ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ Νο 6 Για τη Πράξη 16/16-06-2017 συνεδρίαση ΠΥΣΠΕ Ανατ. Αττικής και σύγκληση διευρυμένου ΠΥΣΠΕ –Συμβούλιο επιλογής για εξέταση ενστάσεων

Print Friendly, PDF & Email

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ των αιρετών εκπροσώπων:

Βιολέττας  Πατέλη  6976372500,   v-pateli@windowslive.com /

Χρήστου Κανδηλώρου 6977531018, hcatri@gmail.com

εκλεγμένων  με το        ΕΝΩΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ

                                            Παρεμβάσεις Κινήσεις Συσπειρώσεις ΠΕ

από τους συλλόγους «ΣΩΚΡΑΤΗΣ», «Κ. ΣΩΤΗΡΙΟΥ», «Α. ΔΕΛΜΟΥΖΟΣ» και  του συλλόγου Γλυφάδας/ Βάρης/ Βούλας/ Βουλιαγμένης

 

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ Νο 6

Για τη Πράξη 16/16-06-2017 συνεδρίαση ΠΥΣΠΕ  Ανατ. Αττικής και σύγκληση διευρυμένου ΠΥΣΠΕ –Συμβούλιο επιλογής για εξέταση ενστάσεων

ΠΥΣΠΕ 16/6/17

Αναγνώριση συνάφειας μεταπτυχιακών

Μετά από  γραπτό αίτημα   που υποβάλλαμε με θέμα μεταπτυχιακά αναπληρωτών σε εκκρεμότητα,  επισημαίνοντας τον κίνδυνο να χάσουν οι συνάδελφοι την αναγνώριση και τη μισθολογική διαφορά, εξαιτίας της παρελκυστικής τακτικής της Δ/ντριας με συνεχείς αναβολές επί μήνες και εμμονή σε γραφειοκρατική διαδικασία, υποχρεώθηκε να δεσμευτεί η δ/νση να περάσει όλα τα μεταπτυχιακά αναπληρωτών μέχρι την ημέρα απόλυσής τους ώστε να διασφαλιστεί η μισθολογική τους αποζημίωση.

Στο ΠΥΣΠΕ 16/6/17 έγινε γνωμοδότηση- χορήγηση συνάφειας μεταπτυχιακών τίτλων σπουδών  9  αναπληρωτών εκπαιδευτικών και 3 μονίμων.

Απαιτήσαμε η χορήγηση συνάφειας μαζί με τη γνωμοδότηση της γνησιότητας του φορέα έκδοσης  να προστεθεί στο φάκελο των συναδέλφων αναπληρωτών ώστε να χρησιμοποιηθεί την επόμενη χρονιά πρόσληψης τους είτε στη Δ/νση Ανατολικής Αττικής, είτε σε οποιαδήποτε άλλη Δ/νση προκειμένου να αποφευχθεί  προστιθέμενη ταλαιπωρία για τους διοικητικούς  και αγωνία για τους συναδέλφους.

Για την έγκαιρη παραλαβή των δικαιολογητικών απόλυσης αναπληρωτών

Επισημάναμε  την αναγκαιότητα έγκαιρης παραλαβής των εντύπων απόλυσης των αναπληρωτών  γνωρίζοντας την ταλαιπωρία από προηγούμενα χρόνια και τις δυσκολίες σε σχέση με τον ΟΑΕΔ.

Η Δ/ντρια δεσμεύτηκε να διενεργήσει διαδικασία άμεσης παραλαβής.

Η διαδικασία όπως ανακοινώθηκε από τη Δ/νση.

http://dipe-anatol.att.sch.gr/index.php/tmima-e-s-p-a/2045-paralavi-eggrafon-apolysis-anapliroton-ekpaideftikon-2016-17

Επιπλέον τμήματα Νηπιαγωγείων

Καθ΄ όλη τη διάρκεια των εγγραφών των προνηπίων –νηπίων επιμείναμε στη δ/νση να γίνουν δεκτές  όλες οι αιτήσεις  και να μη γίνει καμία διαδικασία κληρώσεων. Σε  συνεννόηση με τις νηπιαγωγούς διεκδικήσαμε και  κατοχυρώσαμε να δημιουργηθούν επιπλέον τμήματα πρωινού και  δευτέρου  Ολοημέρου  σε Ν/Γ όπως στο  Ν/Γ Αγ. Μαρίνας Κορωπίου, 2ο Ν/Γ Παιανίας, 2ο Ν/Γ Κορωπίου αλλά και την επαναλειτουργία του 3ου Ν/Γ Κερατέας πρωινού και ολοήμερου.

Στην αρχική εισήγηση της Δ/νσης για τη δημιουργία παραρτημάτων νηπιαγωγείων (για τα Ν/Γ : 1o Γλυκών Νερών , 10ο Γέρακα, στο 6Ο Αρτέμιδος ) λόγω αύξησης του μαθητικού πληθυσμού και έλλειψης χώρων  στα υπάρχοντα κτίρια   ζητήσαμε να προστεθεί  και παράρτημα του Νηπιαγωγείου Κιτσίου που λόγω της λειτουργίας ΣΔΙΤ  και των απαγορευτικών επεμβάσεων στο χώρο από την ιδιωτική εταιρεία που το εκμεταλλεύεται, υπήρχε κίνδυνος να αποκλείσουν  φέτος περισσότερα από 25 νήπια-προνήπια.

Σύμφωνα με τα παραπάνω έχουμε αύξηση τουλάχιστον 10 τιμημάτων πρωινού και ολοημέρου  και ανάλογες θέσεις εργασίας στην Α΄ Ανατολικής Αττικής.

Χορηγήθηκαν 4  άδειες άσκησης ιδιωτικού έργου με αμοιβή σε συναδέλφους που τις αιτήθηκαν.

Για την πρώτη συνάντηση Διευρυμένου ΠΥΣΠΕ (συμβουλίου επιλογής στελεχών)

Η Πρόεδρος του Διευρυμένου ΠΥΣΠΕ Β. Ξυθάλη,  προσκάλεσε τα μέλη του Συμβουλίου (τακτικά και αναπληρωματικά) στην συνεδρίαση της Παρασκευής 16-6-2017 προκειμένου να συζητηθεί η διαδικασία Κρίσεων Δ/ντών  σύμφωνα με τις εγκυκλίους του ΥΠ.Π.Ε.Θ.

Η σύνθεση του συμβουλίου επιλογής έχει ως εξής:

Διορισμένα μέλη: η πρόεδρος, ένας σχολικός σύμβουλος και ένας εκπαιδευτικός με δεκαπενταετή τουλάχιστον εκπαιδευτική υπηρεσία. Τα ανωτέρω επιπλέον μέλη ορίζονται με τους αναπληρωτές τους με απόφαση του Υπουργού Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων ύστερα από γνώμη του οικείου Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης. Τα δύο τακτικά διορισμένα μέλη  του ΠΥΣΠΕ καθώς και οι αναπληρωτές τους είναι εκτός διαδικασίας λόγω υποψηφιότητας τους στην επιλογή διευθυντών. Δεν έχουν αντικατασταθεί.  Τα αιρετά μέλη με τους αναπληρωτές αντίστοιχα.

Το συμβούλιο επιλογής έχει πολύ αυξημένες αρμοδιότητες και τα  3 εναπομείναντα μέλη (με τους αναπληρωτές τους) είναι διορισμένα από την κυβέρνηση και μάλιστα με εντελώς αδιαφανείς διαδικασίες (χωρίς καν πρόσκληση ενδιαφέροντος).

Αναλυτικά: Τη Δ/ντρια εκπαίδευσης Ξυθάλη Βασιλική, με αναπληρωματική την  Δέδε Δέσποινα , τον Σιαφλιάνη  με αναπληρωματικό τον Τσαμπαλίκο  Μιχάλη, τη σχολική σύμβουλο Σαλαγιάννη Μαρία με αναπληρωματικό τον Χαλάτση Παναγιώτη και τους αιρετούς εκπροσώπους Βιολέττα Πατέλη με αναπληρωματικό τον Χρήστο Κανδηλώρο και Δημήτρη Τρίμπο με αναπληρωματικό τον Παναγιώτη Ευαγγέλου.

Στην εναρκτήρια  συνεδρίαση συμμετείχαμε όλα τα τακτικά μέλη  με τους αναπληρωτές.

Μετά την εισήγηση της προέδρου για τη διαδικασία επιλογή  στελεχών που θα ακολουθηθεί   καταθέσαμε τη  δήλωση  μας και τοποθετηθήκαμε για τη στάση-αποχή από τη διαδικασία  που θα κρατήσουμε.

Όσον αφορά την εκδίκαση ενστάσεων επί του προσωρινού ενιαίου αξιολογικού πίνακα των αντικειμενικών μορίων των υποψήφιων Δ/ντών της Δ/νσης Π.Ε. Αν. Αττικής.

Δεν επικυρώνουμε τη μοριοδότηση όπως κατατέθηκε και ανακοινώθηκε μονοπρόσωπα από η διεύθυνση χωρίς σύγκληση υπηρεσιακού συμβουλίου.

Εξετάσαμε αναλυτικά τις ενστάσεις των συναδέλφων. Ικανοποιήθηκαν 11 ενστάσεις.

Υποστηρίξαμε και καταθέσαμε εγγράφως  την αδικία της μη προσμέτρησης  ξένης γλώσσας σε 8 υποψηφίους  από τη στιγμή που κατατέθηκε ο τίτλος εμπρόθεσμα. Θεωρούμε ότι η υποβολή μετάφρασης των ξένων γλωσσών δεν αποτελεί συμπληρωματικό δικαιολογητικό  ώστε να εμπίπτει στην καταληκτική ημερομηνία υποβολής 6/6. Υποστηρίξαμε όλες τις ενστάσεις  που αφορούσαν το θέμα αυτό πολλώ δε μάλλον 2 συναδέλφων που στις κρίσεις του 2015  είχε προσμετρηθεί η ξένη γλώσσα (είχαν κατατεθεί και τότε τα πλήρη δικαιολογητικά)  ενώ τώρα χάνουν 0,5 μόρια. Ζητάμε να γίνουν δεκτές και  να προσμετρηθούν στα μόρια του κάθε ενιστάμενου

Οι προϋπηρεσίες προσμετρήθηκαν για όλους τους υποψηφίους έως 6/6/17.

Ανακοινώθηκε η λίστα 4θεσιών και άνω σχολείων.

Προσοχή στα παρακάτω σχολεία , των οποίων η λειτουργικότητα είναι πιθανόν να μειωθεί:

ΑΓΙΩΝ ΑΠΟΣΤΟΛΩΝ 4/ΘΕΣΙΟ  (ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΑ 3/ΘΕΣΙΟ)
ΜΑΛΑΚΑΣΑΣ 4/ΘΕΣΙΟ  (ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΑ 3/ΘΕΣΙΟ)

Ανακοινώθηκαν από τη Δ/νση Αν. Αττικής  οι αποσπάσεις εντός ΠΥΣΠΕ  με καταληκτική ημερομηνία 30/6 .

Δηλώνετε ΜΟΝΟ σχολικές μονάδες που επιθυμείτε και όχι δημοτικές ενότητες. (σύνολο προτιμήσεων: 20).

 

Δε θα αποδεχτούμε να γίνουν ερωτήσεις και να είναι κριτήριο η αποδοχή και υλοποίηση της αξιολόγησης  στάση που στρέφεται συνολικά ενάντια στον κλάδο και στις θέσεις του και  να χρησιμοποιηθούν  προσχηματικά και κατά την κρίση των διορισμένων μελών  οι  γνωμοδότησεις – τα πρακτικά που συμπληρωθήκαν. Ειδικά, για τα φύλλα αποτίμησης, η προκήρυξη της απεργίας/αποχής που έχει κηρύξει η ΔΟΕ και η ΑΔΕΔΥ, καθώς και η μαζική συμμετοχή των εκπαιδευτικών και των σχολικών μονάδων σε αυτή, έχει ήδη εξασφαλίσει ότι κανένα τέτοιο χαρτί δεν είναι πια ούτε διοικητικά ούτε αξιολογικά υπολογίσιμο.

Δεσμευόμαστε να ενημερώνουμε τον κλάδο σε κάθε φάση της διαδικασίας επιλογής.

 

 

 

 

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail