Ενημερωτικό για τη συνεδρίαση του ΠΥΣΠΕ στις 26/6/2014

Print Friendly, PDF & Email

Ενημέρωση των

αιρετού Μιχάλη Μουστάκα, 6947947117 michmous@gmail.com, και αναπληρωτή αιρετού Κανδηλώρου Χρήστου,6977531018, hcatri@gmail.com,

 

εκλεγμένων με το ΕΝΩΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ από:

τους ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΤΗΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΟΧΘΗΣ σύλλογος «ΣΩΚΡΑΤΗΣ»

την ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΙΝΗΣΗ σύλλογος «Κ. ΣΩΤΗΡΙΟΥ»

την ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ-ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ σύλλογος «Α. Δελμούζος»

τη ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΓΙΑ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΑΓΩΝΑ σύλλογος Γλυφάδας/ Βάρης/ Βούλας/ Βουλιαγμένης

και ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ

 

Ολοκληρώθηκε την Τετάρτη 25/6 η διαδικασία αιτήσεων για αποσπάσεις από ΠΥΣΠΕ σε ΠΥΣΠΕ ή ΚΕΔΔΥ ή ΣΜΕΑΕ. Το υπουργείο έδινε ουσιαστικά μόνο τρεις ημέρες προθεσμία, όπως είχαμε επισημάνει, με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν μεγάλα προβλήματα απορρόφησης των αιτήσεων. Είναι χαρακτηριστικό ότι αρκετοί εκπαιδευτικοί καλούνταν να ξαναπεράσουν μετά από μερικές ημέρες για να υπογράψουν την αίτησή τους αφού οι υπάλληλοι δεν προλάβαιναν να «την περάσουν στο σύστημα». Είναι απαράδεκτο να συνεχίζεται η υποστελέχωση της διεύθυνσης ΠΕ Αν. Αττικής με αποτέλεσμα να γίνεται η εξυπηρέτηση των εκπαιδευτικών για στοιχειώδεις λειτουργίες όλο και πιο δύσκολη. Πρέπει επιτέλους η διεύθυνση να λύσει αυτό το χρόνιο πρόβλημα που  διογκώνεται το καλοκαίρι όταν φεύγουν οι αποσπασμένοι συνάδελφοι.

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΠΥΣΠΕ ΣΤΙΣ 26/6/2014

 

Για τα οργανικά κενά

Το ΠΥΣΠΕ συνεδρίασε την Πέμπτη 26/6/14. Μόλις δύο μέρες πριν, το υπουργείο ζήτησε με έγγραφο τον καθορισμό των οργανικών κενών και τις προβλέψεις για ελλείψεις ή υπεράριθμους. Μάλιστα όριζε ως καταληκτική ημερομηνία υποβολής των στοιχείων την 30η του Ιούνη. Σ αυτή την κατεύθυνση  η διευθύντρια άλλαξε την ημερήσια διάταξη βάζοντας ως θέμα την έγκριση των οργανικών κενών. Όμως ο πίνακας δεν ήταν έτοιμος (από την υπηρεσία) παρά στις 12 το μεσημέρι της Πέμπτης. Όπως ήταν επόμενο θέσαμε ζήτημα αναβολής της συζήτησης μιας και δεν είχαμε προλάβει όχι να ενημερωθούμε αλλά ούτε καν να τον δούμε. Ενώ η διευθύντρια αποδέχτηκε τη βασιμότητα της απαίτησης μας για αναβολή και παρά το γεγονός ότι υπήρχε χρόνος μέχρι τη Δευτέρα 30/6, επέμεινε στη συνεδρίαση το μεσημέρι της Πέμπτης και μαζί με τα άλλα δύο διορισμένα μέλη του ΠΥΣΠΕ απέρριψαν την πρόταση για αναβολή. Έδειξε έτσι για άλλη μια φορά ότι θέλει να αποφύγει την ουσιαστική ενημέρωση και συμμετοχή των αιρετών παραβλέποντας ακόμα και το υφιστάμενο θεσμικό πλαίσιο.

Στη συνέχεια δηλώσαμε ότι ο πίνακας με τις οργανικές θέσεις μας βρίσκει εντελώς αντίθετους γιατί :

  • τα οργανικά κενά που παρουσιάστηκαν είναι βασισμένα σε συγχωνεύσεις ή υποβαθμίσεις σχολείων και καταργήσεις τμημάτων.
  • δεν περιλαμβάνουν τις αναγκαίες οργανικές για όλους τους συναδέλφους που είναι στη διάθεση και ιδιαίτερα τους εκπαιδευτικούς από μετάταξη που περιμένουν οργανικές θέσεις από πέρυσι. Για άλλη μια φορά η υποχρέωση, σύμφωνα με το νόμο, του υπουργείου παραπέμπεται στις καλένδες και κανένας δεν αναλαμβάνει την ευθύνη για το γεγονός ότι οι μετατάξεις είναι παράνομες καθώς δεν έχουν γίνει σε κενές οργανικές θέσεις αλλά και ότι η ομηρία των συναδέλφων συνεχίζεται.
  • Βασίζονται σε 25άρια τμήματα και δεν γίνεται πρόταση -σύμφωνα με την θέση του εκπαιδευτικού κινήματος- για 15άρια τμήματα νηπίων και Α΄-Β΄ δημοτικού και 20άρια στις άλλες τάξεις.

 

Έτσι ο πίνακας (βλ. τελευταία σελίδα) ψηφίστηκε  από τη διοίκηση και τα διορισμένα μέλη του ΠΥΣΠΕ (3-2). Δηλώνουμε ότι αυτός ο πίνακας είναι της διοίκησης, δεν μας εκφράζει και  καλούμε τους συναδέλφους να παλέψουμε με βάση τις αποφάσεις των συλλόγων μας για την κάλυψη όλων των πραγματικών κενών. Όλα δείχνουν ότι οδηγούμαστε στη νέα σχολική χρόνια με πολύ μεγάλα προβλήματα καθώς το υπουργείο από τη μια επιμένει στους μηδενικούς διορισμούς και στη δραστική μείωση των αναπληρωτών ακόμα και αυτών από το ΕΣΠΑ (την ίδια στιγμή που έχουμε πολύ περισσότερες συνταξιοδοτήσεις)  και από την άλλη βρίσκεται στη μεγαλύτερη από ποτέ καθυστέρηση στις υπηρεσιακές μεταβολές.

Τα υπόλοιπα θέματα της ημερήσιας διάταξης ήταν:

  1. Τοποθέτησε, μετακίνησε και παρέτεινε τοποθετήσεις εκπαιδευτικών.
  2. Δόθηκε άδεια άσκησης ιδιωτικού έργου σε όλους τους συναδέλφους που είχαν υποβάλει σχετικό αίτημα.
  3. Ενέκρινε τη συνάφεια μεταπτυχιακού τίτλου μετά από σχετικό αίτημα συναδέλφου.
  4. Όρισε προϊσταμένη στο 4ο Ν/Γ Παλλήνης.
  5. Εξέτασε ενστάσεις συναδέλφου.

ΠΙΝΑΚΑΣ

ΟΡΓΑΝΙΚΗΣ ΣΥΝΘΕΣΗΣ ΔΙΔΑΚΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ

ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ ΜΕΧΡΙ 31-8-2014

 

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ  :      Π.Ε ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

ΠΕΡΙΟΧΗ ΜΕΤΑΘΕΣΗΣ :             Α’ & Β’ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

ΚΩΔ. ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΜΕΤΑΘΕΣΗΣ  :9905201

 

ΚΛΑ-ΔΟΣ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ Οργανικές θέσεις Οργανικά ανήκοντες εκπαιδευτικοί Έλλειμμα (-) Πλεόνασμα (+) προσωπικού Εκτίμηση ΠΥΣΠΕ ελλείμματα (-) / πλεονάσματα (+) Εκτίμηση Περιφερειακού Διευθυντήελλείμματα (-) / πλεονάσματα (+) ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ
ΜΟΝΙΜΟΙ ΙΔΑΧ ΣΥΝΟΛΟ
ΠΕ70 Δάσκαλοι 1841 1766 1766 -75   

 

-185

              Ο μεγάλος αριθμός αναγκών που προτείνει το ΠΥΣΠΕ, προκύπτει αν λάβουμε υπόψη: α) Διάθεση 100 εκπ/κών από την περιφέρεια και β) 45 εκπ/κοί αναπληρωτές, αν ικανοποιηθούν περισσότερες αιτήσεις απόσπασης εκπ/κών, αδειών και μεταθέσεων.
ΠΕ60 Νηπιαγωγοί 511      496 496 -15 -123    
ΠΕ06 Αγγλικών 176 143 143 -33 -10    
ΠΕ11 Φυσικής Αγωγής 152 164 164 +12 -12    
ΠΕ16 Μουσικής 30 30 30 0 -53    

30

 

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ : 27-06-2014                                                       ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ : ……………………………………….

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail