ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ Νο 5 Για τις συνεδριάσεις του ΠΥΣΠΕ που αφορούν τις μεταθέσεις –οριστικές τοποθετήσεις και άλλα

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ των αιρετών εκπροσώπων:

Βιολέττας  Πατέλη  6976372500,  v-pateli@windowslive.com /

Χρήστου Κανδηλώρου 6977531018, hcatri@gmail.com

εκλεγμένων  με το        ΕΝΩΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ

Παρεμβάσεις Κινήσεις Συσπειρώσεις ΠΕ

από τους συλλόγους «ΣΩΚΡΑΤΗΣ», «Κ. ΣΩΤΗΡΙΟΥ», «Α. ΔΕΛΜΟΥΖΟΣ» και  του συλλόγου Γλυφάδας/ Βάρης/ Βούλας/ Βουλιαγμένης

Μέσα στο Πάσχα ζητήθηκε αιφνιδιαστικά από την περιφέρεια  ο προσδιορισμός της οργανικής σύνθεσης των σχολείων πριν τη διαδικασία των μεταθέσεων δηλ. τα ελλείμματα και πλεονάσματα. Από τη διαδικασία απείχαμε και καταγγείλαμε ΔΗΛΩΣΗ –ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ των αιρετών στο ΠΥΣΠΕ ΑΝ.ΑΤΤΙΚΗΣ : Για το αιφνιδιαστικό προσδιορισμό οργανικής σύνθεσης

Ο σύλλογος «Κ. Σωτηρίου» πραγματοποίησε παράσταση διαμαρτυρίας στο ΠΥΣΠΕ και τελικά λόγω της αποχής των αιρετών και της απουσίας και διορισμένου μέλους ακυρώθηκε η συνεδρίαση του ΠΥΣΠΕ για το θέμα – δεν επικύρωσε τις εκτιμήσεις της δ/ντριας οι οποίες απεστάλησαν αποκλειστικά ως πρόταση της.

Για τις μεταθέσεις

Φέτος ικανοποιήθηκε πανελλαδικά μόλις το 11%  στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση. Οικογενειακοί προγραμματισμοί χιλιάδων εκπαιδευτικών ανατρέπονται, ενώ συνεχίζεται η οικονομική εξουθένωση όσων ζουν μακριά από τον τόπο τους. Αποτέλεσμα της συνεχούς κατάργησης θέσεων και συρρίκνωσης της δημόσιας εκπαίδευσης (βλέπε Υπ. Αποφάσεις  Φίλη για νέο ολοήμερο δημοτικό και νηπιαγωγείο, περικοπές στην  ειδική αγωγή κλπ) γεγονός που μόνο με τον αγώνα μας  μπορεί να ανακοπεί.

Στο ΠΥΣΠΕ Αν. Αττικής έχει ολοκληρωθεί η Α΄ φάση τοποθετήσεων των συναδέλφων ΠΕ 60 και  ΠΕ 70

Στο site της διεύθυνσης  http://dipe-anatol.att.sch.gr/  ως οφείλει το Υπηρεσιακό Συμβούλιο και η Διεύθυνση και μετά τις αντιπαραθέσεις που είχαμε τα προηγούμενα χρόνια με τη δ/νση ώστε να τηρήσει αυτή την υποχρέωση της , αναρτώνται όλες οι ενέργειες – αποφάσεις του ΠΥΣΠΕ αναλυτικά (μεταθέσεις, τοποθετήσεις α΄ φάσης , εγκρίσεις συνάφειας μεταπτυχιακών, χορήγηση αδειών ιδιωτικού έργου κ.λπ.) καθώς και αναλυτικά οι πίνακες μορίων και προτιμήσεων, τα κενά και η κάλυψή τους, ώστε να είναι διαφανείς όλες οι διαδικασίες και εφικτός ο έλεγχος της τήρησης των νόμιμων διαδικασιών για όλα τα ζητήματα από την πλευρά των ενδιαφερομένων. Όταν οι ενδιαφερόμενοι θεωρούν ότι δεν ακολουθήθηκαν τα νόμιμα, δικαιούνται να υποβάλλουν ένσταση.

Επισημαίνουμε ότι «Μετά από διευκρινιστική οδηγία του Υπουργείου, ανακοινοποιούνται τα οργανικά κενά, (δεν θα ληφθούν υπόψιν τα κενά λόγω συνταξιοδότησης – παραίτησης εκπαιδευτικών), σύμφωνα με τους πίνακες της δ/νσης. Διαμαρτυρηθήκαμε και ζητήσαμε να δοθούν από φέτος τα οργανικά κενά των συνταξιοδοτούμενων συναδέλφων αλλά η δ/νση επικαλέστηκε την κατεύθυνση του Υπουργείου στο θέμα αυτό δηλώνοντας ότι θα διατεθούν την επόμενη χρονιά.

Ακόμη ενώ είχαμε ζητήσει να γίνουν δεκτά όλα τα εκπρόθεσμα δικαιολογητικά  των συναδέλφων για τις οριστικές τοποθετήσεις τους η πλειοψηφία της  Δ/νσης τις απέρριψε.

Ικανοποιήθηκαν αιτήματα για αναγνώριση ως ειδική κατηγορία.

Τοποθετήθηκαν-  ικανοποιήθηκαν οι πρώτες επιλογές όλων των συναδέλφων  για τοποθέτηση τους σε  ΤΕ.

Παραμένουν στη διάθεση της Αν. Αττικής δεκάδες εκπαιδευτικοί ΠΕ06 και ΠΕ 11 καθώς δεν υπάρχουν ιδρυμένες οργανικές θέσεις.

Οι περικοπές θέσεων εργασίας με βάση την Υπ. απόφαση για το νέο ολοήμερο

Βάσει του «Προσδιορισμού οργανικής σύνθεσης διδακτικού προσωπικού Π.Ε.- Προσδιορισμός κενών θέσεων και πλεονασμάτων εκπ/κου προσωπικού Π.Ε. σε ΚΕΔΔΥ» (Πράξη 9/12-4-2017) αποτυπώνονται οι εκτιμήσεις με τις περικοπές που επιβάλει η Υπ. απόφαση για το νέο τύπο ολοήμερου τόσο στα νούμερα που περιγράφουν τις ανάγκες σε όλους τους εκπαιδευτικούς όσο και στους ΠΕ 06 που επαναφέρει ως πλεονασματικούς καθώς βάσει  της πρότασής της Δ/νσης  προς την Περιφέρεια  δίνονται 8 πλεονάσματα  ΠΕ 06 στην Α΄ Αν. Αττική  και 5 ΠΕ 06 στην Β΄ Αν. Αττική  για τα οποία όπως και πέρσι θα δώσουμε μάχη για την άμεση απορρόφηση τους για τις ανάγκες της διεύθυνσης και δε θα επιτρέψουμε καμία μετακίνηση των συναδέλφων.

Εκκρεμεί ακόμη συνάφεια Μεταπτυχιακών  αναπληρωτών λόγω  καθυστερήσεων στο ΔΟΑΤΑΠ. Κρατάμε  τη δέσμευση της  Δ/ντριας  εκπαίδευσης για καταβολή των αντίστοιχων αποζημιώσεων  ακόμη και μετά την απόλυση  των αναπληρωτών.

Απαιτούμε την έγκαιρη απόδοση των εγγράφων απολύσεις στους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς καθώς ο τόπος κατοικίας των περισσοτέρων είναι εκτός περιοχής  και αναγκαία η   άμεση εγγραφή τους στον ΟΑΕΔ.

Για την παράλληλη στήριξη

Εν μέσω όλων αυτών και ενώ βρισκόμαστε στη λήξη του σχ. έτους  η Δ/νση Ανατολικής Αττικής συνεχίζει με πράξη (16/5/17)  να αναθέτει μεμονωμένες ώρες   παράλληλης στήριξης σε εκπ/κους πολλών σχολικών μονάδων της Δ/νσης Π.Ε. Αν. Αττικής. Θέλουν να κατοχυρώσουν στην πράξη τη διαδικασία αυτή ώστε να θεωρείται δεδομένο για την επόμενη χρονιά και να δικαιολογήσει τη δραματική μείωση των προσλήψεων αναπληρωτών για την κάλυψη όλων των αναγκών στην παράλληλη στήριξη.

Για τις οργανικές των μη κοινών ειδικοτήτων.

Παρά τις επανειλημμένες διαμαρτυρίες μας (ανακοινώσεις, παρεμβάσεις στο ΠΥΣΠΕ αλλά και στο Υπουργείο) με θέμα την απόδοση των οργανικών στους συναδέλφους των μη κοινών ειδικοτήτων (πληροφορική, εικαστικά, θεατρολογία, γαλλικά γερμανικά) δεν  έχουν αποδοθεί οι οργανικές που έδωσε σε κάθε δ/νση ανά  σχολείο ώστε να μπορούν να τοποθετηθούν οι συνάδελφοι που βρίσκονται από μετατάξεις όλα αυτά τα χρόνια στη διάθεση του ΠΥΣΠΕ!!! Ελπίζουμε να μην έχει να κάνει με την νέα αμφισβήτηση των μετατάξεων από  το σώμα Επιθεωρητών – Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης που εισηγείται: “Να ανακληθούν οι μετατάξεις 3.559 εκπαιδευτικών από τη δευτεροβάθμια στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση, που έγιναν το 2013, όταν ήταν υπουργός Παιδείας ο Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, καθώς έγιναν κατά παράβαση των διατάξεων του άρθρου 82, παρ. 11 του νόμου 4172/2013.”

Να σταματήσουν τώρα τα παιχνίδια στην πλάτη των συνάδελφων και να δοθούν οι οργανικές τους σε όλους.

Σχετικά με τα νηπιαγωγεία

Απαιτήσαμε και καταφέραμε να ανοίξουν νέα τμήματα εγγράφοντας όλα τα παιδιά ηλικίας 4-6 νήπια και προνήπια ακυρώνοντας  διαδικασίες κλήρωσης και εφαρμόζοντας στην πράξη τη δίχρονη προσχολική αγωγή στο δημόσιο σχολείο.

Τεράστιο πρόβλημα με τα ΣΔΙΤ σχολεία (Σύμπραξη Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα)

Αποκλεισμός προνηπίων  και νηπίων  στα σχολεία ΣΔΙΤ της περιοχής μας Κιτσίου και Γέρακα καθώς απαγορεύεται κάθε αλλαγή χρήσης χώρου και η λειτουργία 3ου τμήματος στο νηπιαγωγείο, με αποτέλεσμα να μένουν πάνω από 25 παιδιά  σε κάθε σχ. μονάδα εκτός δημόσιου νηπιαγωγείου. Κι ενώ οι προϊσταμένη ( Κίτσι) κάνουν αίτημα για επιπλέον τμήμα και ο δήμος ( Κρωπίας) δεσμεύεται για τον απαραίτητο εξοπλισμό η αλλαγή χρήσης χώρων, π.χ. μιας αίθουσας  απαιτεί έγκριση της ιδιωτικής κατασκευάστριας εταιρείας. Το ίδιο το κράτος δηλ. στερεί τη δυνατότητα για δημόσια εκπαίδευση  σε όλα τα παιδιά.

Καλούμε τους συναδέλφους νηπιαγωγούς να απευθυνθούν στους αιρετούς και στους συλλόγους για κοινή παρέμβαση διεκδίκηση με στόχο κανένα παιδί 4-6 έξω από το δημόσιο νηπιαγωγείο σε σχολική στέγη αποκλειστικά δημόσια.

Τέλος απαιτούμε για τον μειωμένο πλέον αριθμό παιδιών στις δομές υποδοχής προσφύγων,  καθώς πολλές  οικογένειες  βρήκαν καταφύγιο σε ευρωπαϊκές πόλεις,  να ενταχθούν στο πρωινό πρόγραμμα των γειτονικών σχολείων με όλες τις υποστηρικτικές δομές – τάξεις υποδοχής  με εκπαιδευτικούς πλήρους ωραρίου  για την άμεση ένταξη, κοινωνικοποίηση και εκπαίδευση.

Την Τρίτη 6-6-2017  το ΠΥΣΠΕ συνεδριάζει  με

Θέμα 1ο: Μεταθέσεις- Οριστικές Τοποθετήσεις εκπ/κων κλ. ΠΕ70, ΠΕ60 Β΄ Φάση

Θέμα 2ο: Μεταθέσεις- Οριστικές Τοποθετήσεις εκπ/κων κλ. ΠΕ70, ΠΕ60 Γ΄ Φάση

Θέμα 3ο : Αμοιβαίες Μεταθέσεις (εντός).

Θέμα 4ο :Τροποποίηση χρόνου προϋπηρεσίας για μισθολογική εξέλιξη αναπλ. εκπ/κου. Αναγνώριση προϋπηρεσίας αναπλ. εκπ/κου για μισθολογική εξέλιξη

Θέμα 5ο : Επικύρωση Αποφάσεων της Δ/νσης Π.Ε. Αν. Αττικής.

Θέμα 6ο : Γνωμοδότηση χορήγηση συνάφειας μεταπτυχιακών σπουδών.