Ενημερωτικό αιρετών: Ούτε το 1/5 των κενών ειδικοτήτων στην Αν. Αττική δεν καλύπτουν οι προσλήψεις αναπληρωτών στις 1/10

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ των
αιρετού Κώστα Τουλγαρίδη 6977002645, kostoulgaridis@yahoo.gr και αναπληρωτή αιρετού Χρήστου Κανδηλώρου 6977531018, hcatri@gmail.com
εκλεγμένων με το ΕΝΩΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ από:
τους ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΤΗΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΟΧΘΗΣ
του συλλόγου «ΣΩΚΡΑΤΗΣ»
την ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΙΝΗΣΗ του συλλόγου «Κ. ΣΩΤΗΡΙΟΥ»
την ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ- – ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ του συλλόγου «Α. ΔΕΛΜΟΥΖΟΣ»
τη ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΓΙΑ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΑΓΩΝΑ του συλλόγου Γλυφάδας/ Βάρης/ Βούλας/ Βάρκιζας/ Βουλιαγμένης

Με τους διορισμούς των αναπληρωτών ειδικοτήτων στις 1/10 το Υπ Παιδείας συνεχίζει τον εμπαιγμό και εγκαταλείπει τα δημόσια σχολεία στην τύχη τους.

Συγκεκεριμένα οι προσλήψεις στην Αν. Αττική έχουν ως εξής:

για 22 κενά ΠΕ06 Αγγλικών προσέλαβε 4
για 61 κενά ΠΕ08 Εικαστικών προσέλαβε 16
για 42 κενά ΠΕ11 Γυμναστών προσέλαβε 8
για 63 κενά ΠΕ16 Μουσικών προσέλαβε 9
για 15 κενά ΠΕ 19-20 Πληροφορικής προσέλαβε 3
για 50 κενά ΠΕ 32 καιΠΕ 18 Θεατρολογίας προσέλαβε 9
για 12 κενά ΠΕ 07 Γερμανικών ΔΕΝ προσέλαβε κανέναν

ΣΥΝΟΛΙΚΑ στην Αν. Αττική για 265 κενά ειδικοτήτων έγιναν 50 προσλήψεις αναπληρωτών για τα ΕΑΕΠ σχολεία

Οι προσλήψεις των ειδικοτήτων που ανακοίνωσε το Υπ. Παιδείας στις 1/10 ( 1574 προσλήψεις για 1380 σχολεία ΕΑΕΠ σε όλη την Ελλάδα) αποδεικνύουν ότι έχουν αποφασίσει να εγκαταλείψουν το δημόσιο σχολείο στην τύχη του και ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΛΥΨΟΥΝ ΟΛΑ ΤΑ ΚΕΝΑ των εκπαιδευτικών ενώ καταδικάζει στην ανεργία χιλιάδες από τους εκπαιδευτικούς που δούλευαν ως αναπληρωτές τα προηγούμενα χρόνια.

Φαίνεται ακόμα ότι οι υποσχέσεις του Υπουργείου περί κάλυψης των κενών μέχρι 10/10 αποδεικνύονται « όνειρο θερινής νυκτός» και η “κάλυψη” των κενών θα συνεχιστεί για μακρύ χρονικό διάστημα αφήνοντας τους συναδέλφους αναπληρωτές σε καθεστώς αγωνίας και επισφάλειας, τα σχολεία σε πανικό καθώς τα προγράμματα (διδακτικά και ωρολόγια αλλάζουν καθημερινά) και τους γονείς σε απόγνωση.
Οι εγκρίσεις από άλλους πόρους (ΠΔΕ και κρατικό προϋπολογισμό) δεν έχουν εγκριθεί οπότε είναι σαφές πως δεν υπάρχει πρόβλεψη για την κατανομή τους ανά κλάδο και άρα σύμφωνα με τις ανάγκες των σχολείων. Δεν υπάρχει κανένας σχεδιασμός για διορισμούς.

Διαβάστε περισσότερα: Δελτίο Τύπου για την κινητοποίηση γονέων και εκπαιδευτικών στις 1/10/2015 στο Υπ. Παιδείας

Εκεί φαίνεται και η αλαζονεία η προκλητικότητα και επίθετική στάση προς γονείς και εκαπιδευτικούς που επέδειξε το Υπ. Παιδείας δια του εκπροσώπου του ΓΓραμματέα κου Χασάπη όταν αντί να ζητήσει συγνώμη για την πολιτική κατάρευσης του δημόσιου σχολείου και να πει τι θα κάνει το Υπ. Παιδείας για να την αντιμετωπίσει κατέφυγε σε ειρωνείες, απαξίωση και εμπαιγμό στους φορείς. Θυμίζουμε την αμίμητη αποχώρησή του στη μέση της συνάντησης όταν στην ερώτηση του πότε θα καλυφθούν τα κενά απάντησε “σήμερα και σεις με εμποδίζεται να δουλέψω γι αυτό”!!! για να ανακοινώσει μετά από λίγες ώρες μόνο τις ελάχιστες προσλήψεις αναπληρωτων ειδικοτήτων. Αποδεικνύεται για άλλη μια φορά ότι ΔΕΝ υπάρχει φιλολαϊκό πρόσωπο στην εφαρμογή του βάρβαρου Μνημονίου και ότι ο αυταρχισμός, η αλλαζονεία και η επίθεση στον αγωνιζόμενο κόσμο είναι το αναγκαίο χαρακτηριστικό όσων εφαρμόζουν αυτή την πολιτική.

Το 3ο Μνημόνιο συνεχίζει και εντείνει τις περικοπές των 5 τελευταίων χρόνων στην εκπαίδευση και ΤΩΡΑ τα σχολεία έχουν φτάσει στο σημείο μηδέν – στα πρόθυρα της κατάρρευσης.

Το ΥΠΕΘ ανέφερε πρόσφατα ότι τα ΕΣΠΑ έχουν πολύ λίγες πιστώσεις (πχ.για ειδικότητες) και ότι στο εξής εξαιρείται η Αττική (δηλαδή εκεί που βρίσκονται σχεδόν τα μισά σχολεία της χώρας), τα Δωδεκάνησα και η Δυτ. Μακεδονία από τα ΕΣΠΑ καθώς θεωρούνται εύπορες περιοχές!!! και θα πρέπει να καλύψουν αυτές τις περιοχές με πιστώσεις από το ΠΔΕ (πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων) σε όλους τους εκπαιδευτικούς!!!

Η συγκεκριμένη πληροφορία ουδέποτε δόθηκε από το Υπουργείο σε γνώση των αναπληρωτών εκπαιδευτικών πριν από τη συμπλήρωση των αιτήσεων και μάλιστα φέτος έκαναν αιτήσεις δύο φορές. Το αποτέλεσμα είναι να παραπλανηθούν στη συμπλήρωση των αιτήσεων τους καθώς βασίστηκαν στα δεδομένα προσλήψεων των προηγούμενων χρόνων.

Είναι ευθύνη όλων μας – του εκπαιδευτικού και γονεϊκού κινήματος – να πάρουμε χωρίς καθυστέρηση πρωτοβουλίες για κλιμάκωση του αγώνα για να σπάσουμε τα ασφυκτικά όρια του Μνημονίου και να εξασφαλίσουμε το δικαίωμα στη μόρφωση για τα παιδιά μας και την εργασία στους εκπαιδευτικούς που στην πράξη βρίσκονται απολυμένοι και δε φαίνεται ότι θα δουλέψουν, μετά από πολλά χρόνια.
Σε ότι αφορά τους συναδέλφους αναπληρωτές που προσλήφθηκαν στις 1/10 :
Δηλώνουμε για άλλη μια φορά ότι πρέπει να ανακοινωθούν όλα τα κενά και να μην υπάρξει από τη δ/νση καμιά λογική υποχρεωτικών τοποθετήσεων σε επιλεγμένα κενά. Άλλωστε είναι τόσο αστεία τα μεγέθη ώστε οι τοποθετήσεις των συναδέλφων δεν μπορούν να λύσουν το μεγάλο πρόβλημα των σχολείων όπως και αν αυτοί τοποθετηθούν.
Η μόνη λύση είναι η άμεση πρόσληψη όλων των αναγκαίων εκπαιδευτικών για την κάλυψη όλων των κενών. ΔΕ θα αποδεχτούμε καμιά διαχείριση που προσπαθεί στην πλάτη των συναδέλφων να κρύψει το πραγματικό πρόβλημα της λειτουργίας των σχολείων .

Στηρίζουμε το κάλεσμα των εκπαιδευτικών ειδικοτήτων Δευτέρα 5-10 και ώρα 10:00 στο Υ.Π.Ε.Θ.

Περισσότερα: Αναπληρωτές ειδικοτήτων: κάλεσμα σε νέα συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Δευτέρα 5-10 και ώρα 10:00 στο Υ.Π.Ε.Θ.
Δεν καλύπτουμε κανένα κενό ειδικοτήτων ούτε σε σχολεία ΕΑΕΠ, ούτε σε παλαιού τύπου, δε δεχόμαστε καμία ανάθεση, καμία υπερωρία προκειμένου να κουκουλώσουμε την κατάσταση.