδρείου της ΓΣ από την ΑΚ και ο ομοϊδεάτης του  πρόεδρος του Συλλόγου να λειτουργούν ως διεκπαιραιωτές ακραίων παραταξιακών και κομματικών γραμμών, δεν είναι δυνατόν να διχάζουν και όχι να ενώνουν όπως επιβάλει ο θεσμικός τους ρόλος.

Είναι κρίμα που η αγωνία των Συναδέλφων που απειλούνται με απόλυση έρχεται δεύτερη και τρίτη κατά σειρά και προτίμησαν να τινάξουν, για μια ακόμη φορά, τη ΓΣ στον αέρα, μια ΓΣ που κατά γενική ομολογία πήγαινε ομαλά και θα έπαιρνε αποφάσεις με συντριπτική πλειοψηφία. Λυπηρό να μην αντιλαμβάνεται ο πρόεδρος του Συλλόγου τον ρόλο του και να λειτουργεί ως κομματικός εγκάθετος.

Συνάδελφισσες και Συνάδελφοι,

Θεωρούμε, ότι για να δυναμώσουμε τον συνδικαλισμό είναι απαραίτητο να χτίσουμε σχέσεις ειλικρίνειας και σεβασμού μεταξύ μας και να μην αντικαταστήσουμε απλώς τις παλαιοκομματικές παρατάξεις με νέα «μακριά χέρια» αριστερών και νέων δεξιών κομμάτων και κυβερνήσεων.

Στηρίζουμε την κοινή πρόταση του ΔΣ όπως κατατέθηκε και ψηφίστηκε και δεν αναγνωρίζουμε αποφάσεις που παίρνονται με 34 ψήφους, οι οποίες δε δεσμεύουν ούτε το ΔΣ ούτε κανέναν. Και το μπάχαλο έχει όρια, κρίμα για τον Σύλλογο.

Καλούμε όλους τους Συναδέλφους και ιδιαίτερα τους νεότερους να προχωρήσουμε όλοι μαζί σε όσα συμφωνήσαμε και να μην αφήσουμε πρόσωπα που υπηρετούν κόμματα και  ακραίες φωνές, που δε σέβονται τίποτα πια στον Σύλλογό μας, να προσπαθούν να μας καπελώνουν κάθε φορά.

ΕΝΟΤΗΤΑ-ΑΓΩΝΑΣ-ΑΝΑΤΡΟΠΗ