ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ 17/7/2015 του ΑΠΥΣΠΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Print Friendly, PDF & Email

ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΑΙΡΕΤΩΝ ΤΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

(ΤΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΠΟΥ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΟ  ΠΑΜΕ )

ΘΕΜΑ: ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΑΠΥΣΠΕ ΑΤΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΕΙΣ ΕΚΠ/ΩΝ ΠΕ ΣΤΙΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ 2015-2016

  1. Τα κενά σε διοικητικό προσωπικό που είναι πάρα πολλά, πρέπει να καλυφθούν άμεσα όχι μέσω αποσπάσεων εκπαιδευτικών αλλά με προσλήψεις μόνιμου διοικητικού προσωπικού, ανάλογα με τις ανάγκες κάθε υπηρεσίας.

Εκπαιδευτικοί πρέπει να αποσπώνται μόνο για αντικείμενα που άπτονται θεμάτων παιδαγωγικής καθοδήγησης. Οι θέσεις αυτές πρέπει να θεσμοθετηθούν από το ΥΠΟΠΑΙΘ, να οριοθετηθούν και να προκηρυχθούν, με 100% αντικειμενικά και μοριοδοτούμενα κριτήρια. Οι Διευθύνσεις, όπως και η Περιφερειακή Διεύθυνση, πρέπει έγκαιρα να προκηρύσσουν τις κενές θέσεις για τα εν λόγω αντικείμενα, ώστε να είναι γνωστές σε όλους τους εκπαιδευτικούς και κατόπιν να γίνονται οι αιτήσεις.

  1. Οι αποσπάσεις σε διοικητικές θέσεις να σταματήσουν να λειτουργούν σαν εργαλείο για μη υπηρέτηση οργανικών θέσεων, σαν μέσο συγκέντρωσης μορίων που δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα αλλά και σαν έκφραση αξιολόγησης συναδέλφων από την εκάστοτε διοίκηση που γίνεται με καθαρά υποκειμενικά κριτήρια.
  2. Οι αποσπάσεις τόσων εκπαιδευτικών θα δημιουργήσουν επιπλέον προβλήματα στα σχολεία, που ήδη βιώνουν σοβαρότατες ελλείψεις εκπ/ού προσωπικού. Δεδομένων των προγραμματισμένων – ελάχιστων φετινών διορισμών, είναι φανερό ότι η κατάσταση το Σεπτέμβρη στα σχολεία θα είναι εξαιρετικά δύσκολη για εκπ/ούς-μαθητές.
  3. Αποσπάσεις συναδέλφων θα υπερψηφίσουμε μόνο για σοβαρούς λόγους υγείας και για πολύ σοβαρούς κοινωνικούς λόγους, σε περιπτώσεις που πρέπει να επιδειχθεί η πρέπουσα αλληλεγγύη.
  4. Αν δεν παίρνονται υπ’ όψιν τα παραπάνω, δεν μπορεί ν ’αλλάξει η κατάσταση. Διαιωνίζεται απλώς το πρόβλημα και διαχειριζόμαστε τη φτώχεια μας.
  5. Ως Αγωνιστική Συσπείρωση εκφράζουμε την επιφύλαξή μας για την όλη διαδικασία που εξελίσσεται.

 

ΑΓΓΕΛΟΝΙΔΗ ΧΡΙΣΤΙΝΑ (ΤΑΚΤΙΚΟ ΜΕΛΟΣ)

xagelon@yahoo.gr 6945385686

ΜΕΡΑΜΒΕΛΙΩΤΑΚΗ ΧΡΥΣΟΥΛΑ (ΑΝΑΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΟ ΜΕΛΟΣ)

Chrisoulamera@yahoo.com 6974511662

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail